На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 832
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Всеки си има вкусове  Peace
Taka e. За мен беше любов от пръв поглед и по-скоро е като усещане, не толкова като визия  Crazy. Иначе, какво толкова, плаж като плаж  Sunglasses
Вие последно какво избрахте?

# 211
  • На земята, която е всъщност звезда.
Как се казва плажът срещу фабриката за бижута на Тасос? На мен той много ми хареса. 

# 212
  • София
Благодаря, Таис , изглежда страхотно! Лошото е, че тия четири дни са ми ковнати в периода 25-29 август, макс ден-два отклонение. Само в този период всички обстоятелства са в полза на романтично пътуване - детето далеч, мъжът в командировка, гаджето в отпуска..... Joy

# 213
  • София
И аз чекнах пак Антигони бийч, както правя периодично и бях учудена, че искат 10 евро за ползване на чадър и шезлонг...тия гърци прихванаха направо от нашите курорти да си таксуват шезлонгите и чадърите, а консумацията е отделно. Crossing Arms

kattrin, благодаря!

# 214
  • София
Mur,  Hug

Абсолютно си права, и аз с местата на които ходим, било то плажове или градчета, го карам на усещане..чисто интуитивно някак, на едни места се чувствам уютно и у дома си, а на други ми е някак..криво  Rolling Eyes Не може да се обясни на рационално ниво  Peace

Така например на Калогрия се чувствам много особено...все едно си е правен за мен този плаж. А реално погледнато, както казваш ти, е просто плаж като плаж - дори не е най-хубавия там.

Ние още се чудим м/у Вурвуру и Тасос (Скала Рахони). И от двете места предложенията са добри, просто сме като магарето с двете купи сено  hahaha А, и чакам Параход да си каже тежката дума на лични  Mr. Green

mkp, тогава няма ли свободно в Антигони?

Това с 10-те евро за чадър и шезлонг е уливка. Наистина заприличват на нашенските пишман бизнесмени по морето  ooooh!

# 215
Момичета, на първа стр. на темата прочетох "ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greeceе", но днес на мъжа ми са казали 2 + 35 лв.  newsm78

Вие от коя банка превеждате пари?   
Аз бях писала някъде в по -  предна тема. На мен също ми поискаха 35 лв, но аз се запънах, че искам да проверят дали наистина е така, защото имам информация за други тарифи. Доста киселата служителка звънна на колеги в друг отдел и се оказа, че наистина превода е 6 лв., банките са "под една шапка", ако мога така да се изразя. Превод правих за капаро през юни тази година.

# 216
  • София
Вселена, това ли е фабриката:

http://www.discovergreece.ru/thassos/irisgold

Пише, че е в Лименария, така че и плажа трябва да е там  Peace

# 217
  • София
Mur,  Hug

mkp, тогава няма ли свободно в Антигони?

На тези дати любезно ми предлагат само апартамент срещу 900 евра, по около 228 на нощ.  Crazy

# 218
Вселена, това ли е фабриката:

http://www.discovergreece.ru/thassos/irisgold

Пише, че е в Лименария, така че и плажа трябва да е там  Peace
Да. Фабриката се казва Iris gold и се намира в юго-източната част на острова. Плажа там е доста голям, но поне миналата година, когато минахме от там беше доста мръсен.

