Студенти в чужбина - 4

• 80 740
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Задължително превод, че и миналата година ме връщаха, че съм нямала мокър печат. Така че тази година предупредих - искам с червен печат.
В смисъл, от унито да издадат удостоверението с червен печат и после да го знам за превод ли  newsm78

# 571
Задължително превод, че и миналата година ме връщаха, че съм нямала мокър печат. Така че тази година предупредих - искам с червен печат.
В смисъл, от унито да издадат удостоверението с червен печат и после да го знам за превод ли  newsm78
Ами така беше при нас, университета на Глазгоу имам предвид и НАП Русе.

# 572
Ами така беше при нас, университета на Глазгоу имам предвид и НАП Русе.

В Бургас мина без печат, само с превод.

# 573
  • някъде из облаците
Ако някой го интересува, дистанционни стажове в държавната администрация, за български студенти, обучаващи се в чужбина , но трябва да са завършили втори курс http://www.aop.bg/fckedit2/user/File/bg/novini/pres_saobshtenie_stajove.pdf

# 574
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Това го е писал българин със сигурност, не англичанин  Wink
[/quote]

Абсолютно същото си помислих и аз, когато този текст ми попадна за пръв път... #2gunfire
[/quote]
Със сигурност го е писал българин. Там, където аз го четох имаше преди текста уточнение, че на автора му го е разказвал приятел- англичанин. Те, англичаните нямат такова чувство за хумор, да го представят така  Laughing

# 575
Ако някой го интересува, дистанционни стажове в държавната администрация, за български студенти, обучаващи се в чужбина , но трябва да са завършили втори курс http://www.aop.bg/fckedit2/user/File/bg/novini/pres_saobshtenie_stajove.pdf

Е, най-накрая сетиха се управляващите за децата, учещи в чужбина. Макар, че то няма да е от кой знае каква полза за студентите, ама все пак е нещо. Ще му подхвърля на моя син идеята, ако реши. Той миналата година кандидатства за летен стаж в България в държавната администрация, макар, че вече беше одобрен за Германия. Просто искаше да направи съпоставка какви тестове дават тук и какви във Великобритания. По неговите думи българските се оказаха в пъти по-лесни и в крайна сметка беше одобрен и за петте места, където беше кандидатствал. Естествено не отиде,  предпочете реален и платен стаж в Германия. Ама този дистационен стаж не е лошо да се изкара, ще бъде в плюс за СV -то, а във Великобритания доста ценят наличието на стаж
И тази година отново подава документи вече има преминати по 2 нива на няколко места, предстоят интервюта. Но, да видим какво ще стане.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 14:16 от lorna

# 576

И каква е целта и ползата за децата ни от това усвояване на средства (вероятно европейски)?
Защото малко несериозно ми се струва да си впишат в автобиографията "10-дневен дистанционен стаж в ДА на РБ"

# 577
Полза никаква според мен. Обзалагам се, че в чужбина никой и пет пари не дава за него.

# 578
Целта е ясна, а ползата може би наистина  никаква, защото и да не е дистанционен стажът в България знаем как се провежда - формално. А в чужбина всички стажове са реални и те няма как да предполагат, че при нас не е така.
А доколкото знам, ако не си успял да си намериш някакъв стаж в процеса на обучение е доста трудно след като завършиш да си търсиш квалифицирана работа по специалността. Затова там има огромно предлагане на стажове.

# 579
  • някъде из облаците
Каква е ползата  newsm78 не знам, на пръв прочит от това което видях, струва ми се, че ще събират информация за страната където учат, как е решен даден проблем newsm78. Не знам дали правилно съм разбрала, просто отворих 2-3 позиции, но може да е различно за различните професии. За СВ-то в чужбина, едва ли ще го интересува някой стаж в БГ, но пък ако някой иска да се върне в Б-я мисля, че може и да е от полза, за това го постнах.
На дъщеря ми съученик, учи в Англия, кара летен стаж в МФ, по думи на майка му основно се е занимавал с преводи, една част са го гледали на кръв, друга са го приели много добре, това беше като започна. Не съм я виждала след края на стажа за да разпитам впечатления.

# 580
Честно казано, като знам колко са натоварени децата в чужбина и нямат време за нищо, особено като започнат да работят, не виждам кой ще отделя време и усилия за такива неща. Но все пак е  интересно да се знае, че има такъв проект.

# 581
Моя приятелка работи се занимава с организацията на тия стажове. Карат ги да пишат някакви материали, нали са все пак дистанционни стажовете. Мисля, че за който има време би било полезно. Друг е въпросът за държавата каква е ползата и кой ще ги чете тези материали, или целта е да се отчита усвояване на средства по проекти. Поне работа за администрацията се създава  Grinning, нека да четат.

# 582
  • Варна

И тази година отново подава документи вече има преминати по 2 нива на няколко места, предстоят интервюта. Но, да видим какво ще стане.

За летен стаж ли кандидатствате вече ?  На мен ми се струва ,че още е рано , но явно не е така newsm78. Моят казва ,че ще търси нещо след Нова Година, но то много хора ще търсят тогава и не се знае дали ще намери нещо.

# 583
  • някъде из облаците

За летен стаж ли кандидатствате вече ?  На мен ми се струва ,че още е рано , но явно не е така newsm78. Моят казва ,че ще търси нещо след Нова Година, но то много хора ще търсят тогава и не се знае дали ще намери нещо.

Най-добре е за стаж още от сега да се кандидатства, щом има обявени места. Наистина след Нова година повече хора търсят и като че ли нямаше много избор, може и да бъркам, но опита ни отминалата година показа, че повечето големи фирми обявяват сега стажанските места. Другото, което ни направи впечатление, че юни месец се появиха доста обяви за стажанти, но пък повечето вече си бяха намерили стажове. Така, че синът ти да си пуска документите още от сега, стига да има позиция, която го устройва.

# 584
Да, точно така е, както го е написала valha. Позициите в повечето фирми обявяват още в средата на септември и кандидатстването приключва до 31.12.

Общи условия

Активация на акаунт