РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 126 558
  • 802
  •   1
Отговори
# 150
  • около ВАРНА
 newsm10

# 151
 Може ли още един въпрос? С каква точно прежда правите играчките? Май не нацелих точната, а от магазина тази не знаеше... ooooh!

# 152
Може ли още един въпрос? С каква точно прежда правите играчките? Май не нацелих точната, а от магазина тази не знаеше... ooooh!
Трудно е да се отговори на този въпрос. Аз лично ползвам най-различни прежди-обикновено от ВУ(че са по-ивтини), обикновено има много цветове в малки количества. Гледам да са с дебелина не повече от 300м за 100 гр. Разбира се честичко ми се налага да купувам и от магазина-предимно акрил.
Като начало ти препоръчвам да започнеш с Джинс на Ярн Артhttp://bandd-yarn.com/catalogModels.php?id=37. Има голямо разнообразие на цветове, състава е почти на равно памук и акрил, не е безбожно скъпа,плете се лесно. Тази прежда плета с по-малка от препоръчаната дебелина на куката(2,25-2,50 мм), за да става по-плътна плетката и като се напълни да не прозира ватата. Като поплетеш повече, сама ще се ориентираш в преждите, пък и ще понатрупаш разнообразни и разноцветни запаси. Освен това има играчки, които се плетат с мохер-разни пухести котенца, кученца и др. Когато се плетат очичките е добре да имаш мулинета-могат да се плетат с по-малък брой нишки, така, че очите да не стават грозно големи. Въобще всяка играчка си изисква своето.
Надявам се да съм била полезна.

# 153
Момичета /май сме все момичета/, да се похваля с най-сложния модел, който съм правила досега:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=353833914761060&set= … ype=1&theater

# 154
аз ползвам почти само памук, защото носи на пране.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=182329491973117&set= … ype=3&theater тук са моите.

за мен пък шитите играчки са висш пилотаж....

# 155
 Много добре се е получило!
Слончетата са прекрасни!  Peace Още не мога да си намеря такава прежда, изглежда много здрава.
П.С. Какъв размер кука използваш?

# 156
всичко е мерсеризиран памук, сивото слонче специално е Drops Muskat.  куката да е тънка за преждата. Аз плета обикновено с 1,25-2,1.

Ох на бабо, тъкмо имам да правя лъв. Ако не ми се получи този, дето съм си харесала, ще те моля за описание на твоя - не знам дали ти е позволено да го споделяш?

# 157
  • София/Варна
Прекрасни плетени кукли сте показали!
Аз да се оплача от една турска прежда Sad... Купих си астраганова прежда /аз му викам мохер букле/ съдържание 12% мохер, 82% вълна и 6% наелон. Плела съм английска прежда със същото съдържание, но качеството е от небето до земята. С такава прежда плета скалпа на куклата като шапка и после вплитам кичури и се получава сладка къдравелка...
Обаче тази турската не мога да я плета! Ползвам кука 4 /на етикета пише от 2 до 5/, обаче не мисля, че проблема е в номера на куката. Пробвах и с 5. Наелоновата нишка е толкова калпаво вплетена, че някак си се превръща в ластик и "прибира" плетката, не виждам бримките изобщо, камо ли да броя къде да правя двойна и къде единична! Не знам, може би за две куки да става, но аз определено не мога да я плета с една кука!

# 158
Здравейте! Късните есенни и зимни вечери са дълги и скучни без кука или две в ръцете Laughing. Присъединявам се към вас и показвам семейство мишки, съвсем скоро завършени: http://s36-temporary-files.radikal.ru/5ab5061701a94f88b62500e414 … 10b/-88693455.jpg
Ох, на баба - ти умора нямаш! cvetna, много хубаво човече! За съжаление с 5 игли едва ли ще се справя.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 09:20 от Ana.Ivanova

# 159
Цветна, направо ми събра очите с твоя градинар! Да му имам капката вода на лейката.
Тити, знаеш мнението ми за твоите играчки-прекрасни са, а за лъва, ще се разберем!
Ани, ти жива ли си бе миличка, не съм те чувала от миналата година! Мишлетата са многа сладки!
Вече се похвалих в плетаческата тема, ама като че ли тази е по-тясно специализирана.
Едно съботно-неделно творение.

# 160
Ох, на баба - вече съм на линия! И моля Praynig, би ли споделила схемата или стъпките на съботно-неделното ти елхоподобие? Ти си ми неизчерпаем източник на вдъхновение Hug

# 161
Новогодишните плетки продължават-една кукла-елхичка. Автор Ирина Крашенникова
,

Ани, аз срещнах снимка някъде в нета, но после й загубих следите. Имаше и описание, но нямах време да търся и направих моя си интерпретация. Сега ще се опитам да я намеря и ще ти дам линк, ако не успея отново, ще споделя моя вариант  Embarassed.

# 162
Ех, много хубава кукла-елхичка  Wink И аз най-после се захванах с коледната тема, ето първото ми снежно човече:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=356642374480214&set= … ype=1&theater

# 163
Цветна, прекрасно е! С тая техника играчките стават толкова мекички, само за прегръщане!
На пет игли не се хващам за нищо повече от чорапи, а и там непрекъснато си "губя" инструментите..., въобще-ужас ми е!

# 164
Здравейте момичета   bouquet
Присъединавам се към вашата компания тъй като от скоро съм се запалила на тази тема.
Чудесни неща майсторите, много ми харесаха!
Аз се опитах да ушия мече. Ето какво ми се получи. Не съм много доволна от резултата. Иска ми се да е по-закръгленко, но такива са кройките, които намерих в мрежата. Ще се пробвам да ги променя за следващото, дано да е успешно. Ако някоя от вас знае от къде мога да си сваля хубави кройки за мече бих била много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт