Всякакви въпроси относно съдомиялните - 12

• 56 790
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Буболина, специално за Индезита в книжката с инструкциите, в програмите, се вижда, че има и програма на 50 градуса. Така градусите са 40, 50 70. Струва ми се достатъчно и въпроса ми е по-скоро принципен. Ще се радвам да се включат и други ползвали нещо различно от Беко, защото за Беко-то разбрах вече, за което още веднъж благодаря  bouquet

# 91
  • Балчик
Джемма,
Какво стана с твоята миялна, нали трябваше да дойде техник?

Да, идва. Взе ми горната кошница. На машинката нищо и няма, всичко е от перката и уплътнението, където кошницата влиза в тръбичката на стената на миялната. Самата помпа си работи и дава налягане. Надявам се да намери само перка и уплътнения,че другият вариант е да си купя нова горна кошница, която заради механизма предполагам ще е скъпа.

Сега си я ползвам само с долна кошница, на 1/2 програма. разбира се гледам да не цапаме много, че не се събира всичко и трябва да мия 2 пъти. hahaha

[
В началото ще ти стига, даже ще си мислеш, че е голяма. Колкото повече свикваш, толкова по-малка ти се струва  Mr. Green

А, ето това е истината!

елфичка, проблемът ти не е от самата сол, а от това, че ползваш и комбинирани таблетки, водата ти става прекалено мека, което не е добре. Остави я на минимум, и пробвай с половин таблетка. Или ползвай прах, гел и некомбинирани таблетки със сегашната настройка на солта.

Може ли вместо сол да се ползва сода бикарбонат? Нали солта се слагаше за омекотяване на водата, за котлен камък?

ВЪХ,САКЪН, НЕДЕЙ!!!

Нищо общо няма с пералнята!
Тук солта служи единствено за възстановяване на йонообменната смола. Тя не попада в работната камера, нито във водата, с която се извършва миенето. В края на цикъла, смолата се залива със солен разтвор, а в началото на цикъла чуваш как започва изпомпване, това е източването на соления разтвор, за да може през същата тази смола да мине тръбопроводната вода, да се отнеме варовика и пак в края на цикъла да се залее със солен разтвор, който да възстанови смолата за следващо поемане на варовик.

ИНДЕЗИТ- НЕ!!!

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 17:37 от Джемма

# 92
  • На брега на реката
Джемма,
Какво стана с твоята миялна, нали трябваше да дойде техник?

Да, идва. Взе ми горната кошница. На машинката нищо и няма, всичко е от перката и уплътнението, където кошницата влиза в тръбичката на стената на миялната. Самата помпа си работи и дава налягане. Надявам се да намери само перка и уплътнения,че другият вариант е да си купя нова горна кошница, която заради механизма предполагам ще е скъпа.

Сега си я ползвам само с долна кошница, на 1/2 програма. разбира се гледам да не цапаме много, че не се събира всичко и трябва да мия 2 пъти. hahaha

Дано мине с най-тъничкия вариант newsm10. Явно твоята може да мие само в горна или долна кошница, а при моята пише, че няма значение в коя кошница се слага, явно мие и в двете. Аз честичко я ползвам тази функция, когато сме само двамата с мъжлето и се радвам, че я имам smile3521.

# 93
  • Балчик
Да, и моята е така. Няма значение дали само в едната ще сложа, или ще сложа и в двете по малко. Но миялната може да работи и само с долната кошница, т.е при извадена горна кошница. От отвора за горната кошница, който се вижда над тигана, си се стича вода, но това не е проблем, тъкмо облива някои съдове и отгоре.   Peace

Ето, в момента работи, направих една снимка. Само с нареждането на чашите е сложничко, че долу с по-големи дупките.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 18:06 от Джемма

# 94
  • На брега на реката
Дано по-скоро ти я оправят, че сигурно е мъчение така.

# 95
Джемма....ползвам таблетки без добавена сол.От тези по-евтините на Кауфланд /60 бр. за 6 лв/.Пише,че за тях трябва да се добавят сол и гланц в миялната.

Солта също е на Кауфланд.Гланцът и той.

Степента на солта ми е 1.На гланца също.При по-високи степени положението е по-лошо.Повече бели следи по съдовете и чашите,и леко тъмни и замазни прибори от гланца.

