Нашите кухни - тема 50

• 82 920
  • 792
  •   1
Отговори
# 105
   Търся двойка индукционни котлони за вграждане,  някой виждал ли е в София или трябва да търся в ebay?

Намерих на Siemens, но цената му е неоправдано висока над 700 лв.

Клау, аз съм се насочила кум Еуролукс http://tehnomix.bg/eurolux-hbei-tc2b-fv.
Алтернативата от една фирма беше Bosch PIE375N14E  за 752 лв., но пък ми казаха от друга страна, че били имали рекламации от тях.  newsm78
Кой модел е на Сименс?

# 106
   Търся двойка индукционни котлони за вграждане,  някой виждал ли е в София или трябва да търся в ebay?

Клау, аз съм се насочила кум Еуролукс http://tehnomix.bg/eurolux-hbei-tc2b-fv.
Алтернативата от една фирма беше Bosch PIE375N14E  за 752 лв., но пък ми казаха от друга страна, че били имали рекламации от тях.  newsm78
Кой модел е на Сименс?

Това е модела на Сименс
http://www.pazaruvaj.com/plotove-c4172/siemens/eh375me11e-p35889 … e.html#properties

А казвам, че не си заслужава, защото доста дълго време (още преди да влязат в употреба в БГ) ползвам индукционен единичен ( не е за вграждане) и знам за каква цена го купих. Същото така знам и какво имам вътре в тези котлони като технология и материали, така че най-вероятно ще се купува извън БГ.

# 107
  • София

Определено не е неоправдана!

А иначе ето по-евтини http://tehnomix.bg/gorenje-it-320-ac   http://tehnomix.bg/whirlpool-acm-712-ix  Но според мен не си спестявайте 200лв. в името на Gorenje, още по-малко за Whirlpool

Защо? Защото някой е казал, че "Миле, Сименс и Бош" са върха на сладоледа  newsm78

# 108
.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 11:05 от lorenca

# 109
  • Sofia
В икеа има двойка индукционни котлони за 499 лв.

# 110
Същото така знам и какво имам вътре в тези котлони като технология и материали, така че най-вероятно ще се купува извън БГ.

Клау, аз също се оглеждам винаги за пазаруване в чужбина, но точно за плотове не съм намерила нищо по-евтино. Този на Сименс например най-евтино го намирам за около 476 евро, което си е доста над 752 лв.

# 111
Това е моята кухня в почти окончателен вид. Остана само да закрием пералнята с врата, която в момента се прави, защото я нямаше в първоначалния вариант.. Ползвам я вече от месец и половина. Излезе ми 2500 лв., което включва шкафове, монтаж, мивка и батерия, фурна и котлони /без абсорбатор, защото си сложих стария, който ми е много добър и нямаше нужда да го сменям/  Фурната и котлоните са на Мидеа и съм доволна. Струват общо 550 лв. Фурната си има екстри и пече чудесно. Кухнята не е е кой знае какъв лукс, но си има достатъчно място за всичко и смятам, че ми е  хубавка. http://media.snimka.bg/s1/2489/031222717.jpg?r=0

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 23:37 от K.A.G.

# 112
  • София
Това е моята кухня в почти окончателен вид. Остана само да закрием пералнята с врата, която в момента се прави, защото я нямаше в първоначалния вариант.. Ползвам я вече от месец и половина. Излезе ми 2500 лв., което включва шкафове, монтаж, мивка и батерия, фурна и котлони /без абсорбатор, защото си сложих стария, който ми е много добър и нямаше нужда да го сменям/  Фурната и котлоните са на Мидеа и съм доволна. Струват общо 550 лв. Фурната си има екстри и пече чудесно. Кухнята не е е кой знае какъв лукс, но си има достатъчно място за всичко и смятам, че ми е  хубавка. http://media.snimka.bg/s1/2489/031222717.jpg?r=0

а може ли свободно стояща пералня да се затвори с вратичка? Няма ли да опира във вратичката на пералнята

# 113
Да питам и тук за проекта на малка кухничка с коминно тяло по средата.
Размерите са това. Знам, че е тясно и притеснено, но трябва да се направи най-доброто от ситуацията. Стената с вратата ще се изравни и отвора ще се премести по средата.
Досега се въртях все около този проект (с мивка без отцедник, 2ка котлони и ъглов шкаф).
Получих идея за нещо подобно. Ако игнорирам горния ред, който не ме устройва, проектът е огледален на моя, само печката е качена в нишата. Възможно ли е това и дали е добър вариант? Какво разстояние трябва да има до мивката, за да не си пречат?

И вторият въпрос, аспиратора ще е все откъм края, т.е. на поне 2,50 м от комина, независимо от коя страна е кухнята. Много ли ще му се намали мощността, ако е така далече? Избрала съм Фабер или Еуролукс с 700 m3/h, т.е. достатъчно мощен за това мини помещение. Би ли могъл да се скъси пътят му значително с окачен таван и свързване с комина отпред?

Благодаря предварително за всякакви насоки и идеи!

