РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ИГРАЧКИ - ТЕМА 6

• 127 432
  • 802
  •   2
Отговори
# 690
като чуя надомна работа, се плаша. И като знам колко реално (трябва да) струва една ръчно произведена играчка, жалко за съгласилите се.

......защото се изисква голяма степен креативност и сръчност да пресъздадеш една скицирана идея в материално изражение- текстилна играчка. Аз не търся хора, които да правят шаблонни модели, напротив всеки един модел е индивидуален.

онзи ден в една група обсъждахме цената на ръчно изплетена играчка. Цената, която аз изчислих, беше два пъти по-висока от тази, на която я продадоха... и почти три пъти по-висока от цената, която купувачите очакваха. А аз дори не завиших, не сложих екстри и не използвах модните калкулатори.

# 691
Дали креативни или непредприемчиви? Защото си мисля, че креативните хора биха имали по-голям интерес сами да се пласират, отколкото да работят за някой друг.
Ако надомната работа е за шиене на играчки по ваш модел, значи търсите шивачки без особена фантазия.
Ако обаче очаквате от работниците си сами да проектират дизайна на играчките и да го създават на практика - това си е авторско право.
Въпросът е дали безугледно ще се възползвате от това или ще им заплащате достатъчно добре и интелектуалния труд наред с надомната работа...
+1  Peace
Но все пак да не отричаме факта, че има хора, които умеят да създават, но не умеят да представят добре и продават продуктите си. Виждала съм страхотни неща с ужясно представяне. Така че за всеки влак си има пътници.

# 692
Може ли да ми предложите пистолет за горещ силикон? Гледам сайтовете за хоби- армстронг и идея хоби, имат различни, няма да го ползвам постоянно, та клоня повече към по-евтините...

# 693
  • Sofia
Нека да не е и от най-евтините,з-то имах един,който направо се взриви в ръцете ми

# 694
Здравейте, страхотни играчки сте сътворили! Имам нужда от помощ, според вас колко силиконов пух ще ми трябва, за да напълня 200 см играчка? Благодаря предварително за отделеното време   bouquet

# 695
200см ехаа Whistling

Зависи много от играчката и колко пълна искаш да е. За 50-60 см на мен ми се е случвало и около кило силикон да ползвам. Възглавниците ни за дивана са около 80 на 60 см и поеха към 3 кг силикон. Ако това е някакъв ориентир. Peace

# 696
Благодаря за ориентира...май най-добре да поръчам 10 кг млян дунапрен. Става въпрос за един мечок и ми се иска да е по пухкав. Лек и ползотворен ден   bouquet

# 697
Успех. Да го покажеш  после Grinning Дунапрена е добре за по мащабни неща. Зависи обаче от едрината му. Може да изглежда като на буци играчката ако е едро смлян.

# 698
последните ми играчки, повечето вече не са с мен

# 699
Здравейте на всички.

Надявам се да може някой да ми помогне, ето и въпросите.

Дъщерята си има една любима кукла и ме е подлудила да и правя къщичка от плат.
Харесах си 1-2модела, но сега идва проблема с платовете.
Най-удобно ми е да купя нещо онлайн, но не знам към каква материя да се насоча.
Да не говорим, че съм скарана със шев и кройка и ще е голямо предизвикателство, но поне открих и кройка, така че плътно ще я следвам.
Бихте ли препоръчали материал, подходящ за ушиването на нещо подобно (ще е като книжка, с размер в затворено състояние около 15х20см)?
Ако е само от плат обаче ми се струва че ще е прекалено меко и няма да стои добре....но не знам също какво е подходящо да се сложи вътре, някаква вата, или нещо от този сорт?
Ако може най-добре да ми дадете линк към онлайн магазин, от който пазарувате, ще съм много благодарна.

# 700
Тънък дунапрен за стените. За плат е добре нещо с лека разтегливост, за да се опъне по дунапрена Peace Аз платове онлайн не пазарувам, но другите може да кажат.

# 701
  • София/Варна
За платове от България:

http://www.kadifecraft.com/category/140/platove.html

http://www.mimoko.bg/category/844/tekstil.html

Имай предвид, че цените са за размери 50х50см -  т.нар. дебела четвъртина. Платовете са 100% памук и за подходящи за пачуърк и куилтинг.

# 702
  • Варна
По-скоро бих използвала дебел картон или стари класьори. Така и къщичката може да е по-голяма без да се огъват стените.

# 703
За дебелия картон също се  сетих...и евентуално  да го увия с тиксо, при евентуално  намокряне да не се скапе.
Американците използват  някакви тънки листи от материал като пластмаса,  прозрачни. При нас подобно  нещо не съм виждала. 
Другия вариант  е тънък шперплат.

# 704
  • Варна
Навремето имаше нещо пластмасово, което изглеждаше като гофриран картон. С брат ми го азкачахме на вратата вместо дартс
Нещо такова http://markita.net/velpape-polipropilenovo-3mm180100-tsvetno.html

Общи условия

Активация на акаунт