# 219
  • София
....
До Скопелос би трябвало да са около 3:30 - 4ч.
dechy,много благодаря!  bouquet

# 220
  • София
Здравейте момичета.
Върнахме се и ние от юлската почивка на Халкидики. Не съм писала, че нещо закъсах с дясната ръка и почива известно време. Сега..
тръгнахме без предварителна резервация, както бях писала преди. Бяхме избрали района на Агиос Николаос, по-точно Ормос Панагиас. Няколко дни преди заминаване мъжът ми се свърза директно с няколко набелязани места и накрая се спряхме на Студия Соня в Ормос Панагиас - не ходете там! Останахме 2 нощи и се изнесохме, не издържах на шума от преминаващите коли по главната улица и   мизерията, в която ни настаниха. Може и малко пресилено да е но и двете семейства останахме много разочаровани. И самият Ормос Панагиас някак не ми допадна. От сутрин рано като се заредят едни автобуси с туристи за корабчетата...голяма гъчканица ми се стори. Иначе кръчметата на пясъка са много чаровни. Ходихме на плаж на Trani Ammouda - мнооого ни хареса, кристална вода. Е дълбоко е но си намерихме и място където на вътре ставаше плитко и малкия си стъпваше идеално. Морето беше спокойно почти през всичките дни.
Като не ни хареса в Соня, мъжът ми по обиколи районът на плажа и си намерихме прекрасна вила на 300-400  метра от плажът и на хълм от където се разкриваше прекрасна гледка към морето и Атон. Невероятно спокойствие и тишина на фона на двата дни в Ормос Панагиас.

За Септември сме се наканили пак на същото място да ходим. Само искам някой, който е ходил в района в този период да ми каже как е морето. Има ли вълни? Все пак си е дълбоко и малкият е с плувки, ако има вълни обаче вече ще е по-трудно.

# 221
  • София
mkp, уау  Shocked
Разгледай това, но не съм сигурна дали имат свободни места  Peace

http://www.feelgreece.com/en/areti-hotel

Дама, съжалявам за първоначалното разочарование. Но пък после сте си изкарали чудесно, това е най-важното  Hug Ние миналата година бяхме в този район, в къща Евангелия. Времето беше перфектно, Трани Амуда и на нас много ни хареса, макар че наистина е малко дълбок на места. Нямаше вятър, водата беше огледална. Преди това бяхме изкарали 4-5 дена на Сикя и там духаше ужасно, а в Агиос Николаос времето беше супер.

Та си е по-скоро въпрос на късмет, ако питаш мен  Peace

Ормос Панагиас и според мен не става много за почивка, там сме ходили много пъти, но само за хапване и кратка разходка, да погледаме корабите. Таверните на брега са ми едно от любимите местенца в района  Simple Smile

# 222
Tаис, на мен студиото, което беше пуснала в Скала Рахони повече ми хареса, но нищо не мога да кажа за плажа там. Пък и това във Вувруру е далеч от плажа. За мен чара там е да си на първа линия и близо до таверните. Иначе трябва да палиш колата за всичко.
Калогрия определено има чар  Flutter

# 223
Благодаря, Таис , изглежда страхотно! Лошото е, че тия четири дни са ми ковнати в периода 25-29 август, макс ден-два отклонение. Само в този период всички обстоятелства са в полза на романтично пътуване - детето далеч, мъжът в командировка, гаджето в отпуска..... Joy

е щом е за романтика, направо отивайте в Александра Бутик -  http://www.booking.com/hotel/gr/alexandra-golden-boutique.bg.html на Тасос, няма опасност да те хване някоя майка от квартала, тъй като там са добре дошли само деца над 18 Grinning

точно преди да разровя за линка се замислих за секунда дали пък моя мъж баш на тия дати не е "в командировка", а пък всъщност да си организира романтично пътуване някъде  ["отпуска"] и аз да помагам -  и си казах : е, не, то по-добре аз да отида там така Laughing

# 224
  • София
antea  Joy  Joy

mkp, а тези видя ли ги. Първото е по-нисък клас, но плажа Калогрия е суперр  Heart Eyes Ако ще ходите на плаж де, ако само ще се гушкате в стаята, то пясъка и дълбочината на водата са без значение  Mr. Green

http://www.booking.com/hotel/gr/mango-kalogria.en-gb.html?aid=31 … 3d2acf41886b53X25

http://www.booking.com/hotel/gr/blue-bay.en-gb.html?aid=318615;l … 956babd4fbf505X30

http://www.booking.com/hotel/gr/porto-valitsa.en-gb.html?aid=318 … 956babd4fbf505X41

Общи условия

Активация на акаунт