# 114
D-ana, понеже нямаш почти никакво място за съхранение и работен плот, измислих една идея, която ще обяснявам с думички. Направих едно чертежче с моливче, ама ми е сложно снимане и качване...  Като гледам първата картинка с размерите, на която показваш къде ще преместите вратата:
             - в дясната ниша бих сложила фурната с котлоните /даже тройка или четворка  Grinning /. Над тях - абсорбатора, със скрита в шкаф тръба. Въпреки че тръбата отнема място, пак в този шкаф можеш да натикаш една камара полезни неща.
             - в срещуположния ъгъл, на мястото на сегашната врата, бих сложила голям свободно  стоящ хладилник /моите впечатления от вградените хладилници е, че са с малък вътрешен обем/
               - в пространството между хладилника и фурната - малка масичка с две столчета тип табуретка; или плот-масичка, закрепена за стената. По груби сметки между фурната и хладилника остават 130 см свободна площ, без да се брои отварянето на вратите им
               - в другата ниша - всъщност  на цялата стена от 244 см бих сложила плот, като подреждането е по следния начин - мивка с отцедник /отцедника в посока към нишата/. Коритото на мивката да е разположено по в ляво, в посока към вратата, за да се получи отдолу един глух шкаф и да използваш пространството под плота в нишата/. В дъното върху плота можеш да си сложиш сушилник за съдове, а над него /вече по височина в нишата/ можеш да сложиш шкаф с микровълновата /повечето се отварят на ляво и там ще е удобно разположението й/. Максимално можеш да употребиш височината на цялата ниша.
           - в ляво от мивката - миялната. /Ха, мивката може да ти е с два отцедника, да имаш и над миялната отцедник  Grinning/. След миялната - свободен работен плот, а отдолу шкаф, чекмеджета, каквото ти се иска.
           Горните шкафове няма да са ти заети от въздуховод, можеш да си сложиш и витринки.
           Това е моето лаишко творчество. Дано да съм ти била полезна.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 02:59 от tetka_the_best

# 115
Това е моята кухня в почти окончателен вид. Остана само да закрием пералнята с врата, която в момента се прави, защото я нямаше в първоначалния вариант.. Ползвам я вече от месец и половина. Излезе ми 2500 лв., което включва шкафове, монтаж, мивка и батерия, фурна и котлони /без абсорбатор, защото си сложих стария, който ми е много добър и нямаше нужда да го сменям/  Фурната и котлоните са на Мидеа и съм доволна. Струват общо 550 лв. Фурната си има екстри и пече чудесно. Кухнята не е е кой знае какъв лукс, но си има достатъчно място за всичко и смятам, че ми е  хубавка. http://media.snimka.bg/s1/2489/031222717.jpg?r=0

а може ли свободно стояща пералня да се затвори с вратичка? Няма ли да опира във вратичката на пералнята
     K.A.G., чудесна ти е кухнята! Със здраве да си я ползвате! И аз се присъединявам към доволните от фурните Мидеа. Стиснете ми палци да съм доволна и от Краун.
           Свободно стояща пералня Мидеа сме затваряли под плот с вратичка. Вратата на пералнята не е много издадена напред, както при някои модели, които изглеждат "тумбести" Laughing /ама и аз го обясних/. Проблем е чекмеджето за препаратите, което при издърпване за зареждане не излиза много пред плота, но с течните перилни препарати и капсулите за пране не ми се налага често да го ползвам.

# 116
Здравейте!

За пръв път се появявам в тази тема, до сега занимавах с грижите си потребителите в интериорната и с някои от вас се "познаваме" от там.

В процес съм на правене на кухня, т.е вече всичко сме уточнили, но вчера се замислих дали горните шкафове да са до тавана или да са по-ниски?
Това е проекта, това е най-доброто разположение на уредите в даденото помещение - казвам го,за да не го  коментираме, защото обичайно много бие на очи,че хладилникът е до печката,но предвид изводите за вода и изходът за аспиратора това е единствено решение.
На проекта няма размери, но дължината на участъка печка+ хладилник е 130 см, а на другата част от кухнята е 210см. Малко е, чертежът лъже оптически.
Помещението е комбинирано хол + кухня и е 20 кв.м. Като се сложат диван, ТВ шкаф, трапезна маса и столове, не остава място за други шкафове,етажерки и т.н. мебели за съхранение. Затова си мисля,че може би ще е по-удачно да си поръчам горния ред шкафове до тавана, за да имам още малко местенце за прибиране на вещи и предмети.

Моля за вашето мнение!

П.С. Изпълнител на кухнята е тази фирма - от Троян.

# 117
  • Раковски
Дано тавана не е крив, че има вероятност да се отворят едни фуги или дано е малко крив.

# 118
абе уж го шпакловаха, ама със сигурност не е идеален. Доколкото разбрах обаче, с горните фризове се покриват / обират кривините.

# 119
Нашите исках да са до горе, да не се катеря да бърша праха, НО, като дойде майстора и каза, тавана крив и ще стане грозно.
Та сега пак оставихме 10см, отгоре да бърша  Whistling

Най-добре, като взимат размерите и да ти кажат.

Общи условия

Активация на акаунт