Отговори
# 330
  • Бургас
Това е ясно, но нали трябва да ти дадат справката, за да можеш да си нанесеш дохода от НОИ? Все пак не може наизуст да си го помниш месец по месец. После тази справка я прилагаш към набора от документи. Те като искат да си я проверяват. Но все пак, нека се включат и майки от София, може и да има разлика в процедурата, въпреки, че виждам как newsm78.

# 331
  • София
Аз имам документ,и от него става ясно ,че получавам всеки месец(според работните дни (точна сума на ден.И изчислявам според броя раб. дни за съотв. месец.
Имам още едно питане.Ако трябва да подавам док. за детски през този месец от кой до кой месец влиза  в сумирането.

# 332
.....Имам още едно питане.Ако трябва да подавам док. за детски през този месец от кой до кой месец влиза  в сумирането.
от октомври миналата година до септември тази Peace

# 333
  • София
Момичета , каква е тази бележка от училище по нов образец? Получих съобщение , че тази която са ми дали от училището е по някакъв стар образец и сега трябва да нося друга.  Можете ли да ми помогнете за новата , какво представлява ? Не успявам да я открия никъде.

# 334
Момичета , каква е тази бележка от училище по нов образец? Получих съобщение , че тази която са ми дали от училището е по някакъв стар образец и сега трябва да нося друга.  Можете ли да ми помогнете за новата , какво представлява ? Не успявам да я открия никъде.
В училището трябва да я имат, разликата е тази, че в новата пише на коя страница и под какъв номер е записан в книгата за подлежащи на обучение в училището.Няма как да я изтеглиш от някъде,върви пак до училището.

# 335
  • Sliven, Bulgaria

Приложение №7 към чл.17 от ППЗСПД-брой 73 от ДВ

# 336
  • София
Смених си постоянния адрес и сега се опитвам да си прехвърля детските към новата ДСП /Надежда по-точно/. Някой наясно ли е какви точно документи са необходими, освен молба за прехвърляне на документите по служебен път? От "ентусиазма" на социалната работничка човек би си помислил, че тя лично ще трябва да ходи да ми взима документите от старата ДСП/Слатина/, че и пеша да ги мъкне на гръб.....Поиска ми актовете за раждане- копия и оригинали, бележки от училищата/градината, бележка от банката за IBAN-а и всичко това при условие, че молбата ми е действаща до 31.01.2014 вкл. Аз сменям само адреса си, децата и банката не ги сменям, а към настоящата  молба съм приложила всички необходими документи,вкл. и септемврийските бележки, че децата са записани и посещават съответните училище и ЦДГ. Останах с впечатление, че щом не искам аз да се разходя за да си взема сама документите и да им ги занеса, както ми беше предложено първоначално, а искам да ми бъдат прехвърлени по служебен път(не ме е срам, мързелана с мързеланите такава.....)ще ме разиграват за другите неща. Та затова питам, ако някой е минавал по този път.....

# 337
такива са си, мога да те посъветвам да поискаш да говориш с шефа ако се направят пак на интересни, само той въвежда ред и му имат страх.
Успех.

# 338
izi55, миналия месец преживях този ужас - смених си постоянния адрес във Варна, а и беше момента да пускам документи за детски. Ходих до СП - Варна и служителката ми обясни, че при настъпили такива промени трябвало в 7дн срок да уведомя колегите им в СП Ловеч( стария ми постоянен адрес). Искаше първо да се свържа с тях, дали ще могат да пратят документите без да се разхождам до Ловеч( което беше единия вариант) или от Варна да ги изискат по служебен път и те чак тогава да ги пратят. Въпросните документи, които си изискват служебно бяха справка за преводите 12м назад и бележка, че вече не се водя при тях. Към тях ми искаха останалите за детски - бел. от работодател, от ЛК, IBAN...
Звънях в Ловеч да ги уведомя, прехвърляха ме през 6 човека, живота ми скъсиха #Cussing out , накрая един чичко директно ми каза "защо ми губите времето?" - "защото трябва да ви уведомя"... и отказаха съдействие, да предам на колегите им във Варна да си изискат документите по служебен път. Във Варна ме предупредиха, че това може да доведе до забавяне - зависи кога "работните" им колеги ще пратят документите.
Така беше при мен, и да, мързеЛи са- имало повече писане затова. Мен на 300км ме "пратиха". Представете си наглост, и как "работят".

# 339
  • Sliven, Bulgaria
izi55, миналия месец преживях този ужас - смених си постоянния адрес във Варна, а и беше момента да пускам документи за детски. Ходих до СП - Варна и служителката ми обясни, че при настъпили такива промени трябвало в 7дн срок да уведомя колегите им в СП Ловеч( стария ми постоянен адрес). Искаше първо да се свържа с тях, дали ще могат да пратят документите без да се разхождам до Ловеч( което беше единия вариант) или от Варна да ги изискат по служебен път и те чак тогава да ги пратят. Въпросните документи, които си изискват служебно бяха справка за преводите 12м назад и бележка, че вече не се водя при тях. Към тях ми искаха останалите за детски - бел. от работодател, от ЛК, IBAN...
Звънях в Ловеч да ги уведомя, прехвърляха ме през 6 човека, живота ми скъсиха #Cussing out , накрая един чичко директно ми каза "защо ми губите времето?" - "защото трябва да ви уведомя"... и отказаха съдействие, да предам на колегите им във Варна да си изискат документите по служебен път. Във Варна ме предупредиха, че това може да доведе до забавяне - зависи кога "работните" им колеги ще пратят документите.
Така беше при мен, и да, мързеЛи са- имало повече писане затова. Мен на 300км ме "пратиха". Представете си наглост, и как "работят".

Подава се молба по постоянен адрес и социалните работници изискват по служебен ред информация по предходен постоянен адрес на лицето. Ако навреме се върне информацията няма да има забавяне на детските. Ако има-се получават на следващия месец с натрупване!

# 340
Смених си постоянния адрес и сега се опитвам да си прехвърля детските към новата ДСП /Надежда по-точно/. Някой наясно ли е какви точно документи са необходими, освен молба за прехвърляне на документите по служебен път? От "ентусиазма" на социалната работничка човек би си помислил, че тя лично ще трябва да ходи да ми взима документите от старата ДСП/Слатина/, че и пеша да ги мъкне на гръб.....Поиска ми актовете за раждане- копия и оригинали, бележки от училищата/градината, бележка от банката за IBAN-а и всичко това при условие, че молбата ми е действаща до 31.01.2014 вкл. Аз сменям само адреса си, децата и банката не ги сменям, а към настоящата  молба съм приложила всички необходими документи,вкл. и септемврийските бележки, че децата са записани и посещават съответните училище и ЦДГ. Останах с впечатление, че щом не искам аз да се разходя за да си взема сама документите и да им ги занеса, както ми беше предложено първоначално, а искам да ми бъдат прехвърлени по служебен път(не ме е срам, мързелана с мързеланите такава.....)ще ме разиграват за другите неща. Та затова питам, ако някой е минавал по този път.....
Аз също минах през това тази година.
Условието е в седем дневен срок да подадеш молба в новата община или казано по друг начин преди да е изтекъл  месеца и да направят ведомостите за следващия месец.
Та вариантите са два или ти даваш молба в новата община, те да си прехвърлят документите служебно, за което им е необходимо около седмица или да отидеш лично в старата община и да попълниш удостоверение с което до ти дадат документите ти да ги занесеш лично в новата община, а на тях ще са им необходими от около 1 до 3 дни.
Успех и дано съм помогнала.!

# 341
Абе всичко писмено, иначе с говорене винаги те отсвирват  Peace

# 342
  • София
Дайте и аз да попитам нещо в тази връзка-направих си временна регистрация по настоящ адрес,не съм сменяла общината-от Люлин 9 в Люлин 2.Според вас ще имам ли подобни разправии,понеже другия месец трябва да подавам документите? newsm78

# 343
  • Пловдив
Майките,получаващи детски надбавки трябва до 31 ви октомври да представят бележка от училището/детската градина за предучилищните групи,в социалните.За първокласниците този срок изтече на 30 ти септември

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 22:34 от ♥Elfita♥

# 344
Няма ли вече детски?

Общи условия

Активация на акаунт