РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 510
  • 802
  •   1
Отговори
# 315
О страхотно зайче! Особено с легълцето и морковчетата  Heart Eyes
И аз съм на тема моркови. Всяка година плантацията се разраства. Laughing
Тилда зайчетата и на мен яко са ми писнали. Всеки си ги прави в собствен стил ама накрая пак са едни и същи. Не е толкова трудно според мен сам да си промениш малко кройките, за да се получи нещо авторско Peace
Последното от мен са тези лаленца https://www.facebook.com/photo.php?fbid=627990317254520&set= … ype=1&theater
Скоро ще кача и повече снимки. Обожавам ги! Колкото и нескромно да звучи Embarassed Колкото са повече са по-красиви.

# 316
  • София/Варна
Прекрасни са - и зайчето като идея, и лалетата! Ама как да не му стане на човек пролетно и великденско.

# 317
По тези куклички работих последно.Това ще са поканите за рожденния ден на племенницата ми.За всяко от децата ще има кукла с покана.За рожденничката - кукла с цветя.

# 318
Бертичка, лалетата ти са чудесни!  Heart Eyes Аз още не съм толкова смела, че да правя свои собствени кройки. Правих лалетата на Елия след 100 овце. Като истински! Simple Smile Качвам линк, има и други хубави уроци за начинаещи в правенето на кукли и играчки. http://ellieafter.com/?p=3737

sissak, оценявам какво е да направиш много бройки от едно и също нещо. Simple Smile Много са симпатични кукличките. Колко са високи?

# 319
Не съм ги мерила, но са не повече от 10 см. Дребосъци Simple Smile

# 320
Куклите са много сладка идея за Рожден Ден Heart Eyes

mama Barba, тази кройка за лалета е малко като тилда зайчетата. Всички правят такива, но от различни платове. Аз затова реших да съм по-смела и си направих моя кройка. Първите 5 се получиха добре горе долу. Но следващите определено си струват избождането на ръцете  Laughing
Много мразя да шия на ръка а все повече ми се налага ooooh!

# 321
Здравейте! Не съм писала скоро, но от работа не остава време за хобито! Simple Smile

Използвах един дъждовен уикенд и накроих малко от моите парцалени животинки!
Сега има няколко частично ушити, няколко ушити, няколко подготвени за пълнене и няколко пълни с вата.
Чудех се на какъв принцип избирате мястото на отвора за пълнене?
Аз пробвах на различни места. Затварянето накрая с ръчен шев ми е доста пипкаво и все искам да измисля хитра схема! Пробвах на извит вътрешен участък, но е кофти после за чупките в китката, пробвах хоризонтално, отзад на тила, но главите се са едни обемисти и се килват, ако много пристягам. Сега уж оставих външни прави участъци, въпреки че не ми харесва да се виждат и като че ли лесно се подшиват, но искам да е още по-дискретно!
Лека вечер, до скоро със снимки на реколтата Simple Smile

# 322
Bertichka, Sugar Kate, засегнали сте болната ми тема. И на мен ми е много пипкаво да шия на ръка... Ако някой измисли на машина да прави скрид бод, нека ме уведоми!!!  Party

Как ви завиждам, че шиете! Аз сега съм на вълна панталони за децата, че много бързо растат, но ме чакат едни панерчета за яйца, ръкохватки, Тилда гъсета, продухани яйца за декупаж... Ох!

# 323

Ее, вие за няколко см ли сте. Аз си правя всичко на ръка, не е толкова много. И вие само шиете, малко време ви отнема.

# 324

Ее, вие за няколко см ли сте. Аз си правя всичко на ръка, не е толкова много. И вие само шиете, малко време ви отнема.

Здравейте!
Тити, не съм за няколко см, но на 20бр. играчки си стават едни 70-80см ръчен бод сумарно, които при висящо на ръцете ми дете ми се струват като 2 км.  Grinning
Иначе, аз в тази връзка за "лесно" скрепяване на детайлите все завиждам на лепящите със силиконов пистолет.  #2gunfire две-три бързи капки и айдее, готово. А аз внимавам да не е много рехаво, че малките детски пръстчета навсякъде се промушват!

# 325
Sugar Kate, така е, ако е за дете, трябва всичко да е много чисто и здраво! Обичам да правя сувенири, защото със силикона, както казваш става много бързо.

Абе, титиHeart Eyes както пишеше в руския форум за играчки, някои шият огромни играчки на ръка, други и за най-мъничките ползват машина. Въпрос на вкус. Wink Честно казано на мен проблемът ми е повече в това, че нямам търпение да видя завършения резултат.

# 326

Зависи какво шиеш Wink Например лалетата и тиквите, които правя са си 80% шиене на ръка. Имаш 2-3 прави тигела на машината и това е. После си избождаш пръстите яко. И като направиш по 20тина броя вече не е толкова забавно.
За затваряне на играчки наистина е няколко см, но то не е само това. Голяма част от нещата за една играчка не могат да се сглобят на машина Wink

# 327
sissak страхотни очи има твоята кукла рисувани ли са?
това се пробвах да направя, но ме ядосва главата, че клюма и май ще я разваля за да я ремонтирам
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/150999 … 4_939591892_n.jpg
Аз правя разни играчки на една кука, но мисля, че и при шитите играчки може да ползвате празни флумастри или химикалки,които влизат малко в главата, малко в телцето, уплътнява се добре с ватата, просто трябва предварително да се планира как ще се пришие главата към телцето. А в ръчичките и краченцата чесно поставям в средата на пълнежа едножилен меден проводник(краищата омотавам с малко силиконова вата, за да не пробие все пак)-трудно се чупи, лесно се огъва и играчката може да стои в различни пози, като тези извънземни по проект на внука ми, например
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=715297875158722&set= … ype=1&theater

А този "принц" е с мекички краченца и като го разнасят из къщи много сладко си ги мята насам-натам
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=706501586038351&set= … ype=1&theater

# 328
  • Варна
Здравейте,

обади ми се една жена, която ми е видяла куклите, иска да й ушия две къщички като тази:

Аз за съжаление нямам време, разкъсвам се между работата и малкия разбойник и предпочитам да му обърна време на него... Ако някой иска и може да поеме поръчката /трябва й бързо изпълнение/ може да ми пише, ще му дам номера й...

# 329
Здравейте, талантливи дами, тия дни случайно видях за пръв път валдорфски кукли на една авторка, разрових се в мрежата иииии... не можа да спра да мисля за тези красиви кукли! Искам да се пробвам, и то ВЕДНАГА!  Mr. Green

Сетих се, че имам подръчни материали за първи опит, обаче пълнеж от вълна никъде не мога да намеря. Та:

- знаете ли къде се продава подходяща вълна?

- ако няма вълна, дали стават валдорфски кукли (специално главите) с пълнеж от силиконов пух? Такъв намерих на едно място.

Моля, помагайте.

Общи условия

Активация на акаунт