Препарати за съдомиялна - 6

• 97 607
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • Балчик
Няма как да е от препарата, има изплакване след него, гланц също. Пак казвам за мен е от неправилна настройка на солта. Не мисля, че е прекалено мека водата.

# 46
За почитателите на ГГ - в брошурата на Карфур видях, че таблетките ще са намалени от утре до 01 септември на цена 9,49 лв . Simple Smile

# 47
Няма как да е от препарата, има изплакване след него, гланц също. Пак казвам за мен е от неправилна настройка на солта. Не мисля, че е прекалено мека водата.

ама какво имаш предвид по-точно под неправилна настройка? Ако е неправилна - водата или става по-мека от необходимото, или остава варовита.

За почитателите на ГГ - в брошурата на Карфур видях, че таблетките ще са намалени от утре до 01 септември на цена 9,49 лв . Simple Smile

във фирмения им магазин са 11 лева, така че е реално намаление Peace

# 48
  • Балчик
По- мека не може да стане с обикновен препарат. Ще стане такава, ако водата допълнително се омекоти в работната камера с таблетка, в която има сол. Обаче ако водата не е достатъчно омекотена може да се появи бял налеп.

# 49
По- мека не може да стане с обикновен препарат. Ще стане такава, ако водата допълнително се омекоти в работната камера с таблетка, в която има сол. Обаче ако водата не е достатъчно омекотена може да се появи бял налеп.
аз питам за настройките за солта. Нали от тях зависи как се омекотява водата, с която се мие. А ти казваш, че от там е проблема. Ако не е достатъчно омекотена според мен няма да измие добре, но не и да остане фин бял прах след изплакване. Според теб трябва да се увеличи дозировката на сол ли?

# 50
  • Балчик
Прахът не присъства във водата за плакнене, гланцът също спомага за измиване на препарата. Този бял налеп не се знае от какво естество е, не е доказано, че е прах. Може да е установила по-ниски настройки на солта, отколкото трябва.
Във всеки случай при мен, с правилни настройки на сол и гланц, не се получават никакви бели прахове, всичко се мие перфектно, показах снимки. Солта съм я настроила точно според теста и таблицата в инструкцията си, а и си знам, че е последна степен водата ни. Всеки трябва да намери верните настройки за себе си, за да може машината да мие добре.

Но не знам дали е възможно за всички препарати при всеки, затова  и всеки трябва да си намери верния препарат. При мен гланцът на ГГ на нито една степен не даваше добри резултати, затова моят вариант е - никога повече гланц на ГГ, всеки друг в ок, но ГГ е отврат. Може при някои да е същото с ККласик. макар че, препарат и гланц са различни неща.

# 51
Водата ни е може би най- твърдата в Бг. От месеци /Че сигурно и години вече/ ползвам сол, гланц и таблетки /обикновените,не всичко в едно/ На Лидъл- тяхната марка. Но тъй като много похвалихте праха на ККласик реших да го пробвам, защото излиза много изгодно. Праха наистина мие, предвид загорялата йенска тавичка, която сложих, без да накисна и след това извадих без да доизмивам на ръка /както в повечето случаи ми се случва/. Миялната я имам от поне 6-7 г. и съм и свикнала на настройките,но  така и не намерих обаче настройката за сол.Някой по-напред беше споменал от самата капачка на контейнера за сол, но ако беше така поне щеше да бъде показано по някакъв начин. Мисля си, че не е от солта, защото нито в таблетките е имало доп.сол, нито в този прах, а водата няма как да стане по-мека или твърда. Ще видя при следващото миене дали пак ще се получи така и ще започна да сменям марките, докато разбера от къде идва проблема.

# 52
  • Балчик
Щом си с твърда вода и не си сменяла заводските настройки, значи съм права. Недостиг на сол. Peace Когато миеш с комбинирани таблетки, всичко е ок, но с обикновен препарат проблемът си личи.

# 53
Сигурно аз не съм доразбрала, но си мисля, че в обикновените таблетки няма сол и гланц, както и в праха също.Не говоря за тези дето са всичко в едно. Моите таблетки са от най- обикновените, как така ще имат сол и гланц

Пиша в същия си пост, че да не разводнявам темата-гледах, четох, но никъде не видях да има сол или гланц. Пише за по-оптимален резултат обаче да се сложи допълнително от сол и гланц, което ме кара да си мисля, че няма включени

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 16:08 от Venera-81

# 54
  • Балчик
Прочети на кутията какво пише. То почти не се срещат вече таблетки без сол. Все комбинирани. И все пак, за твоята вода ти трябва последна степен на настройка, щом не си я променяла, не ти  правилна.

# 55
Прочети на кутията какво пише. То почти не се срещат вече таблетки без сол. Все комбинирани. И все пак, за твоята вода ти трябва последна степен на настройка, щом не си я променяла, не ти  правилна.

има още без сол таблетки - Финиш Класик, Сомат Стандарт, на Лидл и  ККласик обикновените са без сол.
Но нека да се пробва с макс настройка на сол, да се види резултатът.
Аз имам настройки на сол на средна степен ,независимо какви таблетки ползвам при варовита вода. Гланц на ГГ също на средна без забележки. Не пипам настройките Peace Интересното е, че и при майка ми в СЗ и в Пловдив са еднакви, а съдомиялните са коренно различни Laughing

# 56
Момичета, в какво си държите праха? Сериозно съм се навила да си купя прах на КК, обаче не знам в какво да го съхранявам и не ми идва "удобна" идея на ум Thinking

# 57
  • Балчик
Момичета, в какво си държите праха? Сериозно съм се навила да си купя прах на КК, обаче не знам в какво да го съхранявам и не ми идва "удобна" идея на ум Thinking

Аз го пресипвам в кутия от таблетки за пране на Ариел.

# 58
  • София
Днес в магазин "Фантастико" (София) видях, че има заредени препарати на Heitmann за съдомиялна - таблетки 12 в 1, имаше също мини-таблетки - нямах време да ги разгледам, но според мен са или за малки машини или за половин зареждане..., имаше отделно и прах...

# 59
  • Балчик
Днес в магазин "Фантастико" (София) видях, че има заредени препарати на Heitmann за съдомиялна - таблетки 12 в 1, имаше също мини-таблетки - нямах време да ги разгледам, но според мен са или за малки машини или за половин зареждане..., имаше отделно и прах...

О, боже, и такова чудо ли са измислили маркетолозите?

Общи условия

Активация на акаунт