Нашите кухни - тема 50

• 82 498
  • 792
  •   1
Отговори
# 705
  • Някъде на път....
...........
От Някакво си ПДЧ до друго Някакво ПДЧ може да има огромна разлика - само отбелязвам.  Simple Smile
Каква е разликата? Simple Smile Питам, като човек, който не разбира от тези неща, а ми предстои цяла къща да обзавеждам. Мога ли като човек, който си няма хал-хабер да разбере, кое ПДЧ е добро и кое не е  Rolling Eyes

Можеш - когато го видиш на живо и компетентен човек ти обясни разликите.  Peace

# 706
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добре, за такава бяла кухня като на Miss Hriss кой е най-добрият материал? И кой материал е най-добър откъм съотношение цена-качество?

# 707
  • Някъде на път....
Добре, за такава бяла кухня като на Miss Hriss кой е най-добрият материал? И кой материал е най-добър откъм съотношение цена-качество?

Всеки материал си има своите плюсове и минуси - клиента преценява кой според него е най-добрият материал за нуждите, за които ще ползва мебелите.  Peace
Като съотношение цена-качество мисля, че корпус ПДЧ и фасада МДФ е най-удачно.  Peace

Но ако цената не е особено голям фактор - естественото дърво е най-доброто във всички случаи! Лично мнение!  Peace

# 708
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мерси. Цената си  е фактор разбира се. Но ако вариантите са да дам 4000 лв. за нещо не дотам качествено срещу 7000 лв. за материал, който ще изглежда по-добре и ще издържи повече, предпочитам да дам повече пари, които ще се изплатят във времето.

# 709
  • Някъде на път....
gadamer, така е, но не всички хора имат тази възможност и мислят по този начин.
И да не забравяме, че цената може да е по-висока не само заради материала на корпуса и фасадата - механизмите и обкова също играят ключова роля при образуването на цената.  Peace

# 710
Ние си правим шкафовете сами от ПДЧ и МДФ,разкрояват и обкантват ни детайлите от ПДЧ за корпуса,сглобяваме си ги и после си поръчвам само вратички от МДФ с панти,ПДЧ - то е да не кажа без пари,та ми е много чудно как готовите кухни струват толко скъпо!

# 711
  • В градината...
И аз много исках фасадата да е МДФ, но с ПДЧ кухня 6.5 метра ни излезе 1100лв.  Peace

# 712
  • Отвъд алеята зад шкафа
Механизмите ясно, те са си отделно. Доколкото знам блум са най-хубавите. Засега все още не съм стигнала до оферти за кухнята, ще му мисля после, има още време. Тепърва ще се започва къртене и разчистване в апартамента.

# 713
Интересно дали от фирмата биха се съгласили да направят само вратичките, ако успея да се свържа с тях, ще споделя.

# 714
  • София
И аз много исках фасадата да е МДФ, но с ПДЧ кухня 6.5 метра ни излезе 1100лв.  Peace

Е тук вече не съм съгласен ама изобщо.
Само кухненския плот ако е 6,5м  е поне 200лв.
Ако има обръщащ гръб още 200лв.
Корпуси кант 1мм и кантиране, врати кант 2 мм. и кантиране, разкрой на материал за корпус бяло 18мм. поне 3 плочи, врати някакъв цвят или фладер поне 1.5плоча, шкафове по 60см - 10бр.долен ред 10бр. горен ред това са поне 40 панти, дръжки 20бр. водобран, щипки за базата и кухненски крака, мивка, смесител, осветление - просто няма как да го докараш на тази цена. Транспорт дето сте си го вземали от някой който го е разкроил и кантирал, да не споменавам после колко време сте монтирали или това на фирмите не им струва нищо.
Много лошо е да пускаш подвеждаща информация - дори не сме ти видяли и готовата кухня.
Има хора дето се връзват сериозно на такива неща, а те 100% не са верни.

# 715
  • В градината...
Да, не включвам мивката и уредите /мивката е на Хром Силистра - 100лв. Не съм снимала, защото другата седмица ще я сглобяваме. Гърбът е плочки /6лв. на кв.м. от завода/. Плотът е 4мм - 150лв - 2 плота /остана от тях/. Обков - 130лв. За рязане и кантиране, пробиване на отвори - 600лв. Останалото е за плочите. Транспорт - 6лв. за газ до Русе и обратно /пренасяме в колата, с багажник на покрива/. Да съм изтървала 100лв., не повече  Peace

# 716
Да, не включвам мивката и уредите /мивката е на Хром Силистра - 100лв. Не съм снимала, защото другата седмица ще я сглобяваме. Гърбът е плочки /6лв. на кв.м. от завода/. Плотът е 4мм - 150лв - 2 плота /остана от тях/. Обков - 130лв. За рязане и кантиране, пробиване на отвори - 600лв. Останалото е за плочите. Транспорт - 6лв. за газ до Русе и обратно /пренасяме в колата, с багажник на покрива/. Да съм изтървала 100лв., не повече  Peace
Само две плочи ли те купили?  Shocked

# 717
  • В градината...
Забравих - в 600те лв. ни влязоха и плочите  Peace /тук, в нашия град толкова ни искаха само за рязане и кантиране  ooooh!/.

# 718
Забравих - в 600те лв. ни влязоха и плочите  Peace /тук, в нашия град толкова ни искаха само за рязане и кантиране  ooooh!/.
Е кажи какви са плочите (кой производител) и на каква цена ги взехте.

# 719

Браво за избора! Мивката е страхотна! Ползвам я вече и няма нищо общо с тенекия, както беше оприличена тук. Най-хубавото е, че не се клати смесителната батерия, както на други "маркови" мивки.

Общи условия

Активация на акаунт