Студенти в чужбина - 4

• 81 032
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Благодаря, Сребърна паричка, аз намерих цените.

А ако все пак реша да кандидатствам в колеж след това, ако реша да взимам степен бакалавър например, това няма никакво значение, трябва отначало 3-4 години нали? В повечето сайтове на колежите пише, че след завършването имаш възможност да продължиш образованието си, аз им писах дали специално за специалността, която съм избрала, ще ми е достатъчно за работа, но още чакам отговор.

Аз писах за колежите в края на миналата тема , но явно не си ме разбрала .  За да вземеш степен бакалавър трябва да се запишеш в университет , а не в колеж. Ако запишеш в Добрич, получаваш степен бакалавър с английска диплома, тъй че после не ти трябва да записваш друго за да я получиш тази степен. Най -грубо казано в  колеж се учи или да си повишиш знанията да можеш да кандидатстваш в университет или да придобиеш професия .

...
Аз се зарових след като видях за филиала му в Добрич , където предлагат ТОЧНО специалностите, които моята дъщеря иска да учи в Манчестер Метрополитан.
И се замислих кой е по-добрият избор newsm

Ако си остане тук, пак ще получи UK диплома, ще учи на английски, има възможности да практикува, вкл. в чужбина.

Ще бъда много благодарна за съвети!  Hug

Добрич срещу Манчестър? Ти се шегуваш.
След като тя иска да учи точно в този университет, значи е проучила и преценила.
Какъв съвет очакваш от ССФ и защо би им се доверила?
Остави тази работа на детето.

В случая става дума за Манчестър Метрополитен, на 999 място в английските класации и не мисля, че са с нещо по-добри от Добрич . Според мен много внимателно трябва да се преценява дали си струва един заем от 9000 паунда за не дотам добър университет. Разбирам ученето в чужбина ,когато тук не може да се получи качествено образование, но не и учене навън на всяка цена. От следващата година ще имаме достъп до трудовия пазар в цяла Европа и те ще свикнат да наемат румънци и българи и няма да подскачат така ,както сега. И според мен съвсем нормално ще може да се работи с българска диплома / още повече тази по документи няма да е такава и никой няма да знае ,че е взета в Добрич / . Може да се вземе и някаква местна квалификация в рамките на 3 месеца и ще е достатъчно.

Разбира се , за някои професии е задължително да се учи в чужбина ,защото тук обучението е 100 години назад и без никаква практическа насоченост. Това са си мои разсъждения естествено , всеки си има право на избор.

В началото на юли от Глазгоу ми отказаха- искаха диплома 5,70 и 5 по математика (имам точно 5,70 диплома и 4,56 от матура по математика и 6 от дипломата по математика) и Абърдийн който ми беше Insurance choice стана Firm, и им изпратих дипломата си макар и да искаха да е 5,80. Не знам как но на 22 юли ЮКАС се е ъпдейтнал и пише че офертата вече е Unconditional Firm. Нали това значи че съм приет? Просто не мога да повярвам защото не покривах изискванията и нямах очаквания да ме одобрят. Вчера кандидатствах за общежитие и по всичко изглежда че май, май септември ще отлитам Grinning Затова просто не знам от къде да започна да питам, и ще питам нещо по-просто: от коя авиокомпания си вземате билети защото търсих но нямаше директни полети София- Абърдийн и цените почваха от 400 евро, също така какъв и колко багаж да взимам?

Честито   bouquet Някой беше взел билет до Единбург, и оттам с автобус до Абърдийн, дано се включи с информация  Peace

abercrombie, мисля че и в Единбург има Молекулярна биология с много висок ранкинг в класациите. Сега не мога да се ровя, но мои близки го проучваха като резервен вариант на медицина  Peace

# 61
Благодаря, Сребърна паричка, аз намерих цените.

А ако все пак реша да кандидатствам в колеж след това, ако реша да взимам степен бакалавър например, това няма никакво значение, трябва отначало 3-4 години нали? В повечето сайтове на колежите пише, че след завършването имаш възможност да продължиш образованието си, аз им писах дали специално за специалността, която съм избрала, ще ми е достатъчно за работа, но още чакам отговор.

Аз писах за колежите в края на миналата тема , но явно не си ме разбрала .  За да вземеш степен бакалавър трябва да се запишеш в университет , а не в колеж. Ако запишеш в Добрич, получаваш степен бакалавър с английска диплома, тъй че после не ти трябва да записваш друго за да я получиш тази степен. Най -грубо казано в  колеж се учи или да си повишиш знанията да можеш да кандидатстваш в университет или да придобиеш професия .

Ами то аз бях питала тогава за колежите в Англия, но то едва ли има голяма разлика. Не знам и сега доколко разбрах, но да кажем в сайта на един колеж обучението продължава 2 години и пише
You can also progress to the one-year BA (Hons) Television or Media Arts at Plymouth University or other degree programmes in the UK to obtain a full Honours Degree

Тоест, ако изкарам 2те години в колежа+тази една в университета, получавам степен бакалавър?

