Нашите кухни - тема 50

• 82 885
  • 792
  •   1
Отговори
# 45
  • Велико Търново
Моят котлон също е двойка със сензорно управление - девет степенен, с вътрешна разширяема зона, но марката е Conegliano. Вече пета година го ползваме и съм страшно доволна, а на втория месец от ползването му падна една стъклена солница от горния шкаф и го спука на единия ъгъл при управлението му, но и така си работи.  Simple Smile

Искам да попитам във връзка с него нещо - след деветата степен като натисна плюса ми излиза девятка с точка, и след това като натисна минуса за намаляване - до първа степен - степените ми излизат с точка. Какво може да означава тази точка  newsm78

# 46
  • на Мелмак
Ок, давам смело, макар че и аз досега - около 6 години, ползвах само с копчета Simple Smile
Индукционни и аз не искам, точно поради причината със съдовете.

Заслужават си индукционните - повярвай ми , прежали съдовете -стари и нови.
кеф цена няма  Laughing

# 47
Ок, давам смело, макар че и аз досега - около 6 години, ползвах само с копчета Simple Smile
Индукционни и аз не искам, точно поради причината със съдовете.

Заслужават си индукционните - повярвай ми , прежали съдовете -стари и нови.
кеф цена няма  Laughing

ползвам моите вече трета година. Почти не чистя плота, като кипне нещо не загаря - кеф! Нагрява се само мястото под съда Simple Smile

# 48
  • на Мелмак
Дааааа , толкова плюсове си имат , че като прочета - заради съдовете и се чудя  newsm78
Ами нови кухни , нови съдове-супер си е , има и евтини и скъпи за индукционите -на всеки според джоба Wink

# 49
  • Бургас
Хубаво де, ориентирайте ме за съдове индукционни, за предпочитане не много скъпи. Да видя дали не мога да си позволя тоз кеф, дето няма цена hahaha

# 50
  • Раковски
Desem, всъщност стават и за горен и долен ред -> http://www.cinetto.it/site/index.php?Context=prodotti&Detail=11.

# 51
Когато купувах моите котлони ми подариха една джаджа - кръгъл плоска плоча с махаща дръжка. Тя се слага върху плота, а след това какъвто и да е съд. Моите бяха на Whirlpool, подложката също и сега я ползвам, но рядко.

# 52
  • на Мелмак
Хубаво де, ориентирайте ме за съдове индукционни, за предпочитане не много скъпи. Да видя дали не мога да си позволя тоз кеф, дето няма цена hahaha
Кеф - цена няма! такъв е лафът.
пък съдове колкото щеш - по големите вериги магазини и хранителни и мебелни и за черна и бяла техника- ти сама ще прецениш кое е за теб.
сам по себе си индукционният котлон е скъп , та съдовете не са решаващото звено в случая , поне това е моето мнение , но всеки сам решава за себе си.
аз изказвам лично впечатление от ползването им.
преди ползвах обикновенни стъклокерамични , но сега определено не бих се върнала към тях  Mr. Green

# 53
  • София
Още две ръце за индукцията  Peace А съдовете не ги мислете толкова, забелязвам, че вече всичките, които се предлагат стават за индукция и има за всеки според джоба. Аз си взех цял комплект, но и установих, че една стара тенджера също става. Като казвам стара, разбирайте наистина стара Simple Smile Важното е дъното да е абсолютно равно за да има сцепление. А и не е нужно да се взима цял комплект наведнъж, може малко по малко да се набавят необходимите съдове. Такива котлони ти се отплащат с времето и финансово, така че какво са стотина лева за съдове на фона години безгрижие от към почистване и време на готвене.

# 54
  • София
Дааааа , толкова плюсове си имат , че като прочета - заради съдовете и се чудя  newsm78
Ами нови кухни , нови съдове-супер си е , има и евтини и скъпи за индукционите -на всеки според джоба Wink

ами съдовете са по-голяма цифра от котлоните  Embarassed (не съм ги купувала аз и като ги има ползвам)

Още две ръце за индукцията  Peace А съдовете не ги мислете толкова, забелязвам, че вече всичките, които се предлагат стават за индукция и има за всеки според джоба. Аз си взех цял комплект, но и установих, че една стара тенджера също става. Като казвам стара, разбирайте наистина стара Simple Smile Важното е дъното да е абсолютно равно за да има сцепление. А и не е нужно да се взима цял комплект наведнъж, може малко по малко да се набавят необходимите съдове. Такива котлони ти се отплащат с времето и финансово, така че какво са стотина лева за съдове на фона години безгрижие от към почистване и време на готвене.

зависи от метала не всички стават, но новите наистина имат знак за индукция.

# 55
  • на Мелмак
Ами аз като си купувах котлоните цената им беше 2х или 3х спрямо другите.
Сега незнам колко са. Предполагам , че са с по- ниска цена.
А относно съдовете си купих мин. Седмица обикновен тиган от Пикадили за 20 лв и си върши работа чудесно , предполагам , че при него въпросът ще е до колко време-имам впредвид покритие , дъното дали ще се изкриви...но все пак са 20 лв.
но пък това все пак е форум за споделяне на мнения, опит , а решенията си взимат питащите.
И аз съм питала и съм получила много добри съвети , които са ми повлияли за някои покупки и не съжалявам до сега bowuu

# 56
  • Бургас
etty775 , знам, че е такъв лафът за кефа, пошегувах се Simple Smile
Индукционния плот в "Лекс груп" - двойката е 435 лв. Този, който харесах със сензорното управление - 295 лв. Така че не е голяма разликата. Но пък четох в съседна тема, че палачинките примерно не ставали, че отдолу вентилатори се монтирали, пък като вдигнеш тенджерата от котлона и той се изключвал, и това, съчетано с новите тигани май ме поотказа. И със сегашните керамични плочи не се тормозя много с чистене, пръскам с обезмаслител и бърша веднага. Та... ще си взема май сензорните.

# 57
Още едно голямо ЗА за индукционните котлони.
Ползвам ги отначалото на годината и все още им се наслаждавам. Загряват по-бързо от микровълнова фурна.
Моят има 6 степени на температура. Най- ниските степени заместват готвене на парна баня. На високите загравят много бързо. Сметките ми за ток паднаха, не знам от това ли или от друго, но не съм правила никакви други енергоспестяващи подобрения.

Вярно, в началото ми беше малко неприятно, че трябва да купя нови съдове, особено след като имахме Цептер.
Но толкова бързо ги прежалих и досега нито веднъж не съм съжалила. Нито за секунда. Купихме от Метро комплект от 4 тенджери с 3 капака за малко над 100 лева, но имаше и по-евтини и два тигана на промоция около 20 лв единия- напълно достатъчни.
Наскоро занесох неизползваните тенджери в мазата и даже ми беше весело.

За палачинките- наистина, правила съм на индукционен, но трябва много бързо да се обръщат. Когато се вдигне съдът наистина изключва, но има известно времеизчакване, не веднага.

Наскоро взехме на детето едно тиганче Делимано, което не става за индукционен и му извадихме едно малко преносимо ел.котлонче от най-старите. Когато иска да си прави палачинки, да си го включва. Е, и какво от това. Не е никакъв проблем.

Много лесно се чистят. Има някои случаи в които може да загорят, ако ги забравиш за дълго и нещо е кипнало. Аз имах такъв случай, успях да го почистя, но от тогава гледам да си пускам таймера.

Много са си гот! Наистина, с това почти 90 % КПД!

# 58
От Метро съм си взела две тенджери под налягане, всяка за по 25-28 лв. Едната като е в съдомиялната, ползвам другата. От старите ми съдове се оказа, че само една не става, т.ч. изпробвай с магнит дали ще ти залепне за дъното на наличните ти съдове. Може да се окаже, че нямаш нужда от нови.
С индукционния котлон няма да мислиш за проблеми с копчетата /защото не загрява/, няма нужда от търкане, пести енергия. Ако има часовник само пускаш да се готви и сам се изключва.
 Препоръчвам.

# 59
Понякога майка ми идва да гледа детето у дома и му приготвя храна, прави и впечатление колко добре работят инд. котлони. Тя има хубав стъклокерамичен плот в кухнята, но много харесва моите. Вчера с някакви точки от Била си купила индукционен котлон  Simple Smile За съжаление е единичен, иначе става за вграждане. А подложката, която казах,че са ми подарили беше такава
Скрит текст:
Преди да си купя голям и хубав комплект съдове взех едни от Кауфланд за 15 - 20 лв. бройката, идеална работа вършат и сега.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 11:03 от feria99

Общи условия

Активация на акаунт