Студенти в чужбина - 4

• 80 745
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте мами Simple Smile Аз малко от рано съм се включила , но имам една деветокласничка във Френската гимназия в София , която е напълно сигурна , че иска да учи в чужбина.Но виждам , че тук на повечето майки,децата учат в Англия и Шотландия, а понеже тя учи френски , се чудех дали има някое детенце , което да учи в Швейцария , Белгия или Франция.На нея най-много и е присърце Швейцария. Благодаря и приятна вечер. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Добре дошла тук, но си права, че май няма френско говорящи студенти тук.

Можеш да потърсиш в bghelp.

# 661
Здравейте мами Simple Smile Аз малко от рано съм се включила , но имам една деветокласничка във Френската гимназия в София , която е напълно сигурна , че иска да учи в чужбина.Но виждам , че тук на повечето майки,децата учат в Англия и Шотландия, а понеже тя учи френски , се чудех дали има някое детенце , което да учи в Швейцария , Белгия или Франция.На нея най-много и е присърце Швейцария. Благодаря и приятна вечер. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

В бгхелп пишат само хора, които живеят в Великобритания и едва ли знаят как е за Франция или Швейцария Wink

# 662
  • София
На някои от изложенията за образование идват швейцарски университети. Предимно в областта на хотелиерството и туризма се рекламират у нас.
Минусите на Шейцария са: много е скъпо да се живее там; близко до невъзможно е да се устрои чужденец дългосрочно там.
Във Франция образованието е на много високо ниво, има си голяма франкофонска общност и различни варианти за кандидатстване там.

# 663

Не знам дали я влекат науките..
ETH Zurich е един от най-добрите технологични университети в световен мащаб. Мисля, че таксата е около 1000 евро на семестър, но идея нямам как стои въпроса със стипендии, настаняване и изхранване. /Посетих го скоро и мисля, че толкова чух за таксата/

Имам много познати деца, които учат във Франция. Приемът е по документи и нямам понато българче, което да не е прието там по първо желание. Приемат много деца, после с изпитите ги пресяват. Франция е социално насочена към студентите и там финансовите условия са добри. Таксата е минимална, възстановяват се голяма част от парите за квартира от 50 до 70%, имат опции за ежемесечни социални стипендии.

# 664
познавам деца които  нe ги приеха първо че и второ желание  но има толкова много универиситети  че при добра мотивация и желание всеки ще си намери своето място .
за Швейцария  знам за липсата на общежития за българите .
за Франция добра социална политика към студентите, стипендии след втората година,за  общежития 20 % от българите се устройват другите на квартира средно цена на квартира 400 600 евро  най чесно стая с кухненско ъгълче.
най важно при кандидатстване  добро мотивационно писмо  и ДЕЛФ 2

# 665
rosss , Ами за жалост не я влекат науките.Тя още от малка ми каза "Мамо, бизнес ще бъде и това е." Чудех се дали знаете нещо за така наречените Grandes Ecoles? Благодаря ви много за дадената информация и ви желая приятна вечер Peace Peace

# 666
За Гранд Еколите не знам почти нищо, но за тях има повече изисквания. Спомням си, че има Клас Препа. Ако наистина се е насочила към тях, от сега си проверете щателно сайтовете на съответните университети / дали искат определен хорариум часове по конкретни предмети и системата в България дали ги покрива и ако не, можете ли да се явите на някакъв изпит/

# 667
  • Варна
Една добра новина от сайта на UKBA. Дочакахме най-сетне  Twisted Evil

"Full guide for employers on preventing illegal working in the UK

28 October 2013

Today we have published a new, updated version of our 'full guide for employers on preventing illegal working in the UK.' This version replaces the previous one published in May 2012.

The main changes include:

The restrictions on Bulgarian and Romanian nationals ending on 31 December 2013;
Restrictions on Croatian nationals which came into force on 1 July 2013; and
Information on our fast payment option for paying a civil penalty."

От тук : http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsfragments/89-g … ws+and+updates%29

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 20:16 от Сребърна паричка

# 668
За мен лично по-добрата новина е, че дъщеря ми си има вече и осигурителен номер. Въпреки всичко се чудя дали няма да измислят нещо...

# 669

В бгхелп пишат само хора, които живеят в Великобритания и едва ли знаят как е за Франция или Швейцария Wink

ПО голямата ми дъщеря учи в Белгия, във френската част, таксите са между 600-800 евро на година в зависимост от университета, приема е без изпити, отиваш и се записваш направо. Но после става много сложно,пресявката е много голяма и много отпадат. Щвейцария е адски скъп вариант, иначе е добре, ако можеш да си го позволиш

# 670
Трябва ми помощ и реших, че ще е най - удачно да е тук, защото има наблюдения върху чуждестранни университети.
В момента съм 12 клас, твърдо съм решила да сбъдна мечтата си да следвам японистика. Мисля след приключването на матурите да прекарам една година "почивка", която да използвам, за да се подготвя по английски език. От известно време започнах да се замислям за вариант да уча в чужбина. Една от шантавите ми идеи беше да уча в университета в Маноа /Хаваите/.
Исках да попитам пишещите дали има някакъв сайт където мога да избера дадена специалност и да ми покаже всички университети в световен мащаб, които я предлагат, за да мога да преценя дали има смисъл да се подготвям за сертификат или да се концентрирам само върху изпитите в СУ?

# 671
  • Варна

Исках да попитам пишещите дали има някакъв сайт където мога да избера дадена специалност и да ми покаже всички университети в световен мащаб, които я предлагат, за да мога да преценя дали има смисъл да се подготвям за сертификат или да се концентрирам само върху изпитите в СУ?

Аз съм давала една търсачка за Европейските унита и на 1-ва страница на темата включително. Ето: http://www.bachelorsportal.eu/search/?q=kw-japanese|lv-bachelor||dcd8b3ef .Може да се търси за бакалавър, магистър и прочие . Зададох "японски" и ми даде няколко университета във Великобритания, 1 Швейцария, 1 Италия, 2 Германия 1 Франция. Можеш да разгледаш дали нещо ти върши работа  Peace Някой по-горе питаше и за Швейцарските университети, може да си погледне за конкретната специалност какво излиза. За съжаление нямам собствен опит.

Хубав ден   bouquet

# 672
Благодаря  bouquet
Видях цените и изпитах моментен ужас.

# 673
  • Варна
Излязъл е графика за изпитите в Глазгоу , ако някой го интересува :http://www.gla.ac.uk/services/registry/support/exams/#tabs=2

Някой пращал ли е колети по Коледа с Арамекс и бавят ли се по-това време на годината повече от обичайното ? За да пристигне навреме кога горе -долу трябва да го изпратя ? Досега не съм ги ползвала.

Много тихо напоследък тук. Обичайно се предполага ,че като няма новини всичко е наред. Дано да е така с всички деца извън родината  Hug

# 674
  • някъде из облаците
Сребърна паричка , най-добре ги питай, винаги любезно отговарят. Ако няма някакви снежни бури, не би трябвало да се бави, доколкото си спомням, че отдавна пращах, колите от София тръгваха в сряда и петък. Това значи, че в офиса в София колета трябва да е във вторник или четвъртък, за да тръгне веднага.

Вчера занесох удостоверението за здравните в НАП, дъщерята го сканира и ми го прати на ел. поща, разпечатах го на цветен принтер, занесох го за превод и после в НАП. Приеха ми го, нищо не ми казаха, ама то и системата не им работеше, но момичето каза, че ще ги оправи.

Общи условия

Активация на акаунт