Всякакви въпроси относно съдомиялните - 12

• 56 790
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
  • Балчик
За двеста отгоре АЕГ, само името му ще е АЕГ. Ако ще вземаш АЕГ хубавите са към 1000 и нагоре.
Това съм харесала.
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.d … na-AEG-F-55022-M0
И не мисля , че читавите са над 1000 лв. , лично мнение не ангажирам никого....

Може и да излезе читава, да. Въпрос на късмет.  Еднакви вътрешности с Електролукс и произведен неизвестно къде в ЕU.  Ама те отдавна са Електролукс, така че вероятно и последните немски бройки вече са изкупени.
Лично мнение, не ангажирам никого с него.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 10:28 от Джемма

# 46
Какво значи читава? Повечето съвременни уреди за 6-7 години остаряват морално. Толкова и работят без повреда и ремонт. Ако е повече-ура! Въпрос на късмет.  В по-заможните държави уреди се сменят и без да се повредят и то често. С по-нов модел. Та затова вече производителите не ги правят вечни. Имахме пералня Перла - хвърлихме я след почти 20 годишна употреба и то работеща. Е, сега "такова животно нема".

# 47
  • Балчик
Така  е, остаряват морално. Но искам да ви кажа,че това АЕГ за 800 лв е с по-малко "екстри" от моята, която скоро ще стане на 9 години. Затова казах, че хубавите модели са към 1000 и нагоре.
Не че няма да върши работа, разбира се. Но какво се очаква от нас, не знам. Избира една и какъвто и е късметът, това ще е.

# 48
Така  е, остаряват морално. Но искам да ви кажа,че това АЕГ за 800 лв е с по-малко "екстри" от моята, която скоро ще стане на 9 години. Затова казах, че хубавите модели са към 1000 и нагоре.
Не че няма да върши работа, разбира се. Но какво се очаква от нас, не знам. Избира една и какъвто и е късметът, това ще е.

Кои са екстрите?

# 49
  • Балчик
Например въпросното АЕГ харчи 1.05 електроенергия и 13 литра вода, което в днешно време вече е много, в сравнение с новите по-скъпи модели. Моята е със същите характеристики, отпреди 9 години.

Не виждам да има програма "изплакване", моята има.

Няма вентилатор, само кондензаторно сушене, моята има.

Има 5 програми, моята е с 8.

Клас А е, вече са актуални А++.

Шумна е- 49 дб, в сравнение с тенденциите е много.

Пак казвам, не че няма да е читава и че разликите са съществени. Но предвид надеждността не знaм дали е добра, защото най-вероятно е произведена някъде в ЕU. Беко -то може да е със същите характеристики и даже по-добри, за по-малко пари и се знае къде е произведено. И ако се стигне до сервизно обслужване, доколкото съм чувала ползите са за сервиза на Беко.

В крайна сметка всичко е на късмет, така че всеки си решава сам.

При все,че съм фен на АЕГ, сегашното производство ме разколебава.

# 50
Джемма, много ти благодаря  за сравнението Peace

Ще се оглеждам. Някак си все избягвам Беко. Може би трябва да спра  ooooh!
Между Аристон и АЕГ, посъветваха ме АЕГ.

Харесах Електролукс фурна, но взех АЕГ, уж "made in Germany", както казваш може би последни бройки ...
Гледа тази - AEG F65402VI0P http://www.technopolis.bg/b2c/details/687407/P11110301/Sadomiyal … ne-AEG-F65402VI0P

Цитат
"В крайна сметка всичко е на късмет"
Това е Wink

# 51
  • Балчик
Да, между Аристон и АЕГ и аз предпочитам втората, А ако има бюджет между Беко пак щепредпочета АЕГ аигурно, не знам
За сега не ми се налага да избирам. В понеделник-вторник чакам техник за моята, дано ремонтът не  е като за нова, че д ане избирам и аз принудително. Grinning

# 52
Успех! Дано е лесно поправимо, че все по-труден става изборът (въпреки "изобилието").

# 53
  • София
Джема а твоята каква е? Питам за да се ориентирам в марка/опции/цена?
А иначе лично аз предпочитам нещо произведено в EU отколкото в Republic of China Simple Smile, или турското Беко.. но всичко е въпрос на късмет както  и вие сте отбелязали.
Тази която бях посочила е А+, и ако се ползва ежедневно разхода на вода е 8 литра (а не както си обелязала, няма как да няма изплакване, то е по дифолт няма с препарата да съхне хихи). Това само за протокола,
Доколкото чета, в темата много доволни има от Беко, ще съм благодарна да препоръчате модел ако имате възможност (може и към това да се насоча, въпреки че избягвам стадния принцип).
Мерси отново!

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 09:00 от Bossa Nova

# 54
Моята е Беко-45 см.,вградена. Ползвам я вече 2 години. Доволна съм.
Сега ако купувам и има избор с по-малко програми, но по-евтина,бих си взела такава. На практика ползвам постоянно 1 програма-55 град. и от време на време 70 град. и плакнене. Държах да има половин зареждане, ама защо ли? Ползвала съм го само веднаж. Не че не можех да изчакам да я напълня.
Държах да има аквастоп. После някой из темата каза,че дори и да няма, се слага някакво приспособление. Дали е така-не съм сигурна.
Не е шумна. Чува се само като пълни и източва водата.
По-висок клас А++ е добре,разбира се. Но ако изчислим икономията,която осъществява и парите в повече, които се плащат за уреда, не съм сигурна, че ще се получи някаква съществена сума /ако въобще се получи/.
Та: не съм против новото и по-модерното.Дори напротив. Чудесно е всички уреди да са ни Мииле. Но ако човек е ограничен в средствата и вземе нещо по-малко актуално не значи,че няма да му върши добре работа.
Май не ти отговорих на въпроса,ама си разсъждавам.. Laughing

# 55
  • София
W благодаря много! Хареса ми конкретността на мнението ти  Blush

# 56
  • Варна
А такааа,
миялните с по 5 програми стар модел ли са Shocked
защото моето Беко купено преди 5 месеца за скромните 600 лв е с 5 ?!
и като имат по 8 програми , всичките ли ги използвате ?
аз до момента дори тази за тенджери не съм използвала
най си обичам една едночасова прогламка на 60 гладуса
и отвреме навреме автоматична , това е !
изобщо не изпитвам нужда от програма за кристал или бебешка програма !
но се замислих че май съм си избрала стар модел на моята нова машинка Mr. Green
http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/2854.html
не ме разбирайте погрешно , не се заяждам , просто се замислих над моят избор !

# 57
  • На брега на реката
Джема а твоята каква е? Питам за да се ориентирам в марка/опции/цена?
А иначе лично аз предпочитам нещо произведено в EU отколкото в Republic of China Simple Smile, или турското Беко.. но всичко е въпрос на късмет както  и вие сте отбелязали.
Тази която бях посочила е А+, и ако се ползва ежедневно разхода на вода е 8 литра (а не както си обелязала, няма как да няма изплакване, то е по дифолт няма с препарата да съхне хихи). Това само за протокола,
Доколкото чета, в темата много доволни има от Беко, ще съм благодарна да препоръчате модел ако имате възможност (може и към това да се насоча, въпреки че избягвам стадния принцип).
Мерси отново!

Ето едно много хубаво Беко http://www.technopolis.bg/b2c/details/680543/P11100501/Sadomiyalna-BEKO-DFN-6833 - има си всичко и имаше много доволни от него.
Аз това си бях харесала, но за съжаление нямам толкова място и си взех друг модел 45 см за вграждане. Така, че избора е твой.
В крайна сметка - купи си това което ти е на сърце Grinning, пък какъвто ти бил късмета Hug.

# 58
  • Балчик
Става въпрос за отделна програма плакнене, а не че не изплаква препарата. Хи-хи.
На технополис изобщо не може да се доверяваш, погледни ѝ книжката най-добре. В руския сайт на АЕГ (няма български за съжаление) ѝ видях  характеристиките, 13 литра и 1.05 кв. клас А/А/А Peace

http://www.aeg.ru/Products/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82% … 1%D0%BC)/F55022M0

Моята е Бломберг (бранд на Беко, водеше се клас над него), моделът го няма на пазара, отреди 9 години е.
Досега работеше без никакви забележки. Сега, както писах стана някакъв проблем с налягането към горната перка и разпръсквателя на тавана. Подозирам че е нещо от тока, защото по едно и също време стана проблем и с миялната и със звънеца. Та нещо или е изгоряло или и аз не знам какво. Ще видим, като дойде техникът.

Не съм казала, че с 5 програми  са стари миялни, просто предлагат ограничен избор, затова са и евтини. И да, всичките 8 програми ползвам, много им се радвам, но някои по-рядко, разбира се.попитаха меза разликите и отговорих. не се хващайте за думите извън контекста. Naughty Имаше запитване към мен.

Цитат
В крайна сметка - купи си това което ти е на сърце Very Happy, пък какъвто ти бил късмета Hug

Ето това е истината. Peace Всички машинки вършат работа, стига да не са клас Б, но такива вече няма на пазара. Когато аз купувах беше пълно с такива. А колко ще издържи си е въпрос на късмет.

Успех с избора.

П.П. ето клипче намерих, да, клас А+ е на етикета, децибелите са 49, не 47, както посочва технополис.

http://www.youtube.com/watch?v=RlTOWwrKA8o

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 13:23 от Джемма

# 59
  • София
Сол не слагат в миялната само жените- ползвателки. Жените-ценителки, уважават техниката си и я ползват правилно.  Simple Smile

Джемма, целта на солта само да омекотява ли е или още някаква причина има?
Не може да се сравнява водата в Балчик с тази в София. 

Общи условия

Активация на акаунт