Студенти в чужбина - 4

• 80 816
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък пак да попитам за ваксините - препоръчват срещу менингит, MMR - това са шарките, че имало в UK такива случаи. Какво ще посъветват по-старшите майки, които миналата година вече са минали по този път? Иначе притеснения си имаме всички, ние повече от децата, но ще им вярваме и така...Моят син двете последни години буквално се подготвяше за английската си мечта - учих го да пере, да глади и да готви. В момента може да върти едни баници, питки, омлети, сладкиши, 24kitchen му е любим канал, абе край него гладни няма да останат!

# 106
Браво  bouquet!!! Да има и повечко такива деца, че да ни отсрамят в чужбинско!!! За ваксините някак още не съм се замисляла, но...илачи трябва доста май да гласим! Ако има мама-лекар...я да спретнем един списък-минимум, че нашето джи-пи няма да ни свърши работа! Тук и в аптеката да се примолиш...при читав кадър по-добра работа ще свърши от специалиста, но там? Аз лично тихомълком ще започна да трупам информация, че никак не обичам в последния момент да решавам всичко....знае ли човек какво ги чака...мъжете много не ги бива в достойното боледуване

# 107
Моят списък за момента:
Bioparox - настолно лекарство ни е
Ксилометазолин
Тайлол хот
Парацетамол
Аналгин
Ментови капки
капки за уши
Трахезан
Хомеовокс - от време на време ни изчезва гласа Simple Smile
Някакъв ширикиспектърен антибиотик напр. Оспамокс
Вит С
Лопедиум
Гентамицин ампули -там едва ли го има нашия летен вирус с разстройство и повръщане,но все пак...
Деган -за повръщане
цитопласт
 друго не се сещам,всеки е добре дошъл с допълнения Grinning

# 108
Моят списък за момента:
Bioparox - настолно лекарство ни е
Ксилометазолин
Тайлол хот
Парацетамол
Аналгин
Ментови капки
капки за уши
Трахезан
Хомеовокс - от време на време ни изчезва гласа Simple Smile
Някакъв ширикиспектърен антибиотик напр. Оспамокс
Вит С
Лопедиум
Гентамицин ампули -там едва ли го има нашия летен вирус с разстройство и повръщане,но все пак...
Деган -за повръщане
цитопласт
 друго не се сещам,всеки е добре дошъл с допълнения Grinning

противоалергични препарати, каквито ползвате, спазмалгон и осцилококцинум (ако ползвате)

# 109
  • Бургас
Момичета,чета че някои от вас тази есен ще изпращат децата си.
Ако сега ви се струва трудно,моментът на самото изпращане и много мъчителен,направо те боли всичко отвътре.После свикваш,нали е за добро.Да са здрави нашите деца,да имат късмет!!!Това е най-важно.Искаше ми се миналата година някой да ме беше подготвил,че много ще плача.Видях детето си в два куфара. CryТе са само временно при нас.После излитат. Grinning

# 110
А неее...дайте да се разберем, особено мъжките майки! Не е война, не е казарма, не отива да лекува болните в Африка или да се засели в Странджа Сакар / едно поколение помни призива да облагородим оня район/! И ако ще се реве...само във възглавницата! По-добре ли е да вехне до вас недоволен от учението или безработен с 5 дипломи - не че и там всичко е розово!!! Нека малко ги обрули ветреца, щото отиват в Европа, с нови дрешки и подсигурени финансово...колко от вас имаха този шанс? Колко от вас са броили, броят и ще  броят всяка стотинка ???? Тъй де, я дайте по-весело!!! Не знам коя агитка би изглеждала по-интересна отстрани....на бъдещите студенти или на майките на бъдещи студенти...аз поне гласувам за втората!!! Я тука една паралелна тема да заформим...майки на студенти...

