Препарати за съдомиялна - 6

• 98 755
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Искам да попитам нещо,но моля не ми се смейте-възможно ли е от таблетките да се надраскват съдовете?Забелязах го на един комплект,- прозрачен.По препоръки от вас използвам таблетките на кауфланд класик ,измиват перфектно,нямам забележки.Случвало ли ви се е или просто чинийките са калпави,само да вметна на другите ми прибори всичко е ок. newsm78
При мен от праха на Кауфланд А1 ми изсветляха златните украси на чашите. Агресивен е. Confused

# 586
Явно е по агресивен препарата на КК,но пък мие перфектно.

# 587
Ще Ви кажа и за моят опит с миялната  Mr. Green
Аз използвам прах на Медикс и съм супер доволна, но нещо вече го няма във Фантастико, та минах на таблетки, пак на Медикс, от които също съм много доволна. Според мен прахта не драска съдовете, а таблетките са супер удобни, но много драскат. Имам миялна от 5-6 години и в началото си взех Сомат, които тогава изобщо не миеха, сега може и да са ги оправили, но не купувам от тях. Имах и големи проблеми с това, че след като миялната измие, съдовете излизаха мазни, все едно че не са изплакнати добре, та пусках допълнително изплакване, също съм слагала и по половин таблетка, защото си мислех, че е предозирана... това общо взето не помня вече с кои таблетки, но мисля, че тогава брах тези ядове с финиш, а може и с други. Общо взето съм използвала различни препарати по онова време .... , а пък после минах и на лидълските, от които също бях доволна. Според мен всичко си зависи от препаратът. Сол и гланц използвах само в началото, когато купихме миялната, и след като свършиха, не съм взимала повече. Аз съм от София и тук до колкото знам водата е мека и няма нужда от сол. Впечатлих се от мненията ви за прахът на Кауфланд, задължително ще го пробвам, тъй като държа на прахта, а пък не мога да намеря от Медикса. Впрочем след, като свърших прахта, не ми се искаше да минавам пак на таблетки, взех гел на Финиш и беше супер, но пък е доста скъп. После взех гел на Медикс, но  по-замърсени съдове, като тави и тенджери не миеше добре, и за това го изхвърлих... та сега съм в момента на таблетки на Медикс, до като си намеря отнова прах.

Сега искам да Ви питам нещо, малко извън темата... вие къде си съхранявате мръсните съдове, до като пуснете миялната - в мивката или ги трупате в миялната? Питам Ви защото сега ни предстои да правим нова кухня и ще имаме и нова миялна и не знам каква мивка да избера (по-малка или по-голяма), тъй като не знам къде ще слагам съдовете. Моят опит в това е, че след като взехме старата миялна, трупахме мръсните съдовете в нея и така тя се усмърдя ooooh! , което беше много гадно и от тогава реших, че трябва да ги трупам в мивката Blush и така ми се оправи миялната. До ден днешен блести и няма никакви лоши миризми и т.н , но така си пълня мивката. Сега за новата кухня, хич не ми се иска да имам затрупана мивка с чинии, но пък и не искам и смрадлива миялна.  Mr. Green Вие как процедирате?  newsm78

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 13:23 от vitalitykoki

# 588
  • София
Гледам да не трупам, пускам миялната всеки ден, а ако прекаля със съдовете - дори два пъти. Не ми пука, че не е пълна догоре или че хаби ток, вода, защото изпитвам нечовешко отвращение към хлебарки и съм убедена, че мръсните чинии ги привличат като с магнит. Да не говорим, че като ми се зарие мивката, няма къде да измия една салата.

Иначе по отношение на чуденето ти за размера на мивката - гласувам с две ръце за голяма. Когато правихме нашата кухня, си купихме секси кръгла мивка, в която изобщо при никакви положения не мога да си измия тавите от печката, а трябва да ги разнасям до банята и да я омажа цялата  Tired (то затова и тях тикам в миялната, ма не винаги успявам)

# 589
  • Русе
Всичко в миялната, като се напълни пускам. Не мия нищо на ръка, събота неделя като сме всички у дома, цапаме доста, ако трябва и два пъти ще я пусна.

# 590
Да, при всички положения не ми се иска да трупам съдовете в мивката. Все си мисля, че ако се пуска миялната всеки ден, не би се умирисала, но ако я пускам на 2-3 дни, тогава може би е неизбежно. За това сега ще си вземем голяма от 60 см., която може да се пуска с половин зареждане. Другото, което се сещам е да се пуска само на преплакване и така примерно 2-3 дни по 1 път на ден, за да пада мръсотията, пък после, като реша, ще си я пусна за миене. Трябва да пробвам.

А за мивката,
Скрит текст:
много ми се иска да взема керамична с допълнителен отцедник, но в тоя случай мивката е по-малка, а не искам после да ме е яд, както при теб е станало. Sad В момента събирам мнения и за тях Simple Smile

Meggysan а при теб умирисва ли ти се миялната и всеки ден ли я пускаш?

