Студенти в чужбина - 4

• 80 779
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
и на мен ми стана интересно

# 601
Cool witch, идея нямам дали го пише някъде. Аз звънях с цел да преместя датата и часа на полета срещу 100 евро, това прочетох в условията на България ер. Уточнявайки нещата, явно съм споменала какъв е случая и че става дума за студент, и накрая, когато попитах колко ще ми струва, служителката каза- нищо, имате право на една безплатна промяна веднъж годишно. Изобщо не ми хрумна да питам къде пише Mr. Green
Относно уверението не каза нищо специално, откъдето следва, че студентската карта е достатъчна.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 09:28 от Oдет

# 602
Да споделя опит, че студенти, закупили билети на България ер имат право на една безплатна промяна на полет веднъж годишно. Аз бях приятно изненадана.
Много полезна инфо, чудех се иначе защо се избира опцията "студенти" като цената е същата. А то какво било newsm78 Трябва да взема да ги прочета тия условия, специално за студенти.

# 603
...  Относно уверението не каза нищо специално, откъдето следва, че студентската карта е достатъчна.

Сега и за студентска карта ще питам - моите имат карти за библиотеката, това ли е "студентска карта"? И как я представихте?
Все с BG Air летят моите, изобщо не съм забелязала, че има опция "студент", която да се избере.

# 604
  • някъде из облаците
Одет, много полезна информация  Hug
Винаги съм се чудела,  newsm78 каква е разликата студент-младеж до 26г-възрастен, като на сайта им цената на билета не се променя. Е, явно това е разликата, мисля си , че това не е само за студенти, а за младежи до 26години, при това положение удостоверение не трябва, имат датата на раждане.
Иначе като се поразрових в билетите, като натиснеш на вида излиза една таблица и там намерих това Economy Class Youth  - Change of date*- One change permitted free of charge. Some exceptions may apply- Change of date before the originally booked date.
*Please find the full fare conditions during the process of booking your ticket/s on Step 3, in the “fare basis information” section..
.

И си мисля, че и Бритиша имат също безплатна промяна за младежи. Поне преди години като купувах първия билет на голямата, от агенция и ми казаха, че билета й е младежки и може да си смени безплатно датата, стига да има свободни места.

Одет, имаше ли разлика в цената на билетите ? И ако да, накараха ли ви да я доплатите? Сега се замислих за Бритиша, не мога да се сетя дали ако имаше разлика се доплащаше...

cool_witch, има опция студент, има и младеж, но цената не се променя.

# 605
Мисля, че ще трябва да се представи международната ISIC карта за студент. Тя им дава различни обции за намаления в чужбина. Но все пак трябва да се попита, може и тази за библиотеката да свърши работа - все пак съдържа лични данни за доказателство, че е студент.

# 606
  • някъде из облаците
Мисля, че ще трябва да се представи международната ISIC карта за студент. Тя им дава различни обции за намаления в чужбина. Но все пак трябва да се попита, може и тази за библиотеката да свърши работа - все пак съдържа лични данни за доказателство, че е студент.
Преди години бях вадила такава карта на децата, ама полза от нея нямаше, поне в цената на билета. Когато голямата заминаваше, питах в агенцията от която купих билета, дали трябва и как ще удостовери, че е студентка, след като тя отива да се записва, ако трябва и карта да извадя, те ми казаха, че  датата на раждане е достатъчна,, няма нужда от карта, щом е под 26 години, значи се ползва от младежките програми на авиокомпанията.
Но може би трябва да се пита в авиокомпанията.

# 607
Тази карта на нашите я издадоха от Интеграл, нищо, че синът ми не е ползвал техните услуги. Мисля, че и в унито издават, не е нещо специално, данните ти ги пишат, лепиш си снимка сам.
Ако правилото важи и за Бритиш, то тогава отдалеч е изгодно да се купуват билети на редовните, поне си спокоен в случай на нужда.

# 608
 ooooh!
За следващите билети, живот и здраве, ще знам и ще гледам къде какво има да се чек-ва.
Последните, които купих, в едната посока са с BG Air, в другата с British, но и да съм чек-нала опцията за студенти, не си спомням.

А ISIC картите не са задължителни и не удостоверяват, че си студент.
Някоя от университета ще да е. И май е точно библиотечната, мисля, е са я използвали, там да показват, че са студентки

# 609
  • някъде из облаците
Забравих, че от това ровене на сайта на БГеър - имат безплатна резервация, но трябва да се отиде или в тяхна агенция, или да се обадиш по телефона.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 11:48 от valha

# 610
Не е ISIC картата, тя не е задължителна и дъщеря ми няма такава. Не знам какво е, защото още не е долетяла, само направих промяната. Ще се обадя да попитам и ще кажа.

# 611
Документ, удостоверяващ, че е студент. Все едно какъв и изобщо не е сигурно, че някой ще го поиска. Това успях да изкрънкам от инфантилната и мънкаща служителка. Като е така, значи и карта за библиотеката става. И сега се чудя как отново да улуча смяната на онази компетентна дама и докога ще се поддържат кадри, които хич не са на място.

# 612
Това за кадрите е присъщо за много обществени институции в България - хем работят с хора, хем нямат нужната компетенция и поведение за тази работа. Но какво да се прави... тук връзките са по-важни от качествата на хората.

Успех с промяната на полета и търпение със служителката!

# 613
Документ, удостоверяващ, че е студент. Все едно какъв и изобщо не е сигурно, че някой ще го поиска. Това успях да изкрънкам от инфантилната и мънкаща служителка. Като е така, значи и карта за библиотеката става. И сега се чудя как отново да улуча смяната на онази компетентна дама и докога ще се поддържат кадри, които хич не са на място.

Обикновено NUS картата върши работа, отделно че с нея получаваш намаление в много магазни.
http://www.nus.org.uk/en/nus-extra/

# 614
  • Варна

Според това , университетът им издава нещо като лична карта http://www.gla.ac.uk/services/registry/support/documents/ . Сложила съм линк към Глазгоу, защото синът ми е там. Доколкото помня, като отиваше първата година им искаха да си носят и снимки.

През Гугъл , това намерих като изображение :

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.examiner.com/image … p;ved=0CD8Q9QEwAg

Общи условия

Активация на акаунт