Наистина незнам какво стана.Както казах преди да сложа сол и гланц и с таблетките на Феъри Платинум всичко беше като излязло от каталог.Нямаше и една бяла капка.Нямаше ръждиво петно ,нямаше мътни чаши.Искряха съдовете!

Това,което направих днес е да източа водата от контейнера за сол и да измъкна малко сол/успях само една чаша.Но има още доста.Изобщо не е разтворена,може би така трябва  Thinking
Почистих филтрите/те бяха съвсем чисти,имаше само една малка спагетка  Laughing /.Направих профилактика с препарат.Сега блести от чистота и ще видим какво ще стане  Thinking

# 96
  • Балчик
Дано по-скоро ти я оправят, че сигурно е мъчение така.
Дано, чакам да видим дали ще се намерят резервни части, че и даже кошница да е, но да я има. Simple Smile

елфичка, по-вероятно ми се струва да е от таблетките. защото ако водата ти е мека, по-мека няма как да стане от солта, тъй като тя няма достъп до тази вода. Смолата просто нищо не отнема от водата. А таблетките се разтварят в тази вода и пряко могат да я омекотят, повече от колкото трябва. Защото колкото вреда носи твърдата вода, толкова носи и прекалено меката. Не добре за миенето нито един от двата варианта.

# 97
Джемма водата тук е лоша и твърда.На летичката ми излязоха 5-6 квадратчета до колко помня  Thinking Точно затова и аз се очудих като мих за първи път без сол,че всичко е толкова прекрасно.А бях чела преди това,че без сол при твърда вода всичко е в бели капки.А сега ти казваш,че тази сол няма контакт с водата,която облива съдовете  Thinking

А теблетките са много гадни определено.Едни такива направо долнопробни  на вид,в сравнение с Феърито примерно  Laughing Като пробвах първата от тях,тогава все още нямах сол в машината.И съдовете станаха лоши и на капки.Затова взех сол и заредих,като си мислех,че за тези таблетки ще трябва задължително.Но положението не се подобри.

Сега отвреме на време като слагам Феъри нещата стоят по-добре,но пак не е както беше без сол  Tired

Утре ще пробвам с Феъри на така добре измита и почистена миялна и ще видя  Thinking Thinking

# 98
  • София
Джемма, защо си толкова категорична за Индезита? От магазина ми го похвалиха. Ти какво би ми препоръчала в по-ниския ценови клас?

# 99
Vratata na Beko DFN6833 moje li da stoi leko otkrehnata, i kak se postiga tova?

# 100
  • Балчик
Джемма, защо си толкова категорична за Индезита? От магазина ми го похвалиха. Ти какво би ми препоръчала в по-ниския ценови клас?

Защото е най-долнопробната марка, според мен.онзи ден техникът, който идва за миялната ми също го потвърди. Заговорихме се за марки.

Беко е 100 пъти по-добра от тъпия Индезит.

Vratata na Beko DFN6833 moje li da stoi leko otkrehnata, i kak se postiga tova?
ptrrsdrt wetdtrkj sdferger

# 101
  • София
Добре, последно ако има някой мнение за съдомиялните на Лексгруп да каже сега или да замълчи завинаги Laughing, защото в неделя ще ходим да купуваме и изглежда ще е Бекото Grinning

# 102
  • на Мелмак
Снаха ми си взе всичко в кухнята от Лексгруп- Нарди и Фабер и са уредите,експлоатират се максимално вече 8г. Няма абсолютно никакви оплаквания до сега.
Това-за Лексгруп,но те предлагат няколко марки.
Успех с избора!

# 103
Елфичка, пробвай с по-малко количество препарат? Примерно, 1/2 таблетка.

Аз мия с таблетките на Кауфланд и съм много доволна - чаши, купи, чинии - всичко е идеално измито!
Понякога, много рядко, когато съм сложила не много мръсни неща, имам тук-там ръждиви петна по ножовете. А когато всичко е доволно мръсно всичко се измива перфектно.

# 104
Благодаря ти hailie   bouquet

Наистина мисля да пробвам с половин таблетка.Явно са доста силни и идват много като количество препарат.Моите съдове не са много мръсни.Чат пат има някоя по-гадна тава,но като цяло са чисти нещата вътре.Мият си чудесно,само пустите петна по чашите и дуралексовите чинии   ooooh!
Прави ми и впечатление,че има 2 места в горната кошница,на които като сложа чаши излизат ужасни,а примерно съседната чаша е почти без петна.Явно там струята вода не минава хубаво,знам ли  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт