Нашите кухни - тема 50

• 82 922
  • 792
  •   1
Отговори
# 90
  • София
брей човек всеки ден имам какво да научи Simple Smile

# 91
а дали има индукционни котлони, които не се вграждат ? че с мястото сме малко кът..

# 92
  • София
Maira_87, има - единичен (една зона) и двоен (2 зони) (В Метро на Аляска, в Практикер и в каталога на Била съм виждала). Индукция са не стъклокерамика.
Размерите на 2ката за вграждане е 30 на 50 см, не се ли намира толкова място?
Старата ми кухня бе с обща дължина 1,80 м. Котлони - 2ка вградени, 35 см плот, мивка 45 см 25 см плот и след голяма MW на останалия плот. Работех основно на кухненската маса - неосбоено голяма но достатъчна за четирима ни 90*60 см .  
... и една зона за вграждане съм виждала, но кой знай колко пари струва (както клетка на пчелна пита бе, на Сименс, ако не се лъжа)

# 93
Здравейте,
при шкафове с горно отваряне с Aventos HF има ли ограничение във височината?  newsm78
Иска ми се да са 90 см високи, но от една фирма ни казаха, че правят само със стандарта от 72 см.
Зачудих се дали има някакво техническо ограничение за това, въпреки че на страницата на Блум казват, че са за височини до над 100 см.

П.П. Zlata baba май ще се окаже права за една фирма, която прави кухни по поръчка, но само по техен стандарт.

# 94
  • Раковски
Ограничение има и то е според зависи от шкафа, инак може авентоса да опре в тавана, някъде 20-на см ще са достатъчни. Исках да кажа, че трябва да има 20 см от тавана на шкафа до тавана на стаята.

# 95
Ограничение има и то е според зависи от шкафа, инак може авентоса да опре в тавана, някъде 20-на см ще са достатъчни. Исках да кажа, че трябва да има 20 см от тавана на шкафа до тавана на стаята.

Логично, благодаря!
Значи при долни шкафове 85 см, гръб 60 см и височина на стаята 255 см би трябвало да е ок.

# 96
Моят мъж и негов приятел ми сглобиха най готината кухна. Сами направиха проекта. Поръчаха плоскости от една фирма, панти от друга. Действително ни излезе скъпа, но нямаше да ни излезе по евринп, ако трябвашеда търся готова с толкова шкафове и рафтове

# 97
  • СОФИЯ
И последно за индукционните котлони - има ли някаква вреда от използването им, както при микровълновата например, или са напълно безопасни? (въпросът ми е доста тъп, но от тук научих за съществуването им и....)

# 98
HI Simple Smile
В малки дози всичко е ок;)

Вредни ли са здравето?

Нискочестотните електрически и магнитни полета се измерват с плътност на магнитния поток в микротесла (μT). В Германия и Швейцария препоръчителната безвредна стойност на плътността на магнитния поток върху човека е 100 μT. Измерени на 30см от домакинските уреди стойностите са доста под нормите. Например електрически печки, перални, готварски печки имат стойност 0,5 до 10 μT. Под половин микротесла на разстояние 30см са измерени сушилни за дрехи, компютри, хладилници, видеокасетофони. Електрическото одеало измерено на 10см отчита 0,45 μT. В зависимост от типа на устройството и марката, магнитното поле се различава значително. При замерване по повърхността на различни видове сешоари стойностите варират от 6000 – 2000 μT, електрически самобръсначки – 15 – 1500 μT, прахосмукачки – 800 μT. Но понеже тези устройства се използват за твърде кратко време, те не оказват влияние върху човешкия организъм. Лицата със сърдечни стимулатори и импланти (пейсмейкъри) трябва да бъдат много внимателни с тези устройства.

Индукционните котлони работят с честота от 20 до 100Hz. От 5 до 10см при тях е измерена 6,25 μT плътност на магнитния поток.

Препоръчително е:

- Съдът изцяло да покрие работната част на котлона, за да няма бездомни полета, които да причинят електромагнитна радиация.

- Да се спазва разстояние от 5 до 10см.

- Има индукционни котлони с датчици, които измерват диаметъра на съда и коригират магнитното поле.

- Да внимават хората с пейсмейкъри.

Това е по-обширен доклад на здравното министерство:ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ПОЛЕТА

http://vemiplast.wordpress.com/2011/01/30/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

# 99
  • СОФИЯ
lorenca , благодаря за  полезната информация   Simple Smile

# 100
  • София
  Току-що звъннах да питам готова ли ми е кухнята.Оказва се,че била готова, но на мен няма кой да ми каже.Та сега чакам да ми се обадят от офиса, да ми кажат кога да доплатя и да се определи дата за монтажа.И при поръчката казаха само,че ще стане за 45 дни, сега пък се оказа,че било само за 45 работни дни.Та вместо след 45 дни, аз ще я получа след 3 месеца.

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 12:18 от Тайна

# 101
  • София
Винаги сроковете са работни дни, това си е правило при всякакви видове поръчки Simple Smile

# 102
  • София
Винаги сроковете са работни дни, това си е правило при всякакви видове поръчки Simple Smile
     Аз не поръчвам всеки ден, за да знам.Това ми е първо нещо по поръчка и 100 пъти съжалих,че не взех готови модули и после да си смествам някак.Те казват 45 дни и аз им вярвам, никой не ми каза,че са само работни.Като знам,че дъщерята изпълнява поръчките същия ден, най-късно утре.На втория ден отидохме да се откажем от скритите екстри, които даже не знаех,че са ми пробутали и те казаха,че ако сме отишли на другия ден, щяло да бъде късно,че вече я работели.Щяло да бъде късно да се махнат подвижни неща, като скрити кофи и подложки за вилици и лъжици.Интересното е,че дупката за абсорбатора се плаща допълнително, нищо,че абсорбатора и монтажа влизат в цената на цялата кухня.

# 103
   Търся двойка индукционни котлони за вграждане,  някой виждал ли е в София или трябва да търся в ebay?

Намерих на Siemens, но цената му е неоправдано висока над 700 лв.

# 104
  • София
   Намерих на Siemens, но цената му е неоправдано висока над 700 лв.

Определено не е неоправдана!

А иначе ето по-евтини http://tehnomix.bg/gorenje-it-320-ac   http://tehnomix.bg/whirlpool-acm-712-ix  Но според мен не си спестявайте 200лв. в името на Gorenje, още по-малко за Whirlpool

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 17:51 от soho doll

Общи условия

Активация на акаунт