На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 791
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив

Tаис
, а там първите линии всички ли са заети за началото на септември? 

# 286
  • София
А аз искам да попитам за европейските здравни карти. Извадила съм на децата. Като бяхме сега не се наложи да ползваме медицинска помощ. И дано не се налага  Praynig, но все пак. По какъв начин се ползват те и къде. Предполагам, че само в държавни болници и вероятно лекари като нашите GP-та, но как да се търсят?  Rolling Eyes

# 287
  • София
aH, аз звънях на 5-6 места, които са ''на първа линия'', да използвам клишето. Някои имаха свободно студио, но само едно - а на мен ми трябват две. Повечето ми казваха, че ще имат свободни стаи, но след осми-десети септември.

Имаше и две къщи, където имаше по 2 свободни студиа, но ми искаха майка си и баща си. Дори не помня кои бяха обаче, че тогава звънях наред.
Лично мое мнение е, че нещо напоследък се поуливат на Халкидики със септемврийските цени.
Може и да бъркам, де, но от миналата година определено има завишение  Peace

Пращай мейли на тези къщи, които ти харесват, вероятно ако търсите само едно студио, ще намериш някъде  Hug

# 288
  • Пловдив
Не, не - и аз съм в кюпа като тебе  Laughing 2 студиа търсим  Hug   , но може и да  се пробваме , определено има завишение - аз тези на които бях правила запитване юни месец дадоха по-висока цена от колкото беше писано в темата за тях....  от предната година, то може би и с твои мнения да бях сравнявала.

# 289
Ние резервирахме тук от края на август
Elea Village
http://www.booking.com/hotel/gr/elea-village.bg.html?aid=323176; … 90c3cd312bc8f95X1

полупансион с опция за олинклузив. Добре звучаха мненията в трип ъдвайзър, даже не видях нито едно негативно.
Ще съм благодарна да споделите мнения, ако някой е бил там.  bouquet

# 290
Имам още един процедурен въпрос.
Акта за раждане на дете (когато е нужен да се носи) оригинал или копие трябва да бъде?

# 291
  • София
аН, значи и на теб не ти е лесно  Hug Пиши им все пак, виж и в booking.com-a, макар че там има някаква много малка част от студиата във Вурвуру. А и там дават едни цени.. Shocked

Дребната спи и аз от спортна злоба пуснах за същия период (01.09 - 08.09) студиа на Закинтос, да им видя цените. Еми съвсем определено ние, които ходим на Халкидики сме прецакани. Там за същия този период има чудесни оферти, със стаи които по нищо не отстъпват на стаите в Никити/Вурвуру/Сарти и прочие, и са със съвсем нормални цени - 25, 30, 35 евро на студио. А не както в Никити и Сарти където от няколко места ми поискаха 65 евро на стая..

Да не бяха пустите 800 км до там, щеше да е суперр  Simple Smile

РониБонбони, ние сме с различни фамилии и сега юли на границата ни поискаха оригинал. Миналата година пак носех оригинала, но ми поискаха само копие. Ходи ги разбери... Ако и вие сте като нас, за всеки случай бих си взела оригинала, да ми е мирна главата  Peace

# 292
  • София
До сега сме минавали границата с детето около 6 пъти,нито веднъж не са ни поискали оригинал,но винаги сме го носели,защото при първото излизане ни бяха казали,че трябва да носим оригинал и копие от акта. Може би трябва да се провери,точно как е по закон.

# 293
Нито веднъж не съм носила оригинал и не са го искали. Нося нотариално заверено копие, което прилича на баница (но по закон е еквивалентно на оригинала), и го давам с паспортите без поискване. Друг е въпросът, че никога не обръщат отзад да видят заверката.
Говоря за около 15-20 минавания на българо-гръцката граница с детето, и още няколко други граници.

П.П. Веднъж го забравих и минах без никакъв акт на летището, но вие не правете като мен! Мръщят се.

Таис, не са само 800-те километра и времето за минаването им.
Простата сметка показва, че дори да имаш максимална ножица на цените - 65 евро на нощ в Халкидики, 35 в Закинтос (което е рядко, аз повече от 10 евро разлика не съм постигала в полза на островите, въпреки че винаги съм казвала, че там е малко по-тънко - но качественото не е съществено по-евтино), за 7 дни това са около 200 евро - съвсем добре си ги изхарчваш в бензин и билети за ферибота. Т.е. никога не излиза по-евтино, друг е въпросът, че виждаш нови места, някой път и по-хубави и прочие Grinning

# 294
  • София
Параход, и аз се изненадах този юли, но чичко митничар или какъвто там се води, изрично каза "Искам да видя оригинал''. Носех и копие и оригинал, та ми беше все едно.

Наистина трябва да се провери по закон как е, защото ако нямат право да ни искат оригиналите, можем да се запънем  Mr. Green

От друга страна, тръгнали сме на почивка, и някак не си представям да почна да чета конско на митничарите в най-голямата жега и да им разяснявам закона  Joy

# 295
Нотариално заверено копие е все едно оригинал!

# 296
Ами нотариално завереното копие има по закон силата на оригинал - то влиза в ролята на оригиналния документ, ако той е загубен някой ден.
Това според мен е най-добрия вариант, за да не си мачка и губи човек истинския акт за раждане.
А иначе на границата имат връзка с ГРАО и могат да проверят (както стана на летището, като не носех акта), друг е въпросът, че ги мързи, та две не виждат - а и ако има хора отзад да чакат...

Блис, писали сме едновременно Sunglasses

# 297
Но с обикновенно копие принципно не става.

П.С. не че не става, но могат да се заядат. Искат или оригинал или копие с нотариална заверка.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 15:37 от Анонимен

# 298
  • София
Ясно  Peace Моето копие не е заверено. Ще взема да го занеса при някой нотариус, и вече вместо оригинала ще нося него. И когато някой митничар ми каже "Дайте оригинал'', ще му връча копието с триумфална усмивка  Simple Smile Само да посмее да се заяде...

# 299
  • София
Брейй, досега не са ми искали оргинал или нотариална заверка - сега ме вкарахте у размисли, тц, тц. Не спирам да се чудя как е възможно в 21 век, компютри, туй-онуй и да ми искат въобще акт за раждане - нали детето има паспорт, пуска данните и всичко трябва да излиза  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт