Нашите кухни - тема 50

• 82 954
  • 792
  •   1
Отговори
# 165
shadowman, благодаря ти за отговора!
А трябва ли размерът на отвора на отдушника да е също ф149, за да няма проблем и ако не е толкова някакви адаптери ли се слагат?
Също чета по-назад в темата, че гофрираните тръби увеличават шума newsm78
Изобщо нещо много сложно ми се вижда и оставам с впечатление, че може да се изръсиш много пари за мощен абсорбатор и ако не го свържеш правилно си си дал парите на вятъра.
  Абсолютно вярно твърдение. Ако вземеш мощен абсорбатор, за който е необходим размер на въздуховода ф150, а с преходник намалиш фи-то на 100, примерно, то този мощен уред ще работи най-добре на най-ниската степен, защото изтегления въздух ще се отвежда спокойно в тясната тръба. На висока мощност обаче част от парата ще се връща обратно, т.к. малкия размер на отдушника ще е препятствие. С две думи - ще платиш за мощност 800, а ще ползваш реални и ефективни 300.  Шума ще е увеличен значително и само ще харчиш ток за нищо.
           Като идея за намаляване на шума от гофрирана тръба - ние я увихме с вата и я скрихме с декоративния панел. Чудничко стана.  Grinning

# 166
абсолютно НЕВЯРНО /горното твърдение/ - справка с буквара по физика
гугъл - движение на флуиди
ето и нещо интересно- http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … OVtdgoCDzI9ys8TcQ

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 19:57 от 4efits

# 167
Имаме този - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=74 и съм много доволна. Помещението е към 50 кв.м. Шумен е на 3-та степен де, ама рядко ми се налага да я ползвам.

# 168
  • Варна
Абе майсторите!  Naughty  Mr. Green Нали точно вие ни съветвахте, че няма по-важен параметър за един аспиратор от капацитета му. После гледаме шум и т.н. Тека супер, че е безшумен, ама ако няма необходимия капацитет (какъвто наистина няма за моето помещение 45 кв.м.) какво да го правя?! А за Пирамис изобщо не пише какво помещение обхваща................................  Crossing Arms

При условие, че мацката не споменава колко квадрата й е помещението, как препоръчвате определени модели?!  Thinking

# 169
  • София
Абе майсторите!  Naughty  Mr. Green Нали точно вие ни съветвахте, че няма по-важен параметър за един аспиратор от капацитета му. После гледаме шум и т.н. Тека супер, че е безшумен, ама ако няма необходимия капацитет (какъвто наистина няма за моето помещение 45 кв.м.) какво да го правя?! А за Пирамис изобщо не пише какво помещение обхваща................................  Crossing Arms

При условие, че мацката не споменава колко квадрата й е помещението, как препоръчвате определени модели?!  Thinking

При мен помещението е около 40 кв.м,а височината е 2.60 м. -холо-кухня. Сметнах по тази формула http://www.leksgroup.com/uploads/akcenti/Informiran.pdf и въпреки,че цифрата дойде малко повече,аз заложих на 800 куб. аспиратор(става въпрос за "Пирамис") и не се разочаровах,защото върши чудна работа!
А и тези от по 1000 куб. имат цена ,която за мен е непосилна!

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 10:17 от cayman

# 170
  • Варна
Записвам се и аз в темата. Тази седмица започнахме ремонт на кухнята и сигурно ще са ми нужни вашите съвети. Аз съм си измислила какво искам, искам кухня в лилаво, само се чудя дали да е един цвят и два  newsm78 и уредите сме избрали като модели. Следя с интерес темата  Hug , много полезна.

# 171
Моето помещение идва към 29 квадрата новото, към 755кубика, значи около 800 ми трябва да е кубика...демек Тека-та ще ми е малка, така ли излиза, щом не били реални тези мощности... newsm78 Сумата, която съм си определила за абсорбатор, ми е макс 200 лева, тук сме споменават доста по-скъпи, 400, 500...няма как да ги дам на този етап, ще гледам за друго... Sad

# 172
  • Варна
Това означава, че предложеният от Shadowman и Cayman аспиратор за 309 лв. става за твоето помещение  Peace, при условие, че този капацитет е по стандарта. Аз не успях да намеря в нета информация за аспираторите на Пирамис. Нека все пак и други да се изкажат, защото моят досегашен опит е в една квартира с дневна 35 кв.м. и аспиратор 380 кубика. Помагаше само да не стане мъгла в помещението. Иначе по шкафовете над аспиратора се стичаха капки от непоетите пари и миришеше яко на манджа. Така, че за собственото си жилище сега съм решила да купя с необходимия капацитет или поне максимално близо до него.  Peace Peace Peace

# 173
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Предстои ни сериозен ремонт на кухня. Стилът е ясен, но имам голямо чудене за котлоните. Тъй като фурната ще е отделно вградена, плотът с котлоните също ще е отделен. Обаче държа на котлони с плоча - ,  не керамични или газови. Въпросът ми е има ли подобни котлони, които могат да бъдат вградени по този начин:

# 174
  • София
Има, но защо така искаш ...  newsm78
търси като "електрически котлони за вграждане"

# 175
  • София
Имаме този - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=74 и съм много доволна. Помещението е към 50 кв.м. Шумен е на 3-та степен де, ама рядко ми се налага да я ползвам.

Благодаря! Надявам се и аз да не сгреша с избора Simple Smile

И аз поради същата причина сега ще дам 400лв. за абсорбатор. Седем години се мъча с един уж "много хубав", само бръмчи и го включвам поне да не ми се надува шкафа над него от парата.

amidala13, формулата е за празно помещение. Значи може и 600 да ти свърши работа, ако не ти се дават много пари.

Cayman, като работи тихо на коя степен е Пирамис-а? И още миризма на пържено и скара обира ли добре? Под обира добре разбирам да седя на дивана и да не усещам, че се готви Simple Smile

Gadamer, и аз се учудвам от желанието ти да е с плоча. Мисля, че съм виждала 2-ки само.

# 176
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами ако ми питате, с газови котлони е най-добре, обаче не ми се занимава с газови бутилки. Керамични котлони не искам. Някоя от вас има ли газови котлони да сподели как е. По-точно зареждането с газ ме притеснява.

# 177
Didi* , благодаря ти за уточнението  Hug Аз до сега съм карала без никакъв аспиратор, та какъвто и да е ще ми е добре дошло, мога и да си вдигна малко границата със 100 лева в краен случай  Sunglasses

# 178
Ами ако ми питате, с газови котлони е най-добре, обаче не ми се занимава с газови бутилки. Керамични котлони не искам. Някоя от вас има ли газови котлони да сподели как е. По-точно зареждането с газ ме притеснява.

Зареждане в смисъл? Ние готвим на газ от години, затова и сега стъклокерамиката ще я търся да е с газ, мъжът ми ходи с колата и си зарежда бутилката на бензиностанция, която зарежда битова газ/не всички имат това приспособление/.

# 179
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами точно това ходене до бензиностанция или газстанция и мъкненето на бутилки 4 етажа нагоре ме притеснява. Няма ли опция някоя фирма да ми доставя газовите бутилки вкъщи директно?

Общи условия

Активация на акаунт