# 111
А неее...дайте да се разберем, особено мъжките майки! Не е война, не е казарма, не отива да лекува болните в Африка или да се засели в Странджа Сакар / едно поколение помни призива да облагородим оня район/! И ако ще се реве...само във възглавницата! По-добре ли е да вехне до вас недоволен от учението или безработен с 5 дипломи - не че и там всичко е розово!!! Нека малко ги обрули ветреца, щото отиват в Европа, с нови дрешки и подсигурени финансово...колко от вас имаха този шанс? Колко от вас са броили, броят и ще  броят всяка стотинка ???? Тъй де, я дайте по-весело!!! Не знам коя агитка би изглеждала по-интересна отстрани....на бъдещите студенти или на майките на бъдещи студенти...аз поне гласувам за втората!!! Я тука една паралелна тема да заформим...майки на студенти...

Това ми хареса!!!
Колкото и да ми беше криво миналата година, си повтарях, че при тези обстоятелства в Б-я е най-добре да учи в чужбина. Освен това като няма да ходи в казарма, ще се научи да се грижи за себе си и да бъде отговорен самостоятелен млад мъж точно в чужбина.
И ще видите, че след няколко месеца няма да си познаете порасналите деца. Само да са здрави и ние също да ги издържаме...

# 112
Аз пък викам, да започват и сами да се издържат, за щастие нашето дете добре се справя в това отношение. Да не плачем така, тежко е, но ако живеем на различни места с майките си, достатъчно често ли ги посещаваме? И с нас ще е така...

# 113
Реването се отлага до отлитането на самолета. Сега разбирам, че трябва да съм твърда, изобретателна и да повтарям, защо я подкрепям. Защото? Защото тук остават приятелите и , които не и съчувстват, че ще замине, защото сама си го е избрала. Днес даже едно от момичетата и е казало, че се прави на "велика" като заминава, пък ние сме тъпи, че ще потрошим пари, пък тук - купон, работа и гаджета. Е точно за това - стискам зъби  и да заминава - има мечта и трябва да я преследва. Трудно, опасно, далече - това е.
Като се замислих - пресилено е, но ще го напиша - всъщност там в чужбина са А групата. Амбициозните млади хора, с които трябва да се гордеем.
Поздравления майки...и татковци...имаме страхотни деца, които имат мечти. И ги преследват!

# 114
ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ,КОИТО МОГАТ БЪРЗО ДО ИЗКАЖАТ МНЕНИЕ-
РЕШИХМЕ ДА ОТКРИЕМ СМЕТКА В ПАУНДИ ТУК НА МОЕ ИМЕ И ДА ДАДЕМ КАРТАТА И ПИНА НА СИНА ЗА ДА Я ПОЛЗВА ЗА РАЗПЛАЩАНЕ В ШОТЛЕНДИЯ.НИЕ ТУК ЩЕ Я ЗАРЕЖДАМЕ И УПРАВЛЯВАМЕ БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО ПЪЛНОМОЩНО.
МОЖЕ ЛИ ДА ВЪЗНИКНЕ ПРОБЛЕМ ,ЧЕ КАРТАТА НЕ Е НА НЕГОВО ИМЕ?
ТОЙ ТАМ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ СИ ОТКРИЕ СМЕТКА В ТАМОШНА БАНКА С ДИРЕКТЕН ДЕБИТ ЗА ДА ПЛАЩА ОБЩЕЖИТИЕТО.

# 115
  • София
ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ,КОИТО МОГАТ БЪРЗО ДО ИЗКАЖАТ МНЕНИЕ-
РЕШИХМЕ ДА ОТКРИЕМ СМЕТКА В ПАУНДИ ТУК НА МОЕ ИМЕ И ДА ДАДЕМ КАРТАТА И ПИНА НА СИНА ЗА ДА Я ПОЛЗВА ЗА РАЗПЛАЩАНЕ В ШОТЛЕНДИЯ.НИЕ ТУК ЩЕ Я ЗАРЕЖДАМЕ И УПРАВЛЯВАМЕ БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО ПЪЛНОМОЩНО.
МОЖЕ ЛИ ДА ВЪЗНИКНЕ ПРОБЛЕМ ,ЧЕ КАРТАТА НЕ Е НА НЕГОВО ИМЕ?
ТОЙ ТАМ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ СИ ОТКРИЕ СМЕТКА В ТАМОШНА БАНКА С ДИРЕКТЕН ДЕБИТ ЗА ДА ПЛАЩА ОБЩЕЖИТИЕТО.

В Уникредит има възможност сметката да е на ваше име, а да бъде издадена допълнителна карта на името на детето. Ние така процедирахме, като за застраховка извадихме две различни карти на сина, в случай, че нещо се случи с едната пластика.

Предполагам, че и в други банки това е възможно.

# 116
Реването се отлага до отлитането на самолета. Сега разбирам, че трябва да съм твърда, изобретателна и да повтарям, защо я подкрепям. Защото? Защото тук остават приятелите и , които не и съчувстват, че ще замине, защото сама си го е избрала. Днес даже едно от момичетата и е казало, че се прави на "велика" като заминава, пък ние сме тъпи, че ще потрошим пари, пък тук - купон, работа и гаджета.

Съученици на дъщеря ми се чудеха защо заминава в чужбина, където нямало никакъв студентски живот. И това са умни деца, които са с по два езика. Но явно и сред тях има такива нагласи.
Учудих се на себе си миналата година на аерогарата. Аз поначало трудно плача, та нищо чудно, че нямаше сълзи. Но като гледах детето колко беше щастливо, и аз бях радостна. Даже за битовизмите как ще се оправи сама в непознат град не съм мислела в този момент. Чак в колата на връщане ми се стегна душицата. Но все пак в нашия случай имаме и по-малко дете, което е при нас. Ще видим как ще съм след няколко години, като тръгне и той. 

# 117
Здравейте.
От известно време следя форума и искам да благодаря на всички майки, които споделят своите проблеми, преживявания и емоции.
Синът ми тази година ще е в 11 клас и неговата мечта също е Великобритания. И на мен отсега ми се свива "под лъжичката", но мечтите са мечти и трябва да се преследват. По този повод искам да споделя с вас едно стихотворение. Не зная автора, за което моля и той/тя, и вие да ме извините, но много ми харесва.

Когато синовете пораснат
и тайничко станат мъже,
обаждат се плахо и казват:
“Маме, не чакай днес твойто хлапе!”
И тъжно се свива сърцето,
проблясват в очите сълзи,
пропити със майчина ревност.
Контролът ненужно боли.
Къде е момчето, което,
до вчера държеше в ръце?
Май днеска е яхнал крилете
и литнал към свойто небе.
Отлитай,  детето ми, нищо,
че мъката в мене расте.
Тя, майката, тъй е орисана,
гнездо да изгражда, но и път да даде!

# 118
  • Русе
И аз ще помоля за извинение  Peace ...дано не стане много сълзливо в темата  Hug, но колкото за кураж и вдъхновение...Нека си припомним и посланието на Ерма Бомбек:

Децата са като хвърчила...

Прекарваш години, опитвайки се да ги вдигнеш от земята.
Тичаш с тях, докато всички останете без дъх.
Те се разбиват... удрят се в покрива.
Ти ги закърпваш, утешаваш и ги уверяваш, че някой ден ще летят...

Накрая, те политат...
Нуждаят се от по-дълга връв и ти продължаваш да им я отпускаш.
Докато те я дърпат, ти с всяко развиване усещаш и тъга, заедно с радостта...

Хвърчилото все повече се отдалечава...
И ти знаеш, че не след дълго това прекрасно създание ще среже спасителното въже, което ви свързва и ще литне, както е редно...
Свободно и само.

Едва тогава ще знаеш, че твоята работа е свършена...

# 119
  • Варна
Темата станала много поетична  Wink

Да кажа само, че лекарства от типа на парацетамола, тайлол хот и витамини, се продават в големите супермаркети, тъй че не е нужно да си взимате от тук.

Общи условия

Активация на акаунт