Студенти в чужбина - 4

• 80 745
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Страхотни идеи за опаковане  Grinning

Сребърна паричка, пращала съм буркан, добре опакован с фолио, онова с топченцата. Ползвах Арамекс от Бургас. Взеха колета от къщи и точно на петия работен ден пристигна при сина ми. Обади им се предварително и те ще ти кажат кой ден ще го вземат за да замине после от София.

А като вземат колета от адрес как го теглят за да сметнат цената, носят си кантар или какво ?

Рано ми се струва да пращаш на 10 декември за Коледа (ако пращаш храна). Няма причина да пътува две седмици. Аз пращам в сряда, във вторник най-късно очаквам да пристигне. Ти ще си прецениш.

Притеснявам се иначе да не закъснее, пък и няма да пращам готвени неща. Домашно сладко, лютеница, суджук и подправки , тъй че ще изтърпят до Коледа. Много ми се ще да му пратя кисело зеле , ама едва ли ще тръгне да си готви сърми  Joy  :35 Joy:

Мои близки и с пълнено агне за Великден се бяха снабдили от България - готово опечено.  

Това дори не мога да си го представя , едва ли ще пробвам  Sick

Благодаря на останалите за съветите , ще се възползвам   bouquet

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 19:14 от Сребърна паричка

# 691
...
А като вземат колета от адрес как го теглят за да сметнат цената, носят си кантар или какво ?
...

Цената не се смята - 62,40 лв с ДДС за багаж до 30 кг. Дали 15 или 29 кг, все тая.
Почти съм сигурна, че до 30 няма да го докараш.
Но пък не пречи да им се обадиш и да питаш кога и как го мерят.

# 692
  • Варна
...
...

Цената не се смята - 62,40 лв с ДДС за багаж до 30 кг. Дали 15 или 29 кг, все тая.
Почти съм сигурна, че до 30 няма да го докараш.
Но пък не пречи да им се обадиш и да питаш кога и как го мерят.

Аха, това съм го изтървала като информация. Мерси   bouquet Няма да е повече от 30 кг със сигурност   Peace

# 693
  • София
Какви са тези опаковки от мляко?

Говоря за кутиите от прясно мляко.Може и от сокове. Разрязвам ги отгоре, измивам и готова опаковка. Бурканите влизат точно. Дори са два размера  Simple Smile от "Верея" - квадратните и плоските от повечето млека.

# 694
  • гр.София
Имам питане- синът ми кандидатства в USA  и трябва да приложи финансова декларация за доходите на родителите. Какво точно му трябва- данъчна декларация за миналата година, справка за доходите от работодателя за  последните 12 месеца, някаква справка от НОИ или какво точно да искам...И двамата работим по трудов договор и нямаме странични доходи, които да декларираме.
Другото, което ме интересува, е частта със спестяванията- това от банката ли трябва да го изискам и  всяка сметка ли трябва да се декларира или касае само спестовните влогове?
Предварително благодаря , момичета   bouquet

# 695
Колко буркани са заминали за Острова...  Joy
Освен обвити в опаковъчно фолио, трябва да са наредени плътно един до друг, да не се движат. Миналата седмица пращах багаж (още пътува) и използвах картонени кутии (харесах си в Кауфланд по-твърди и високи), които някакси точно паснаха, за да "застопорят" бурканите. От всички страни омекотих сака с дрехи и така... Надявам се да няма поражения.
А като те питат - няма чупливи неща в багажа, само дрехи и книги.  hahaha
Рано ми се струва да пращаш на 10 декември за Коледа (ако пращаш храна). Няма причина да пътува две седмици. Аз пращам в сряда, във вторник най-късно очаквам да пристигне. Ти ще си прецениш.
Малеее кви буркани им изпращате на дечицата ? Shocked
Да не са студенти в Кения .. Нямат ли сладка ,колбаси , храна в тия държави , та чак от бг им пращате манджа ? ooooh!То като платите куриерските такси , сладката и суджуците ще излязат златни .При такова разнообразие от храна/в пъти по качествена и вкусна/ на запад, да си причинявате всички тия гимнастики по опаковане, пращане и прочие ми се струва безумна история ..

# 696
Представяш ли си какво си причиняваме? Ужас!
Мазохистки!
Селянки! Да не знаем колко пъти е по-качествена и вкусна храната там!

# 697
Скоро пращах и на двамата.Няма да споменавам колко ми излязоха и съм сигурна, че там щяха да си накупят за тези пари може би повече, но както казва моят мъж - друга е тръпката като получиш  колет от мама.И ние сме били студенти......

Ей, все ще се намери някоя " голяма работа" да съди другите.

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 21:21 от vanyia

# 698
Представяш ли си какво си причиняваме? Ужас!
Мазохистки!
Селянки! Да не знаем колко пъти е по-качествена и вкусна храната там!
Crazy ooooh!
Със сигурност е по качествена.
Ама пращайте си като ви харесва , да не забравите и сливовата , прясното заклано прасе и кацата със зеле.
Тия от куриерските служби , представям си как ви гледат дечицата . Laughing Joy ooooh!
Някой хора не са мръднали в мисленето си от предишното поколение. Laughing Rolling Eyes Confused

# 699
Имам питане- синът ми кандидатства в USA  и трябва да приложи финансова декларация за доходите на родителите. Какво точно му трябва- данъчна декларация за миналата година, справка за доходите от работодателя за  последните 12 месеца, някаква справка от НОИ или какво точно да искам...И двамата работим по трудов договор и нямаме странични доходи, които да декларираме.
Другото, което ме интересува, е частта със спестяванията- това от банката ли трябва да го изискам и  всяка сметка ли трябва да се декларира или касае само спестовните влогове?
Предварително благодаря , момичета   bouquet

Подавах такива документи миналата година. Попълваш техния формуляр, с който кандидатстваш за финансова помощ. Към него са изброени какви документи  за доход искат да се приложат, но тъй като са си наименования на техни документи, които не знаех на кои наши отговарят, аз приложих Служебна бележка от работодателя /преведена/. Мислех да взимам и документ от Общината -там издават такъв ,но реших, че ако не е това, което им трябва, те ще ме уведомят. Удостоверение от банка/банки за сметки, по които има наличност- те ги издават директно на английски, ако им кажеш. Не са ми искали някакви допълнителни документи за дохода.

Успех с кандидатстването   bouquet

Ако те интересува нещо друго, питай.

Уич,

Благодаря за линковете!   bouquet

# 700
  • гр.София
Много благодаря!
Днес взех служебни бележки за миналата календарна, за текущата, а мъжът ми съвсем се престара- изкарал е и трета справка за доходите 24 месеца назад:)
Само банката ми остана, но щом ги издават на английски ще ме улеснят много.До 15-ти трябва да ги изпратим- той кандидатства на ранно...Хубавото е, че на 15.12 ще знаем накъде ще го отведе съдбата-дали в слънчева Калифорния или в мрачен Оксфорд. Или кой знае къде....Чакането е гадна работа- поне за мен, на него май  не му се отразява: затънал е в задачи до гуша, отмята ги една по една и все в последния момент...

# 701
  • Варна
Ако някой има намерение да ходи до Варненския НАП да оправя осигуровки, да не бърза  Twisted Evil Днес пак ме върнаха , този път с аргумента ,че било много рано, да съм отидела януари. Любезно помолих да ми обяснят защо, тъй и тъй си загубих времето да ходя до там и да чакам за свободно гише. В резултат се наслушах на куп глупости, основното беше ,че ако сега ми вземат удостоверението , на всеки 3 месеца трябвало пак да ходя да оправям статус , защото системата работела само със задни дати, не можело да се опрделя статус за бъдещ период. След като попитах защо не си го оправят те на 3 месеца служебно от тук насетне, служителката ми каза ,че това не е неин син и че аз съм имала интерес да му оправям статуса, не тя   Whistling Много ми е чудно, как в други градове на България, системата работи по друг начин и там вече приемат удостоверенията. Както и да е миналата година ме връщаха 2 пъти, така ,че ако бях минала с едно ходене щеше да е чудо за българската бюрокрация  Mr. Green

Само банката ми остана, но щом ги издават на английски ще ме улеснят много.До 15-ти трябва да ги изпратим- той кандидатства на ранно...Хубавото е, че на 15.12 ще знаем накъде ще го отведе съдбата-дали в слънчева Калифорния или в мрачен Оксфорд. Или кой знае къде....Чакането е гадна работа- поне за мен, на него май  не му се отразява: затънал е в задачи до гуша, отмята ги една по една и все в последния момент...

Хе ,хе колко да е мрачен Оксфорд, но пък си заслужава  Peace Стискаме палци, да ви приемат където ви е по-насърце   bouquet  Само да вметна , че банките издават извлечения на английски, но трябва специално да си го поискате и се чака около седмица да го получите / това е инфо от преди няколко години и не знам дали важи за всички банки  / , но не е лошо да го проверите и да си оставите достатъчно време за изкарването  му Peace

# 702
Сребърна паричка, както са ти писали по-горе, багажа ни го взеха без да го теглят от къщи. То си личеше, че няма 30 кг, а цената е една и съща. Тази година синът ми летя само с ръчен багаж и останалия му го пратих с Арамекс. Сложих и храна, все пак, но пак едва стигнахме 17 кг.
Каквото и да пишат по-горе, след като няма да си идва да Коледа, ще се зарадва на малко българска храна от къщи.

# 703
Разбира се, че ще се радват. Нищо не може да се сравни с домашно приготвеното. Може и да е селско, но и ние си готвим и се храним основно с домашна храна. На мен лично ми се виждат малко множко парите за куриер, но може да измисля да се комбинирам с някого. Иначе дъщеря ни не искаше нито грам храна като тръгваше, пък после започна да врънка за колет...

# 704
  • Варна
RSGeorgieva    bouquet

А аз на тия писания по-горе хич и не им обръщам внимание  Mr. Green Ще  спретна едно колетче , поне нещо българско да има на трапезата за Коледа , пък и все още се радва на подаръци   santa2

bvelikova72, и твоята дъщеря няма да се прибира , нали ? Дано прекарат добре децата и си намерят компания . На нас ще ни е по-тъжно за тях, отколкото обратното , предполагам  Tired

Общи условия

Активация на акаунт