Съжалявам, че ви занимавам, нещо не мога да  разбера как точно стоят нещата.  Embarassed

# 62
  • София
Вероятно е така. Управите им са доста по-гъвкави в подхода към студентите си.
Давам 2 примера за индивидуален подход към студентите. Кандидатства младеж за режисура. Изпраща си материалите. Приемат го и на първия учебен ден разбира, че са го записали направо във 2-ри курс. Преценили са, че достатъчно неща знае и няма на какво да го научат и да си губи времето през първата година.
Вторият случай е - записва се момичето специалност пеене и още нещо. След първият месец й предлагат да се прехвърли в друг университет. Осигурили са й място. Преценяват, че има страхотни данни за певица и трябва да се занимава като професия , а не като съпътстваща дисциплина.
Вероятно и в този случай признават предметите от колежа като положен хорариум и едната година в университета е за да се съберат 3 години за изучаване на специалността на ниво бакалавър.

# 63
И аз продължавам с интерес да следя всички мнения.
Четох вниматерно писаното миналата година по това време.Обсъждайки подготовката на багажа някой беше споменал  ,че от тук е купил   кабел за интернет с английски накрайник. Ако имате спомен ,бихте ли обясните за какво по точно става дума.

# 64
...
В случая става дума за Манчестър Метрополитен, на 999 място в английските класации и не мисля, че са с нещо по-добри от Добрич .
...

В случая става дума, че Манчестър Мет е включен като избор и явно определен за firm.
Можем само да гадаем защо, ако ни интересува.
Ти може да го сложиш и на 1009 място в класацията, с това какво помагаш? С това си изказване по-скоро си причинила безсънна нощ на ВаняМ, която явно се терзае.
И не, не става дума за университетите, става дума за Манчестър и Добрич.
А иначе и СусурлЕво е ОК, ако му направят световно неизвестен университет, който е "филиал" на друг световно неизвестен. "Стига на човек да му се учи", нали?

# 65
Майчета на деца, учащи в чужбина,

Моля за съвет. Praynig
Как се справихте с мъката от раздялата.
Детето ми заминава след две седмици. До сега някак не го осъзнавах осезаемо, но от два дни е заседнала една буца и само расте. Нищо не ми се прави. А се плаша какво ще настане след 2-3 седмици.
А като усещам, че и тя страда, ми става още по-болно. Не ми го казва, но напоследък има странни желания, показващи че търси майчината ми близост - като да я приспивам с приказки.
усещам се, че съм удвоила цигарите и май е време да потърся съвет и помощ.
Винаги съм казвала, че няма нещо, с което човек да не може да се справи, стига да не е нелечимо, но сега се чувствам като в безтегловност. Все си повтарям, че ще си дойде през декември, ама не помага. Има ли някакъв лек

# 66
... Има ли някакъв лек

Няма.
Плачеш (много), самонавиваш се, чакаш да се обади, смяташ часовата разлика, броиш дните...
 Laughing
Ама ти може и да свикнеш бързо. Аз две години не мога, а от септември...  Hug

# 67
  • Русе
И аз продължавам с интерес да следя всички мнения.
Четох вниматерно писаното миналата година по това време.Обсъждайки подготовката на багажа някой беше споменал  ,че от тук е купил   кабел за интернет с английски накрайник. Ако имате спомен ,бихте ли обясните за какво по точно става дума.

queen of darkness, вероятно за ето това става дума:
http://hama-bg.com/bg/product-view/9433.html

Peace

# 68
... Има ли някакъв лек

Няма.
Плачеш (много), самонавиваш се, чакаш да се обади, смяташ часовата разлика, броиш дните...
 Laughing
Ама ти може и да свикнеш бързо. Аз две години не мога, а от септември...  Hug
Уич, миличка,
Кога ни бяха седмокласните вълнения и си мислех, че не е леко... ама сега Sad
Търкулна се времето. Ти имаш повече опит с каката, все се надявах, че си измислила нещо.
Благодаря все пак за отговора  bouquet  bouquet

# 69
 EmbarassedЗдравейте, мамчета! Не ми изтрая сърцето и се включвам....някак си тази форма на общуване не ми идва отвътре, но....глобална мрежа, няма как! Общо взето ,вие сте ми рамото...като се уплаша...влизам и чета...и ми олеква. Благодаря на всички, заделили от времето си, за да бъдат полезни на познати и непознати, от този до онзи край на България, че и отвъд!!!  От своя страна обещавам да се включвам вече активно с конкретна информация....от Варна, с единствен наследник, приет 2103 в Абърдийн, Робърт Гордън, компютърни науки... ох че ще се реве....нищо че е мъж два метра...сега осъзнавам какво идва...... Embarassed

# 70
  • Варна
...
В случая става дума за Манчестър Метрополитен, на 999 място в английските класации и не мисля, че са с нещо по-добри от Добрич .
...

