Студенти в чужбина - 4

• 80 788
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Някой оперира ли с Visa electron на Unicredit Bulbank? След като прочетох коментарите за начините на плащане на вноските и преводи се зарових в сайта на Уникредит, но не намирам таксите при теглене от чужд банкомат?!?

Ваня М, браво на девойката и успех в следването! И на Уич за добрите идеи!!! Peace
Нещо като се замисля от седмокласната ни тема значителна част от децата се е насочила навън.  newsm78
Това е хубаво, че имат шанс, но и малко тъжно, че тук не можем да им предложим качествено обучение и реализация след това!!!  Sad

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 16:20 от bloomnicer

# 166
# 167
  • София
Здравейте, трябва ли да се направи някаква ваксина преди заминаване за следване в Лондон? И какво трябва да се носи оттук - медицинския картон преведен, или нещо друго? Благодаря ви.
Ще ви бъда много благодарна, ако ми отговорите - правили ли са децата ви ваксини преди заминаване - за менингит или нещо друго?

# 168
  • UK
Здравейте, трябва ли да се направи някаква ваксина преди заминаване за следване в Лондон? И какво трябва да се носи оттук - медицинския картон преведен, или нещо друго? Благодаря ви.
Ще ви бъда много благодарна, ако ми отговорите - правили ли са децата ви ваксини преди заминаване - за менингит или нещо друго?

Не сме си правили ваксини - нито аз, нито някой от останалите ми познати, заминали за УК. Не е задължително поставянето им, просто от университетите го дават като предпазна мярка. Аз си носех превод на списък с направените ми ваксини, но не ми е притрябвал до този момент.

# 169
Ние също не сме ползвали никакви ваксини преди заминаването. Даже не носеше списък на ваксините си до сега. Не му е трябвал.

# 170
Май там на място нещо попълваха и дъщеря ми беше си написала някакви ваксини.

# 171
  • София
Много ви благодаря за отговорите. На сайта на университета пише, че се изисква ваксина, а пък и на колежки децата си правиха миналата година преди заминаване, затова се чудя как да постъпим.

# 172
  • София и там където не се пуши
Много ви благодаря за отговорите. На сайта на университета пише, че се изисква ваксина, а пък и на колежки децата си правиха миналата година преди заминаване, затова се чудя как да постъпим.

Фотокопирайте си имунизациите за всеки случай, но наистина не се изисква, пък и доста ваксини са вредни и може и там да влизат в час.

# 173
Не знам как е за Англия, но за САЩ ни изпратиха подробни указания, че ако откажем да си направим менингитната ваксина /защото има опция -отказване/, застраховката й няма да покрива лечението при евентуално заболяване.

# 174

но за САЩ ни изпратиха подробни указания, че ако откажем да си направим менингитната ваксина /защото има опция -отказване/, застраховката й няма да покрива лечението при евентуално заболяване.
Леле мале, толкова ли са зле

# 175
  • София
Моля ви, това не е тема 'за и против ваксините'!

# 176
  • София
За какво ще разрешиш да пишем в темата?

# 177
  • София
За какво ще разрешиш да пишем в темата?

Не се отнасяше за теб, а само за Дороти. Не съм се изразила ясно, за което се извинявам.

# 178
ВаняМ не съм се изказвала против ваксините, но както и да е - тази ваксина няма смисъл да се поставя между 14 и 27 годишна възраст, затова иде реч.

Доколкото знам в щатите (в някои щати) не признават нашите имунизации, а си искат те да си ги направят.

# 179
Иде реч за това, че това е тема за студенти в чужбина, а не за размисли и страсти.
Иде реч и за това, че част от постовете в нея нямат връзка със студентите в чужбина.
ВаняМ, пределно ясно си се изразила!
По темата и на въпроса за задължителността на ваксините - само университетът може да каже дали ги изисква или са желателни.

Общи условия

Активация на акаунт