Препарати за съдомиялна - 6

• 97 626
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Днес в магазин "Фантастико" (София) видях, че има заредени препарати на Heitmann за съдомиялна - таблетки 12 в 1, имаше също мини-таблетки - нямах време да ги разгледам, но според мен са или за малки машини или за половин зареждане..., имаше отделно и прах...

О, боже, и такова чудо ли са измислили маркетолозите?

Laughing има, аз съм купувала преди година от Карфур 12 в 1, но не бяха Heitmann . Миеха супер с функция за пълно изсушаване на пластмаса и тефлон и т.н. Не бяха и скъпи, май около 8-9 лева за 25 .

# 61
  • София
Момичета днес снаха ми ми се похвали ,че от месец вместо гланц ползва ябълков оцет и съдовете блестят.....
Много съм озадъчена...това дали не е вредно за машината...звучи ми като да сложиш морска сол,вместо за съдомиялна.
Нека някой запознат да изкаже мнение ,ако е вредно поне да й го покажа....

# 62
  • Балчик
Всеки прави с машината си каквото сметне за добре. Някои мият с хлебна сода, други с горчица вместо препарат. Други наистина ползват морска сол, четвърти оцет вместо гланц. А пети са педанти, като мен- каквото указва производителя на машината, това ползват.

Не съм чела за доказателства и от опит също не мога да кажа дали е вредно или не.  Едва ли, но може да възникнат проблеми с някои метали или други материали, заради киселината си мисля, не знам. newsm78 Освен това оцетът не действа на изсушаването, както гланцът, а за блясък е излишен. Водата е мека и няма варовик след омекотяването, не виждам каква роля има оцетът в този случай. И без него са си бляскави съдовете.

# 63
Всеки прави с машината си каквото сметне за добре. Някои мият с хлебна сода, други с горчица вместо препарат. Други наистина ползват морска сол, четвърти оцет вместо гланц. А пети са педанти, като мен- каквото указва производителя на машината, това ползват.

Не съм чела за доказателства и от опит също не мога да кажа дали е вредно или не.  Едва ли, но може да възникнат проблеми с някои метали или други материали, заради киселината си мисля, не знам. newsm78 Освен това оцетът не действа на изсушаването, както гланцът, а за блясък е излишен. Водата е мека и няма варовик след омекотяването, не виждам каква роля има оцетът в този случай. И без него са си бляскави съдовете.

по-ясно от това няма как да се каже. Подкрепям напълно

# 64
  • София
Много-много ви благодаря...
 Hug
Вчера се опитваше да ме навие да си заменя гланца с това чудо...
но и аз съм от педантите-както съм казвала дори 1/2 табл. ползвам и то не за икономия ,а за това че може да ми даде грешка....

# 65
  • Варна
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам как процедирате с таблетките? В контейнерчето за прах ли ги слагате, или някъде другаде?
Аз вчера пуснах пробно миялната и като приключи програмата, таблетката си стоеше неразтворена близо до вратата....  newsm78

# 66
  • Балчик
Да, там се слага. Нещо е пречило на капачето вероятно.

# 67
Момичета днес снаха ми ми се похвали ,че от месец вместо гланц ползва ябълков оцет и съдовете блестят.....
Много съм озадъчена...това дали не е вредно за машината...звучи ми като да сложиш морска сол,вместо за съдомиялна.
Нека някой запознат да изкаже мнение ,ако е вредно поне да й го покажа....

здравейте,
следя темата ви от доста време, но се включвам за първи път  Blush

аз пусках съдомиалната няколко пъти с чаша пълна с оцет, защото прочетох в някакви английски сайтове че така могат да се изчистят стъклени съдове излезли с мъгливо зацапване. ами при мен не проработи  Mr. Green

аз около 8 месеца ползвах таблетки на финиш. но 1 идва голяма за моята машина ( 9 комплекта) и режа 2/3, после 2/3 пак и накрая ползвам двета малки ... голяма играчка - но когато сложа цяла таблетка - по дъната (от горната страна) на чашите в горната кошница остава утайка ... като от прах за пране.

затова сега съм решила да пробвам течен препарат. веднъж бях ползвала този с двете бутилки залепени една за друга ... забравих марката - едната съставка гъста, другата по - рядка - и така и не успявах да налея еднакво ... голямо шоу падаше докато се опитвах да го налея. и затова реших да си купя таблетки - някаква промоция имаше в метро - но и там греда : )))

вие имате ли идея как да оправя съдове които дават отблясъци в различни цветове - повечето лилавеят - не знам какво не скопосах както трябва - винаги има сол, блясък а и таблетките са 5-6 в едно : ((

благодаря предварително

# 68
Пробвай с прах. Той се дозира лесно.
За отблясъците нямам идея. Аз мия с таблетки к-класик, много съм доволна.

# 69
  • Балчик
Отблясъците , ако не са от предозиран гланц се боя, че няма да можеш да отмиеш.

За чашата с оцет- ако е са от варовик помътняванията, може и да помогне, но ако е корозия на стъклото- друг път. Корозията се  получава от прекалено мека вода + предозиран препарат.

# 70
понякога я почиствам с оцет

# 71
  • София
Здравейте, момичета!
Купихме си тази съдомиялна http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301/Sadomiyal … ane-BEKO-DIS-5831. Още не са ми я монтирали, но вече имам няколко въпроси. Ако може помагайте!
1. Като купувахме съдомиялната ми подариха тези таблетки http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301/Sadomiyal … ane-BEKO-DIS-5831. Мога ли да започна ползването на миялната с тях или трябва да заредя първо сол и гланц? Или докато свърша таблетките да не слагам сол и гланц, а после като започна да си я ползвам с прах?
2. Сомат хубави продукти ли са за съдомиялна?
Като цена ми се виждат приемливи тяхната сол, гланц и прах, но дали са качествени?

# 72
  • На брега на реката
Здравейте, момичета!
Купихме си тази съдомиялна http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301/Sadomiyal … ane-BEKO-DIS-5831. Още не са ми я монтирали, но вече имам няколко въпроси. Ако може помагайте!
1. Като купувахме съдомиялната ми подариха тези таблетки http://www.technopolis.bg/b2c/details/680540/P11110301/Sadomiyal … ane-BEKO-DIS-5831. Мога ли да започна ползването на миялната с тях или трябва да заредя първо сол и гланц? Или докато свърша таблетките да не слагам сол и гланц, а после като започна да си я ползвам с прах?
Като цена ми се виждат приемливи тяхната сол, гланц и прах, но дали са качествени?
Здравей,
Честито, със здраве да си я ползваш. Солта е задължителна, гланцът за София е по желание. Без значение таблетките колко в 1 са, слагай сол в машинката за нейно добро е Laughing. За продуктите на Сомат не мога да кажа, ползвала съм само гела - не е лош, но Финиш гел ми по харесва. Моята машинка е същата, ползвам сол на Лидъл/едра е и е хубава/, гланца ми е Грюн Грийн/ГГ/, а препарати за миене ползвам таблетки ГГ, гел - Финиш, капсули - Феъри платинум в зависимост от това на коя програма и какви съдове ще мия.

# 73
Здравейте, момичета!
Честито!Със здраве да си я ползвате!Аз съм със същата и съм много доволна.Преди да я пуснеш си зареди сол и евентуално гланц ,пък после вече сама ще прецениш таблетки,прах или гел е твоят препарат.Това са препоръки на мамите тук и ако ги вземеш под внимание,ще се радваш на безпроблемно ползване.Лично аз не съм ползвала продукти на СОМАТ,така че мнение не мога да дам.

# 74
Здравейте, момичета!

да си позлваш новатапомощничка безаварийно и със здраве!
Сложила си два еднакви линка, не се виждат таблетките, но можеш да измиеш каквито и да са. После е хубаво да сложиш сол( задължително) и гланц(по желание) независимо дали миеш с прах или таблетки. От Сомат са по-скоро с недоволни отзиви. Най-много се харесват Fairy, но ги няма по веригите. Добри отзиви има и за К-класик, а някои момичета ползват екологичните ГГ, които са по-безопасни и щадящи. Hug

Общи условия

Активация на акаунт