Всякакви въпроси относно съдомиялните - 12

• 56 765
  • 728
  •   1
Отговори
# 15
  • На брега на реката
Астера,

Какво стана с машинката - пробвахте ли я ?

# 16
  • Стара Загора
Пробвахме я, да, благодаря Simple Smile На пръв поглед всичко е перфектно (все още не съм я разтоварила, само я погледнах сутринта набързо преди работа Simple Smile) Със сигурност ще възникнат въпроси в процеса на ползване, ще се допитвам за съвети!

# 17
 Money
браво на теб имаш вече 30% повече време  bouquet

# 18
  • с/у ОколоМръсТното
Money
браво на теб имаш вече 30% повече време  bouquet

Ох, защо не ги усещам тези 30%  newsm78
При все, че имам 2 машини, едната от които не я искам. Чисто нова Аристон, сребриста...

Джемма, какво стана с твоята?

# 19
Каква е причината да не се разтварят хапчета all in one на Finish и Сомат?

# 20
 Здравейте! Записвам се и аз да ви следя, много полезна темичка  bouquet
 Аз имам Whirpool adg145. Добре, че попаднах на темата, защото не знаех, че е задължително да се слага сол и при използването на таблетки. Някой може ли да ми помогне как се прави тази настройка на солта и колко трябва да сипя първоначално? Съдомиялната мисля, че няма индикатор за нивото на солта. newsm78
 Използвам таблетки Finish All-in-one, сега ще си взема и сол на Finish.  Peace

# 21
  • Балчик
Нищо, Шани, така си мия. Горе нареждам 50% по-малко съдове. Няма достатъчно налягане, защото виждам, че не качва вода и до разпръсквателя на тавана на машината. Защото дори и захлюпени, отгоре не се изплакват добре. Много си ми далече, иначе щях да ползвам услугите ти. Sad

# 22
Каква е причината да не се разтварят хапчета all in one на Finish и Сомат?

и на двете марки ли? Може би програмата, температурата. Къде ги намираш, долу ли? Има дефектни партиди откакто се внасят от Унгария и Турция, но ... Stop

# 23
И на двете. Намирам неразтворените хапчета долу, а на горния ред всички чашки са в дребни частици.
Програмата е както обикновено - за средно замърсени съдове. С гел на Сомат нямам проблеми, но не винаги го намирам.

# 24
  • Балчик
Колко минутна ти е програмата? Явно не е достатъчна да се разтвори таблетката. Те не са разчетени за кратки програми, особено с ниска температура.

# 25
  • София
Преди известно време се сдобих със съдомиялна GORENJE Модел GVI 553 - бих могала да нарека сдобиването като 2ра ръка, та нямам инструкция.

Намерих някакво описание и там е посочено това:
1. Контейнер за сол
2. Съдържател за препарат за помощно изплакване
3. Съдържател за почистващ препарат
...
но не знам кое къде е, тъй като я няма схемата. На врата има място за препарата разделено на две затварящо се с капаче.

2 пъти съм вземала препарат на ДМ за почистване на миялна.

Досега съм ползвала само таблетки Финиш и ДМ но след Финиша както отворя и не мирише на чисто, някак на манджа ми мирише. Защо се получава така? ДМ-таблетките дори ползвам по 1/2  newsm78 newsm78

Имали начин да се увеличи сигнала за край? Напълно е вградена и изобщо не знам кога е свършила.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 15:36 от Desem

# 26
Джемма, 72 минути е, 50°C миене, 70°C изплакване (Аристон LL65). Опитвах и на другите две програми - ЕКО 130 мин (50°C миене, 65°C изплакване) и за силно замърсени съдове 120 мин. Пак не се разтварят, винаги остават парчета долу.

# 27
  • Балчик
Ами значи това не е твоят препарат. Вземай си гел и прах. няма смисъл да ги ползваш, защото част от тях все пак се разтваря и във водата за плакнене, съответно по съдовете ти е възможно да има от препарата. Аз не бих рискувала.

# 28
Благодаря! А дали има друг гел, освен на Сомат?

# 29
  • Балчик
Благодаря! А дали има друг гел, освен на Сомат?

Да, на Финиш. Има и на Медикс, но от него не всички са доволни. Аз лично съм доволна, не измива само по-силно замърсени тенджери и тави. За чинии, чаши и прибори е ок.

Общи условия

Активация на акаунт