# 591
  • Русе
Всеки ден я пускам, в редките случаи, в които пропускам, е защото сме били примерно на гости или заведение. Никога не ми се е умирисвала миялната, не й пускам изплакване. Навремето като бяхме двама по-често ми се е случвало да пропускам ден, но пак не се е умирисвало. Не се притеснявай затова изобщо. Няма нужда като сложиш нещо ново мръсно, веднага да пускаш изплакване. Може да си забърсваш чиниите, но аз и това не правя. Ще видиш, че много бързо ще й свикнеш и ще си цапаш на воля без да мислиш: Уфффф, сега, колко много чиния имам да мия. Simple Smile Simple Smile

За мивката: аз съм с голямо и малко корито, стига ми предостатъчно. Но в нея само храна май мия Simple SmileТук май се вижда най-добре.

# 592
  • София
2-3 дни мръсни чинии, затворени в миялната, е гаранция, че ще смърди и че ще събереш гадините на квартала. Пускай си я всеки ден, независимо колко си събрала - днешните машини са много икономични и няма да усетиш по сметките разликата.

Колкото до мивката - моята е 40 см в диаметър и не изглежда малка, дори сега, като я погледна. Но ми е малка - сложа ли купа от салата вътре, и край. Много по-удобна би ми била една гоооляма, дето се вика, бебе да мога да изкъпя вътре!  Laughing

Меги, твоята мивка е разкошна, въпреки че от снимката ми е трудно да се ориентирам за размера. Ако си правя нова кухня някой ден, точно такъв тип бих сложила. Тя е от композитните, нали? Много ги харесвам!

# 593
Да, наистина, по-добре за новата кухня, миялната да си я пускам всеки ден и да не си пълня мивката. Wink

а за мивката:
 Meggysa,
Скрит текст:
кухнята ти е много хубава и какви големи и дълбоки чекмеджета имааааааш  Blush, точно такива каквито и аз искам, но за съжаление при мен е много малко мястото. А до колкото виждам, това е точната мивка и абсолютно същия модел , който и аз искам. Гранитна, черна на цвят, и с малко коритце, което се води за отцедник. Към него дали се продава и решетка за отцеждане? Моля те кажи ми, личат ли пръските вода, захабява ли се с петна от мазнотия и други, драска ли се, врялата вода проблем ли е... изобщо всякаква информация ще ми е много необходима. Тези мивки са доста скъпи и много се надявам да си заслужават Embarassed

# 594
  • Русе
Не виждам смисъл от прекалено голяма мивка, ако имаш миялна. Аз наистина не мия нищо на ръка. В малко корито основно ми седят месата за размразяване, че много ядем, и зеленчуци за салата и готвене. Голямото корито го меря 35/45, дълбоко е мисля, че 18 см. За шкаф 80см е, с малък отцедник. Гранитна е, на Евролукс ли беше, ще излъжа, трябва да търся точно коя е, около 450 лв мисля. Цапа се, водата в Русе е много варовита, но на 2-3 дни я минавам с препарат. Иначе вечер само с течен сапун (дори веро нямам Simple Smile). Мазно - колкото другите мивки, с драскане и гореща вода - няма проблем. Изключително съм доволна от мивката. Ако кухнята беше по-малка, може би щях да си сложа мивка без малко корито само с малък отцедник.

# 595
Чудесно, да и на мен ми предложиха от Евролукс мивка. Значи тази ще е  Mr. Green 18 см не е ли плитко, да те пръска? И аз не мия на ръка, но дребни неща все се налагат, както и миенето на ръцете...

# 596
2-3 дни мръсни чинии, затворени в миялната, е гаранция, че ще смърди и че ще събереш гадините на квартала.

Че моята редовно си стои по 2-3 дни с чинии - на толкова я пускам. Не ми се е умирисало нищо, нито имам гадинки Simple Smile Не стои отворена все пак  Crazy

Като се измият всичко си е като ново Simple Smile

# 597
  • Русе
Чудесно, да и на мен ми предложиха от Евролукс мивка. Значи тази ще е  Mr. Green 18 см не е ли плитко, да те пръска? И аз не мия на ръка, но дребни неща все се налагат, както и миенето на ръцете...

Не е плитка, идеална е. Ще потърся по-късно конкретната мивка, да не те излъжа с марката, но със сигурност не е Бланко.

И аз не мисля, че ще има умирисване, а и доста често седи притворена, а не напълно затворена. Гадинки пък съвсем нямам.

# 598
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Здравейте, момичета! От скоро съм горд собственик на съдомиялна, направо съм влюбена в нея. Чета ви от няколко дни и искам да ви благодаря за всички съвети и мнения. В момента имам таблетки на Somat, доволна съм, но и нямам база за сравнение, защото не съм ползвала други. При следващото отиване в Кауфланд ще си купя някои от техните неща, за които има доста добри отзиви.
Хубав ден на всички!

# 599
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Мнения за таблетките  Heitmann?

Общи условия

Активация на акаунт