Нашите кухни - тема 50

• 82 486
  • 792
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Забравих - в 600те лв. ни влязоха и плочите  Peace /тук, в нашия град толкова ни искаха само за рязане и кантиране  ooooh!/.

Само да попитам с колко мм кант кантирахте вратите.( По принцип се кантира винаги с 2мм кант.)
За тази цена плота е Кроношан и искам да го видя как ще изглежда след година година и половина.
А след като монтирате кажи колко винта, окачвачи, рафтоносачи, пластмасови крака и щипки купихте и не на последно масто е най-важното колко време ви отне самия монтаж.
И накрая ще се радвам да покажеш крайния резултат с подробни снимки да видят всички кухня собствено производство.

# 721
  • В градината...
Защо пък кроношпан  Thinking Плотът е дуропал - 149 лв. http://www.hosse.bg/ На вратичките кантовете са 2мм, да, вътрешните - не. Да, ще включим и допълнителните - винтове и прочие. И, естествено, че ще ни отнеме време монтажът. Ние си ремонтираме цялата къща година и половина вече. Половината неща правим сами /затова става бавно/. Но едно е 1200, друго -3000 за кухня  Peace Ако всяко нещо ни го беше правил някой, нищо нямаше да можем да си позволим.

# 722
  • София
Да, не включвам мивката и уредите /мивката е на Хром Силистра - 100лв. Не съм снимала, защото другата седмица ще я сглобяваме. Гърбът е плочки /6лв. на кв.м. от завода/. Плотът е 4мм - 150лв - 2 плота /остана от тях/. Обков - 130лв. За рязане и кантиране, пробиване на отвори - 600лв. Останалото е за плочите. Транспорт - 6лв. за газ до Русе и обратно /пренасяме в колата, с багажник на покрива/. Да съм изтървала 100лв., не повече  Peace

Не се заяждам, но въпроса е принципен.
Пишеш 150лв. но това е цената на брой, а те са два - тоест 300лв.
Смятаме:
плотове - 300лв.
материал - 600лв.
обков - 130лв.

До тук 1030лв.

А сега да продължим с разходите:
съединителни лайсни
крака и щипки
водобран (+/-)
окачвачи и дюбели
осветление
винтове
консумативи( бургии, накрайници, ножчета за зеге, тиксо, мебелни шайби, рафтоносачи и други)
монтаж и време най-вече( на база заплатите на двама души поне ).
Като направиш сметка ще видиш, че цената ще се доближи до нормална цена някоя фирма да го беше свършила - и най-вече няма да сте скапани накрая на проекта.

Просто идеята ми е да покажа, че фирмите наистина имат основание за по-високи цени.
На всичко това има заложена някаква печалба и му се плаща и данък нали така.
(не говорим за драстични разлики за един проект от 3 пъти разлика в цената- там е ясно).

# 723
Ние също нямаме огромни възможности, като първо жилище... и бързайки да се нанесем, всичко излиза нанагорнище.  ooooh! Но кухнята беше нещото, за което реших да не пестим пари. Така се случи, че лятото няколко млади семейства, наши приятели се нанасяха в ново жилище и решиха да си купят плоскосите и материала и да направят кухня по -евтино. Е..не мога да ви опиша как изглежда. Сигурно може да се ползва, и да...по-евтина е, но на мен не ми харесва! Има фирми, специализирани в произвоство, които ще се справят много по-добре.

# 724
  • В градината...
Ще вземем и 2 лампи- по 30лв. са, вече сме ги избрали, но не вярвам допълнителните неща да са 2000  Thinking Освен това разполагаме с инструменти. Пак казвам, че плотовете са 300лв., но ни останаха парчета, които ще ползваме за шкафчета за друга стая /около метър и нещо/.
Всеки си избира дали да ползва фирма или да няма кухня. Защото при повечето хора алтернативата е именно тази.
И на мен не ми е приятно, че в бг.мама има тема "как да се разведеш без услугите на адвокат", но има. И хората, когато не могат да си позволят нещо, търсят начини и средства. Ако имаше в Бг нормални доходи, щяхме да ползваме услугите на фирми /Моят съпруг, например, като видя, че му скапаха колата в един автосервиз, постепенно сам започна да ни ремонтира колите, сложи ни газови системи и прочие/.
Сами си спретнахме спалнята по този начин, няма абсолютно никаква философия, ако имаш глава на раменете и технически грамотен съпруг, както и сръчна жена  Flutter
Насърчавам и всички да го правят  Peace

# 725
Чета ви и ви се чудя на спора.Не заставам на ничия страна.Нашата кухня съм я поръчала при един майстор в града,цената която ми предложи за 3,5м е 1300 лв. с монтажа.Материалите не ги зная какви са (когато я поръчвахме не знаех нищо за ПДЧ и другите му там съкращения Simple Smile)Просто майстора ни занесе в склада и от там избрахме плота и материала.Предполагам че всичко ще ми излезе 1500лв(тъи като трябва да купувам дръжки и лунички )и цената за нашия град мисля че е нормална....

# 726
Здравейте, отдавна ви чета, дойде време да ви покажа и моята кухня,чакахме я 2 месеца,все още не е сложен керамичния плот,надявам се че и него ще го монтират тази седмица

извинявам се за лошото качество на снимките

# 727
  • Раковски
Тук ако бяхте сложили 4 см плот щеше да има повече фасон, тези мивки нещо не ги тача, вършат работа, за  горе-долу същите пари се взима по-добра. Айди честито.

# 728
  • Някъде на път....
ESTELITA, честито! Със здраве да си я ползваш!  Peace

Чета ви и ви се чудя на спора.Не заставам на ничия страна.............

Хайде, да разсеем спорещите - ето една кухня на наш клиент за тези, които са почитатели на белия гланц и принт стъклото.....  Wink

Линковете са временни, тъй като предстои смяна на платформата на сайта ни.

# 729

ESTELITA - честито. Плоскостите нямаха ли предпазно фолио? Майсторите добре са ги замазали, доста работа са ти отворили, а могат и да се надраскат.

# 730
t_ilieva  много хубава кухня, честито на клиентите ви.
Аз съм фен на гланца, искам горните шкафчета да са ми гланц екрю, а долните ПДЧ в тон от бежавата гама.
Но и не знам още какво ще е, при нас бюджетът е около 2 К, а тук все се наглеждам на кухни по 5 и нагоре.
За съжаление, не можем да си го позволим Sad

# 731
t_ilieva  много хубава кухня, честито на клиентите ви.
Аз съм фен на гланца, искам горните шкафчета да са ми гланц екрю, а долните ПДЧ в тон от бежавата гама.
Но и не знам още какво ще е, при нас бюджетът е около 2 К, а тук все се наглеждам на кухни по 5 и нагоре.
За съжаление, не можем да си го позволим Sad

Ако си от Варна бих ти препоръчала нашите майстори-работят евтино и доста качествено. Аз много си харесвам кухнята, а цената беше доста изгодна. За това ми направиха и коридира и спалнята в последствие.

# 732
  • Русе
Не видях в розовата кухня, къде са котлоните на готварската печка.

# 733
  • София
   Все се чудя, тези вградени фурни не нагряват ли страничните шкафове?

ESTELITA, честито, със здраве да си я ползваш!

t_ilieva, снощи и се любувах на тази кухня!Много ми хареса. Peace

# 734
имат предпазно фолио,но още не съм го махнала.Котлона тази седмица ще го сложим

Общи условия

Активация на акаунт