В случая става дума, че Манчестър Мет е включен като избор и явно определен за firm.
Можем само да гадаем защо, ако ни интересува.
Ти може да го сложиш и на 1009 място в класацията, с това какво помагаш? С това си изказване по-скоро си причинила безсънна нощ на ВаняМ, която явно се терзае.
И не, не става дума за университетите, става дума за Манчестър и Добрич.
А иначе и СусурлЕво е ОК, ако му направят световно неизвестен университет, който е "филиал" на друг световно неизвестен. "Стига на човек да му се учи", нали?

А ти защо мислиш, че ВаняМ или дъщеря и , не могат сами да взимат решения ?   ВаняМ съвсем ясно е посочила в поста си ,че иска съвет, какво да прави, дала съм и моето мнение . И съвсем ясно съм написала, че всеки сам си решава. Самоцитирам се , от същия пост : 

Това са си мои разсъждения естествено , всеки си има право на избор.

В тази тема обменяме мнения и информация.

Да не забравяме ,че някои университети във Великобритания, също могат да бъдат присъединени към категорията Сусурлево и на всичкото отгоре, обучението в тях струва една камара пари.

EmbarassedЗдравейте, мамчета! Не ми изтрая сърцето и се включвам....някак си тази форма на общуване не ми идва отвътре, но....глобална мрежа, няма как! Общо взето ,вие сте ми рамото...като се уплаша...влизам и чета...и ми олеква. Благодаря на всички, заделили от времето си, за да бъдат полезни на познати и непознати, от този до онзи край на България, че и отвъд!!!  От своя страна обещавам да се включвам вече активно с конкретна информация....от Варна, с единствен наследник, приет 2103 в Абърдийн, Робърт Гордън, компютърни науки... ох че ще се реве....нищо че е мъж два метра...сега осъзнавам какво идва...... Embarassed

Честито   bouquet Ще очакваме по-често включване. За мен първите 3-4 месеца бяха трудните ,после се свиква - Скайп, Фейсбук , почти всяка вечер си пишехме за нещо .

rosss   bouquet 

# 71
Да, ще се свиква....сега ще започваме бягането по билети, документи, багаж....някой питаше за Абърдийн....оказва се че от Бургас има полети септември - събота директно Абърдийн, петък - Единбург .  Билети има - според датите от 260 до 320 паунда....не е евтино, но все пак е директен...а и при чартърите няма чак такова дърпане за багажа...и проверки и теглилки...поне в Бургас. На фона на пътуването с прехвърляне...струва си. Оказва се че и университетите имат практика в посрещането на "зайци" - на летището в Абърдийн 10 дни ще седи човек сутрин и ще чака бъдещите студенти с организиран трансфер до града...общо взето, най-интересен остава момента с кухнята....особено за юнаците, дето не са пипали ножа за рязане на хляб...камо ли тиган...интересно е да споделите, изпратили такива юнаци....после как и кога влязоха в час...че ние се люлеем между варианта сухоежбина и мюсли.

# 72
  • София
Момичета, благодаря ви! Много сте ми ценни Hug

На мен притесненията ми бяха именно, че Манчестер Мет е Сусурлево в Англия и следователно цената е неоправдана.

След поста на паричката вчера спах съвсем спокойно Simple Smile
И Уич е права, но нейната камбанария е по-висока. Нейните девойки са ясни желания.
При нас firm choice беше по-скоро стечение на обстоятелствата.
Тя по принцип е приета Туризъм и в НБУ, ще помислим и за Cradiff, но с преподаване в София.
Другата седмица вече трябва да решим.

Пропуснах... rosss Hug

# 73
  • Русе
При нас firm choice беше по-скоро стечение на обстоятелствата.
Тя по принцип е приета Туризъм и в НБУ, ще помислим и за Cradiff, но с преподаване в София.
Другата седмица вече трябва да решим.

ВаняМ, предполагам, че разочарованието - твоето и на щерката, е дошло от някоя от по-общите класации на университети в UK. Конкретно, в областта, която ви вълнува обаче, положението е съвсем различно. Разбира се - с уговорката, че всеки сам преценява до колко да има доверие на същите тези класации, само предложение да хвърлите едно око ето, тук:

http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankin … ation+%26+Tourism

Може да е от значение при крайния избор.  Peace

# 74
Аз на моя съм му приготвила като подарък книжката "Какво да сготвя когато мама я няма"  Grinning
Намерих я чисто нова на един антикварен щанд.Навремето с нея се научих да готвя,много е хубава!Надявам се да му е от полза още повече ,че той в кухнята е по оправен от сестра си,която е и по голяма.
Колкото до мъката от раздялата....за нея лек няма! CryНастройвам се от една година,но колкото наближава,става все по тягостно.Сега разбирам майка си ,която навремето се опитваше да ме накара да поседна до нея с думите"Вече няма да седиш при мен колкото си седяла досега..." а аз все бързах да се облека и да изляза без да си давам сметка за нейните чувства.Сега нещата се повтарят.
Трябва за да знаем ,че е за хубаво,за добро!Ще чакаме,ще се радваме на успехите им! В крайна сметка децата отиват да учат,не отиват на война! Вероятно и на тях не им е спокойно,въпреки ,че не си признават.Ние трябва да сме силни-ще плачем разбира се и то не малко,но не бива да е пред тях! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт