Студенти в чужбина - 4

• 81 008
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Troy, след като бе така мила да ни отвориш очите кой колко е невъзпитан, дали би била така добра, като възпитана българска гражданка - образец за подражание, да се освободиш от компанията ни и нас от височайшето си присъствие, и да ни оставиш да поразмишляваме върху възпитанието на децата си.
Явно се нуждаем от размисъл и просветление, защото на този етап всички вкупом се надяваме децата ни да не те срещнат по пътя си, за да не ги заслепи блясъка ти.
С дълбок реверанс благодарим!

# 466
За ваша радост ще поостана още малко, за да ви се порадвам  Simple Smile

# 467
Разбира се, последната дума е твоя, озарявай ни докогато прецениш.
Само дано не прихванеш някоя лоша обноска, от каквито избяга от всички други теми, които изпълваше с блясъка си.
Аз се оттеглям, докато стане безопасно за теб, не бих искала да се пречкам пред височайшата ти особа.

Joy

# 468
Няма и грам подигравка Simple Smile Това , което се опитвам да ти кажа, че гръцкото сирене Фета, което се продава там е много по хубаво и от най скъпото бг сирене, а английския кашкавал (чедар) е просто страхотен и веднъж опитал ги, няма и да си помислиш за бг сирене или кашкавал Peace
Защо мислиш, че твоят вкус към храните е определящ за всички? Опитвала съм и гръцкото сирене Фета, и чедър-а /макар и другаде, не точно във Великобритания/. Не казвам, че са лоши, но не могат да се сравняват с българските сирене и кашкавал. Така че всеки си има мнение и щом детето иска точно българско сирене, ще пращаме и още как.
P.S. Не споделям и мнението, че щом е най-скъпото, значи е най-хубавото. Твърде е далеч от истинското състояние на нещата.

# 469
  • София
Troy, не всички имат изискания изказ на лейди от твоята величина.  ooooh!

По темата - изпращам чубрица и мед на моето дете.

# 470
Аз определено съм на мнение, че българското сирене и кашкавал не може да се сравнява с техните. Не казвам, че са лоши, просто са различни. Синът ми е на същото мнение, особено за сиренето, което много обича.

И понеже даваш съвети за турските магазини, Troy, можеш ли да кажеш къде в Абърдийн има такива магазини? Определено информацията ще е полезна. Синът ми цяла година беше там, аз му говорех за тези магазини, но в центъра където живее не откри такъв. Може и да има в някои градове турски магазини, ама не навсякъде.

# 471
Ех на чубрица и аз няма да откажа или буркан чист мед, но сиренето, кашкавала и киселото мляко отдавна не са това което бяха на времето. Макар че и тогава мразех кашкавала, докато не пробвах и други кашкавали, освен българския  Wink

# 472
Аз определено съм на мнение, че българското сирене и кашкавал не може да се сравнява с техните. Не казвам, че са лоши, просто са различни. Синът ми е на същото мнение, особено за сиренето, което много обича.

И понеже даваш съвети за турските магазини, Troy, можеш ли да кажеш къде в Абърдийн има такива магазини? Определено информацията ще е полезна. Синът ми цяла година беше там, аз му говорех за тези магазини, но в центъра където живее не откри такъв. Може и да има в някои градове турски магазини, ама не навсякъде.

Гледам, че има турски ресторанти, което означава, че все някъде в града ще има и магазини Wink

# 473
Ой и ай!!! Дайте да не спорим...съжалявам че предизвиках такава полемика!Убедена съм че много неща са излишни...емоциите по изпращането, истериката дали да пратим одеяло или не / на финала в магазина имаше само един убийствен модел на тигрови ивици/, спорът за формата на икономии и още куп други дреболии...но без тях няма спомени, няма смях през сълзи, няма го онова усещане че децата ни порастват и ни гледат от съвсем друг ъгъл / и в пряк и в преносен смисъл/За мен форумът е букет от споделена / полезна или не/ информация, завързан с лъскава панделка от емоции / смешни или сериозни, но чисто човешки/ - няма ли я панделката - букетът ще се разпадне!

# 474
Така си е, сега ми изглеждат смешни миналогодишните притеснения с какво одеалце ще се загъне дъщеря ми, при положение че тази година има проблеми с квартирата и още не може да се нанесе. Но човек като го вълнува или терзае нещо в момента, не допуска че може да има и по-тежки моменти. Винаги собствените болки и тревоги ни изглеждат най-големи и важни, просто така е устроен човек. Но като разбереш, че и други се вълнуват от същите неща, малко или повече ти става по-спокойно!

# 475
  • UK
a, solnishko, значи сте от моите зайчета Simple Smile Надявам се да му хареса в унито и да нямате проблеми с приспособяването Simple Smile

Иначе не знам дали в Абърдийн има турски магазин, но има полски, в който също има стоки от източна Европа, миналата година имаше сирене, подобно на българското там, но не си спомням какви други неща продаваха, защото така или иначе не го посетих както подобава.  Crazy //на мен бг кашкавала и сиренето не ми липсват чак толкова, а обикновено си нося лютеница, която да ми стигне до Коледа// Намираше се на Bridge Str или на Market Str., не съм сигурна точно, но беше някъде там.

# 476
Благодаря за информацията. Ще предам на синът ми да го потърси.

# 477
  • София
Храната е въпрос на вкус. Синът ми предпочита български кашкавал, та затова си носи сирене и кашкавал, мед и лютеница. Като основното и незаменимото е мед  Wink.  

# 478
аз също пращам от любимите неща за ядене на дъщеря ми.Тя много харесва италианската кухня,живя тук и понаучи да си приготвя паста,та пращам песто ,готов от магазина и приготвям любимия и сос ,вакуумирам го в буркани.А леля и баба от Бг пращат лютеница,домашна.Дъщеря ми е доволна,защото за месец,поне 10 пъти е забравила да си купи храна или не е имала време да си приготви,та има резерв..Не съм се сетила за мед,за Коледа ще го има в колета.Знам,че има всичко там,но е хубаво да получават колети.Моята щерка няма опита да пазари храна и често няма какво да яде,понякога си поръчва пица.Така съм по-спокойна.Аз дълги години съм извън БГ ,но още се радвам на колети от мама и сестра ми.

# 479
Как, колета си е колет.  GrinningИ аз при майка и забранявам да ми слага неща, но като се прибера в къщи ми става приятно, че имам хубав мед или вкусни домати.
Да се изповядам и аз. На четвъртия ден вече са по-спокойни децата. Моя син поначало бързо се приспособява, приятелят му още не може да свикне, но вероятно е имал по-розови представи за живота в общежитие и далеч от родителите. Вече се записаха при личен лекар (не знаехме, че трябват датите и видовете ваксинации), откриха си сметка, утре ще бъде готова дебитната карта, обзаведоха се с всичко необходимо, минаха днес някакъв входящ тест по английски -писане на есета. Повечето чужденци щели да минават бърз курс по английски. Спортните зали и фитнеса в Есекс са платени, ще си купува някаква сребърна карта за 100 паунда на година. Само багажа с Арамекс още не е пристигнал, но да се надяваме че до петък ще отиде. Хубаво е, че в Есекс има много организирано българско общество на студентите, около 150 човека и много се подкрепят, тази вечер имаха българска вечеря за фрешърите в един от флатовете. Иначе англичаните не са никак дружелюбни, повечето де, особено като чуят от къде си, та това не е никак приятно, но какво да се прави, студени нации. Нямат търпение да почнат лекциите от понеделник и дано си заслужава жертвите образованието.

Общи условия

Активация на акаунт