Студенти в чужбина - 4

• 81 044
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Явно в последствие са направили отстъпки за второкурсници. Иначе беше 93 паунда на седмица. Долу-горе добре става, няма битови ангажименти и е топло, има и собствена баня. Ако съвсем не намерим квартира...

# 451
Понеже се коментират цените, да кажа какво е положението във Фърхил тази година:
Месечна такса с отстъпка (затова, че е втора година) - 342 паунда; 100 паунда еднократно за телевизия интернет и още някакви битовизми. 300 паунда депозит, който се възстановява. Плащаме месец за месец (имаме гарант). И бонус - ваучери за Теско на стойност 200 паунда.

Определено тук цените са човешки! А има и бонуси! Поздравления!

# 452
Да споделя, нашият колет пристигна благополучно на 4-тия работен ден. Така сама се уверих, че Арамекс са точни и са ми изгодни.

Младежът вече втори ден е на лекции. И аз искам да съм студент като него, срядата му е свободна, в четвъртък има само два часа лекции.... Свободно време ...много... Въвеждат им съвсем нов специален предмет тази година, а не като в Б-я да учат стари, стари програми.

# 453
Здравейте, загрижени за чедата си майчици...във Варна замириса на сняг, но Абърдиин не се дава на зимата! И моят наследник днес почива...първият семестър влизат 5 специалности заедно на лекции...имат 4 дни по 4 часа от 9 до 13 ч. Доколкото схванах идеята е да отделят максимално бързо "плявата"- от 120 души още първият ден на занятия са се явили само 90 души. Има много мераклии местни, тръгнали да учат подмамени от доброто финансиране и мечтата за волен живот..те ще увяхнат първи. При сина в апартамента в общежитието така и не се явиха двама от записалите се...от снощи влезе ново момче и стават петима - българин, англичанин, двама шотландци и новичкия, от Франция. Засега нямат много контакти, но на втория учебен ден наследникът се пресрамил та сега са вече шестима българи от този поток - 3 деца от Хасково, едно от София, едно от Плевен и нашия варненец. Изтече първата седмица и сякаш свикваме ...той със самостоятелния живот, а ние с ежедневните контакти по скайпа. За раслите в соц.време и учили купчина ненужни предмети....нямаме повод за тревога...общежитието е чисто и чистят редовно; шумът се ограничи вече само в положеното за това време. Пералните са с отделни сушилни, не са големи и вече два пъти е прал. Апартаментът в общежитието има килер с дъска за гладене, кофа, стирка и куп препарати...чистят по график и хвърлиха в потрес сина след като им смениха ютията защото бил леко опърпан кабела! Университетското тяло е абсолютно ново, с фантастични лаборатории; всяко място в залите е с чисто нов компютър, така че лекции, графици, задачи...всичко е там, с достъп от всеки комп чрез индивидуална парола за студента. Няма писане, няма чанти с учебници. Преподавателите са максимално отворени към аудиторията, като много често паралелно с тях на лекции помагат още 1-2 души. Най-странното? Според сина ваканцията им е от 20.12 до 3.02!!! Изпитите ще вървят паралелно с лекциите...явно всичко цели икономии на време и пари и за тези, които решат да се откажат и за другите, които им плащат! Днешният ден е посветен изцяло на запознанства с града...сума рекламни брошюри са раздали за намаления по заведения, магазини и музеи. Да не пропусна и спорта....чисто ново триетажно крило с басейн, 2 фитнеса, стена за катерене и куп други идеи за спортни занимания....звучи като фантастична сага от ония за светлото бъдеще, нали? И да не забравя...колетът ни от Спийди също пристигна навреме, на петия ден....всичко е оцеляло, включая вакуумираното сирене!!!

# 454
  • UK
solnishko, в РГУ ли сте и какво учи сина ти?   Simple Smile

# 455
ДА, РГУ - специалност компютърни науки...мнооого общо звучи, но явно първо преподавателите ще наместят мераци и знания и после ще ориентират "зайците" към конкретна специалност.  Тревожеше ни математиката, но, поне засега, темите са плътно залепени към програмирането, сиреч максимално изчистени. Във Варна, в ТУ директно му бяха казали че първите 3 години плътно се учи само математика и, ако има избор, да учи в чужбина - гъвкави програми, богата база....тежко ни беше да го чуем, но...имам опит от нашата система висше и съм наясно, та...със съжаление загърбихме Варна.

# 456
Не си прави труда да му пращаш сирене и разни други бг храни Simple Smile Тамошното сирене и кашкавал по нищо не отстъпват на българските, даже кашкавала е много по хубав Simple Smile Отделно, че в всеки турски магазин има бг стоки, като лютеница, сирене, луканки и др.

# 457
Не си прави труда да му пращаш сирене и разни други бг храни Simple Smile Тамошното сирене и кашкавал по нищо не отстъпват на българските, даже кашкавала е много по хубав Simple Smile Отделно, че в всеки турски магазин има бг стоки, като лютеница, сирене, луканки и др.
Само, че не навсякъде има турски магазини.

# 458
Хайде сега подробности Simple Smile ако питаш мен ще отцелеят и без бг сирене и лютеница  Peace, които и без това са с твърде съмнително качество  Wink

# 459
Хайде сега подробности Simple Smile ако питаш мен ще отцелеят и без бг сирене и лютеница  Peace, които и без това са с твърде съмнително качество  Wink
Явно пак ти е доскучало. Като си иска ще му праща, какво лошо има в това и не виждам защо трябва да се подиграваш.

# 460

Никой не те пита.

# 461
Няма и грам подигравка Simple Smile Това , което се опитвам да ти кажа, че гръцкото сирене Фета, което се продава там е много по хубаво и от най скъпото бг сирене, а английския кашкавал (чедар) е просто страхотен и веднъж опитал ги, няма и да си помислиш за бг сирене или кашкавал Peace

# 462

Надявам се детето ти да не е толкова ''възпитано'' като тебе Wink

# 463

Надявам се детето ти да не е толкова ''възпитано'' като тебе Wink

Не бери грижа за моето дете, тролче  Simple Smile

# 464
Не бера грижа повярвай ми, но все пак не искам да се срамувам, че сме от една държава, ако възпитанието му е като твоето  Peace Все пак очаква се от тези деца да са цвета и представителна извадка на България, но гледайки родители им ми е някак си трудно ми е да си го представя  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт