РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 369
  • 802
  •   1
Отговори
# 30
  • София/Варна
Най-после довърших тези две сестрички:

Още една е на път!

# 31
  • Варна
Amabilis, сестричките са много сладки Simple Smile И как сладко се подпират Wink))

Аз си направих балерината, в началото я тъкмях за моята племенница, но като я почнах реших тази да си е САМО за мен, толкова много си я заобичах Wink)) 

# 32
  • Пловдив
Amabilis, невероятни са сестричките , Браво!!!!! Страхотен майстор си!
shanny29, много е мила балеринката  Simple Smile и на мен щеше да ми се свиди да я дам  Embarassed

# 33
Толкова са красиви и сестричките и балерината!  Heart Eyes
Шани, моята щерка много обича да танцува на пръсти като балеринка, ще се хвана и аз да и направя една, ти ме вдъхнови! Като започна ще те питам сигурно за детайлите  Blush

# 34
Момичета, всичко ми харесва. И котенцата със зайчета, и Вики и Кики, и балеринката!  Heart Eyes
shanny29, би ли споделила как направи косичката. Много ми харесва.

# 35
  • Варна
Благодаря, все още съм боса в занаята и всяко браво ми е като мехлем за душата Embarassed

С балерината се поозорих с краката и малко станаха кьопави, за следващата ще коригирам кройката и въобще начина на правене. Май по-добре първо да се зашива плат за обувките и така да се шие и реже крака ?! Незнам, все още експериментирам.

Иначе косата е по този метод от прежда - http://www.youtube.com/watch?v=j4VgS2IUMYw
Само че я заших върху куклата от тила, покрай ушите и отпред над челото /голямо обяснение/ - в кръг все едно както започва конската опашка. После отпред отделих малко коса за бретончето и останалата я хванах на кок по този начин - http://www.youtube.com/watch?v=gYNuVnOqeMk, само че не с чорап, а купих от китайските магазини тези специалните топчести като ластици, специално за кокове Simple Smile Послед допълнително изплетох плитка от прежда и я увих около кока Simple Smile

# 36
Да, виждала съм такъв начин за крачетата. Наистина изглежда по-лесно. Благодаря ти за отговора. Simple Smile

# 37
  • София/Варна
Shanny29, супер си е балерината! Почти чувам дъщеря ми да вика: "Ба'би с розовите балетки бутонки!" - да се чете "Барби с розовите балетни пантофки! Joy
Действително за този вид кукли е по-добре първо да зашиеш двата плата - телесния и за обувките, и после да нанесеш кройката, като гледаш шева да е точно там, където на кройката ти започват обувките. Следващата със сигурност ще е без грешка! А с косата си се справила много добре Peace

# 38
Здравейте, момичета, (и момчета, ако има)
Прегледах старите теми и съм много впечатлена от красивите играчки, които правите. От малка съм фен на ръчната изработка и смятам, че дори и най-простите неща, пипнати с ръка и сърце, са много по-ценни от най-марковите манифактурки. Още не съм се прастрашила да си направя кукла, само защото не съм много добра в шиенето. Плетенето на една кука никога не ми се е опирало, така че ще мисля да започна с нещо такова.
Моля ви, кажете ми откъде мога да си взема материал за напълването им. Иска ми се да е от онези мънички топченца, които слагат на разни възглавници или нещо подобно. Не бих искала да използвам парченца дунапрен, защото са дота грубички. Това, с което пълнят възглавниците пък много се степва. Моля за съвет и предварително благодаря за вдъхновението.
Весел ден.  bouquet

# 39
  • София/Варна
Трябва ти нещо такова:http://www.waldorfdolls.co.uk/doll-making-supplies/wool-batting- … ine-granules.html. За съжаление не знам в България къде се намира. Иначе полиестерна вата има тук: http://gretasart.com/index.php?route=product/product&path=26 … p;product_id=1806. Другия вариант е да си накупиш едни меки топки-играчки - пиленца, прасенца, дяволчета, от Джъмбо, и да ги разпориш за плънката  Wink

# 40
Amabilis, много ти благодаря за бързия отговор.  bouquet
 Като гледам с гранулките ще се размина. Оф, защо в България всичко е толкова сложно...
Синтетичната вата сигурно ще свърши работа, въпреки че топчетата са много по-приятни като усещане. Сигурно може да се напълни и с жито или ориз. Ама дали няма да го нападнат бабалюгите?
Идеята да използвам плънката на други играчки е чудесна, но ще трябва да се преборя с вътрешната си съпротива, която ме спира да разруша нещо, за да сътворя друго. Confused

# 41
  • София/Варна
Сега като каза жито се сетих за моята възглавница за бременни - тя е пълна със спелта.
Това е сорт жито и е обработено с каучук против акари и прочее.
Ето тук: http://www.spelta.biz/other_spelt_refill.php. Шуми много приятно, обаче може да ти дойде малко скъпо.

# 42
Благодаря много. Тази спелта наистина е малко скъпичка, но за малки неща става.
Чудя се дали не мога да си накисна едно жито в някаква течност (дезинфекцираща), па после да си го изсуша и да го ползвам. Трябва да се образовам за начините за обработка против акари.
Даде ми тема за размисъл и поне седмица ровене в нета.   bouquet Таман ще науча нещо ново.

# 43
  • София/Варна
 newsm10, късмет! Сега видях от подписа ти, че те познавам задочно! Сестра ти публикува отвреме навреме твои неща с декупаж във форума на flowers.net! Ако си толкова сръчна със салфетките, няма как да не се справиш и с куклите   bouquet

# 44
Сърдечно благодаря за великолепния комплимент.   bouquet
Замислила съм се за подарък на една малка госпожица, която скоро навършва 3 години. Още не съм сигурна, че оригинална кукла ще бъде в сферата на нейните интереси, още повече, че едва ли ще постигна нещо кой знае какво от първи опит. Но пък толкова ми се иска да се пробвам.
Още веднъж благодаря за идеите и вдъхновението тук.

Общи условия

Активация на акаунт