Студенти в чужбина - 4

• 81 171
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ние пътуваме за Лондон на 28 Септември. Има още много време Simple Smile

# 241
Ние летим на 13.09 от Сф за Глазгоу с Бритиш,но ще се изпращаме още предната нощ Cry

# 242
Моята дъщеря ще пътува на 6ти септември за Манчестър.Ще я изпратя до Рим,на около 600 км от града в който живеем.Първоначалните средства са 400 паунда в брой,още не сме ги обърнали от евро и около 2000 евро в карта.Това са парите,които тя си изработи през лятото,докато се грижеше за две деца.Досега сме платили само 200 лири капаро за общежитието,после ще плащаме на месец

# 243
с парите,които има ще се включи и в плащането на общежитието.Уговорката ни е да се опита максимално да се справя сама.Има и стипендия от 1500 лири.

# 244
Миналата година, а и тази също смятам така го изпращахме с пари до Коледа и отделно в българската карта има пари за всеки случай. Както ви е писала Сребърна паричка, около 250 паунда за храна и дребни разходи са необходими.

Сребърна паричка, извинение, че обърках децата ти. Много изгодна квартира сте намерили, поздравления. Моят син и приятелите му намериха само за около 350 паунда на човек и отделно разходите и за това решиха пак да са заедно, но на общежитие. За другата година ще търсят по-рано.

# 245
И ние на 28-ми, от София до Станстед, а вие до къде?
И друго исках да споделя, в общежитията на Есекс не им искат депозит, а и не пишат кога трябва да плащаме първата вноска, вижда ми се странно, пак ли моя не е разбрал newsm78

# 246
... в общежитията на Есекс не им искат депозит, а и не пишат кога трябва да плащаме първата вноска, вижда ми се странно, пак ли моя не е разбрал

В сайта на Есекс има информация, че в офертата му пише кога трябва да се плати.
Прочети в Terms and conditions:

"Payment Dates" means the dates for paying the instalments of Accommodation Fees, set out in the Offer.  

3 STUDENT’S OBLIGATIONS
3.1 Financial obligations
3.1.1 You must pay the Accommodation Fees to us either:
(a) in full on or before the first day of the Period of Stay; or
(b) in the instalments specified in the Offer, on the Payment Dates.
3.1.2 Details of how you can pay your Accommodation Fees are given at
http://www.essex.ac.uk/accommodation/payments/default.aspx
.  

# 247
  • София
И ние на 28-ми, от София до Станстед, а вие до къде?
И друго исках да споделя, в общежитията на Есекс не им искат депозит, а и не пишат кога трябва да плащаме първата вноска, вижда ми се странно, пак ли моя не е разбрал newsm78

Ние летим до Хийтроу.

# 248
Здравейте !  bouquet
Да се включа и аз в темата. Simple SmileМоят син ще лети на 21.09 от София до Абърдийн,с Луфтханза.
За връщане по Коледа казва,че е рано да мисли.Като се прибере ще търси работа и дано да намери!А ако намери,може и да не се прибере тази зима...
RSGeorgieva нали и твоето момче е в Абърдийн?По думите на моят син града е по-скъп от повечето градове,с изключение само на Лондон.Причината е в това,че откриха нефт в Северно море и Абърдийн се оформя като новата петролна столица на Шотландия.Какво да се прави,такъв им бил късмета...
Хубав ден и много кураж пожелавам на всички!

# 249
Да, синът ми е в Абърдийн. Наистина за града е налице висок стандарт, поради нефтените платформи - води се нефтената столица на Европа. Има много чуждестранни инвеститори и представителства. Като сравнявам цените в Глазгоу, който е най-голям град в Шотландия, определено цените на общежития и квартири в Абърдийн са доста по-високи. А цените на хотелите са като в Лондон.
Синът ми лети на 19.09. от Пловдив. Купихме билети и за 17 декември с връщане на 16 януари на Луфтханза.

# 250
Какви са атмосферните условия в Абърдийн?
Уж се справям с търсенето на информация, ама нещо не мога да добия представа.
Девойката миналата година през октомври в Южна Англия беше премръзнала, а сега толкова на север...
А и като знам как се "отопляват" общежитията, лошо ми става.

# 251
... в общежитията на Есекс не им искат депозит, а и не пишат кога трябва да плащаме първата вноска, вижда ми се странно, пак ли моя не е разбрал

В сайта на Есекс има информация, че в офертата му пише кога трябва да се плати.
Прочети в Terms and conditions:

"Payment Dates" means the dates for paying the instalments of Accommodation Fees, set out in the Offer.   OBLIGATIONS
3.1 Financial obligations
3.1.1 You must pay the Accommodation Fees to us either:
(a) in full on or before the first day of the Period of Stay; or
(b) in the instalments specified in the Offer, on the Payment Dates.
3.1.2 Details of how you can pay your Accommodation Fees are given at
http://www.essex.ac.uk/accommodation/payments/default.aspx[/i].  
Благодаря за отделеното време.   bouquetИ той го чете това, понеже в офертата им не пише нищо за срокове за плащане, дори им написа мейл да уточнят срока, но те му отговориха, че не се дължи нищо в момента. Времето напредва и аз искам да се ориентирам горе-долу в какви срокове ще трябват тези 4900 паунда. Затова ви занимавам и тук.

# 252
Здравейте на всички, напоследък чета, почти не съм писала, но така ми се е стегнало сърцето, че да споделя и аз...Моето момиче заминава на 5-ти за Единбург, почти не остана Cry... И аз ще ходя с нея за 3 дни, което е някакво успокоение, че ще си прекараме тези дни двете, но не ми помага особено...И без това напоследък непрекъснато търчи да се вижда с тоя и онзи да си вземат довиждане и аз почти не я виждам...
До одеве стягахме багаж, да видим какво и как ще се побере, а на мен ми се плаче...като знам колко време няма да я видя, но гледам да звуча весело...за нея започва едно приключения, за мен - птичето излита от гнездото...честно да ви кажа пиша това и сълзите ми текат, знам, че е за хубаво, но не ми пречи да ми е мъчно. Беше ми малко смешно четейки предните страници преди дни, какво толкова - детето заминава, за хубаво е , ама като опре яйцето до д-то ....Та така, ще си порева, къде тайничко, къде не чак толкова, пък ще свикна, хубавото е, че имам още две пиленца, те ще ме развличат  Hug

Докато съм се сетила, да ви кажа какво направихме ние, ако на някой му помогне - пратихме я на зъболекар - пълен преглед, почистване и т.н. да не й се наложи да ходи там, в понеделник ще направим едно пълномощно за пред всички институции - не се знае за какво ще се наложи, взехме най-необходимите лекарства- като й се наложи да не се налага да търси тепърва, направи си снимки- освен че й искаха от уни-то да прати по мейла, ще си носи-може да се наложи за някаква карта, запазихме й номера и ще носи едно телефонче с тукашна карта за всеки случай, а на нейния ще си вземе тамошна...Сигурно всичко това сте направили и вие, ама аз да си кажа за всеки случай  Laughing

Някой има ли да пътува на 5-ти за Единбург ? Полета е на обяд, през Франкфурт.

# 253
  • някъде из облаците
 Hug  Hug  Hug на всички със заминаващи новобранци, лек полет на дечицата ви и бързо адаптиране им пожелавам.

Ufi12345 , роуминг на българската карта.

rosss, щях да те питам, защо толкова рано е заминала дъщеря ти, но видях, че е в САЩ. Би ли споделила какви са й впечатленията от университета, града...

Надявам се и аз да съм от мамите отброяващи дните до Коледа. Искат да си дойдат, но още се чудят за дати, а цените  на билетите направо са  Shocked и продължават да се качват нагоре.

# 254
Какви са атмосферните условия в Абърдийн?
Уж се справям с търсенето на информация, ама нещо не мога да добия представа.
Девойката миналата година през октомври в Южна Англия беше премръзнала, а сега толкова на север...
А и като знам как се "отопляват" общежитията, лошо ми става.

Първо ще ти кажа за общежитията - синът ми беше в страхотно общежитие (към UNITE) много топло, цяла зима изкара по къс ръкав, като държеше радиатора на средна степен. Тази година ще бъде един етаж по нагоре, пак там и се надява на същата топла стая. В университета също е топло.
Иначе температурите са около 10 - 12 градуса през септември, октомври, ноември и през нашата пролет. Декември и януари паднаха до нулата и имаше сняг. Дъждът, който е често явление е ситен, ситен. След това пече слънце и може отново да завали. Синът ми ходеше с яке с качулка и не ползваше чадър. Типично английско време. Независимо, че градът е много на север, течението Гълфстрийм , така да се каже "ги топли". Бях писала преди, че синът ми най-дебелите пуловери и анураци не ги ползва и ще си ги връща по Коледа, че му заемат място. Той има две стабилни якета, по-тънко и по-дебело, както и топли обувки за сняг и зимни маратонки, иначе носи сравнително тънки блузи.

Общи условия

Активация на акаунт