На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 795
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Този остров Евия по-близо ли е от Елафониси или нещо подобно?

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 19:37 от veka

# 316
  • София
Определено е много по-близо, реално до пристанището Глифа са около 550 км. После кратко пътуване с ферито и си си там.. Simple Smile

# 317
  • София
Таис, честита резервация, надявам се че след като само ти си ангажирана с търсенето, ще приемат твоята оферта Wink) От Тасос тръгна, а къде стигна  Laughing И аз започвам от най-близкото местенце до София и после където намеря Hug

# 318
Здравейте,спечелих от бисквити Милка почивка  в Гърция,на Катерини
http://www.booking.com/hotel/gr/mediterranean-resort.en-gb.html? … 732e110cf667b7cX1

Ще заведа дете на 4г. и дете,което преди 10 дни ще е навършило 6г.
Интересува ме също и превозът до там.Ще искаме да сме там сутринта до обяд,а повечето предлагат вечерно или нощно пристигане .Интересувам се от автобус и влак,защото ще платя и на свекито билета ако изобщо се съгласи .Ще сме там през септември

# 319
  • София
Деси, каква е тази почивка без организиран транспорт до там? Все едно искат да ви откажат newsm78 Паспорти на децата трябват- без тях няма как да минете границата,ЕЗК не е задължителна,по скоро си направи застраховка за времето на престоя ви там за теб и децата. Не пишеш от къде сте, да проверим за транспорта? Автобуси има, но за влак не съм чувала. Досега сме ходили единствено с автомобил.

# 320
А защо мислиш, че ни трябва спирка - това означава да пътуваме наведнъж по-малко от 300 км, няма смисъл. Моето диване без проблем ще вземе 550 км, предполагам и тяхното детенце...все пак пътуват до нашето море без почивка  Thinking
Ще ги питам, де, как предпочитат. Само да се навият!
Ми, както си решите. 550 км са до пристанището. Там примерно един час чакане на ферибот, половин-един час ферибот, после половин-един час път на Евия... Сметнете си го как е за вас най-добре, но аз 9 часа за ден не пътувам (с деца, иначе го правих преди няма и 2 седмици Simple Smile).

Аз бих взела 400-500 км първия ден (препоръчвам Палеос Пантелеймонас за спане, но може и най-южната част на Олимпийската ривиера или след Волос даже), на другия ден рано-рано на ферибота и на обед - в хотела и на плаж...

# 321
Деси, каква е тази почивка без организиран транспорт до там? Все едно искат да ви откажат newsm78 Паспорти на децата трябват- без тях няма как да минете границата,ЕЗК не е задължителна,по скоро си направи застраховка за времето на престоя ви там за теб и децата. Не пишеш от къде сте, да проверим за транспорта? Автобуси има, но за влак не съм чувала. Досега сме ходили единствено с автомобил.
Ами незнам точно,чакам да ми дойде ваучера или каквото е там.Пише,че транспорта не е включен.Ако те го осигуряват срещу доп.плащане-още по-добре,че ще ми спестят голям товар.
Иначе съм от София

# 322
  • София
Mомичета, много ви благодаря за отзивите за шума!  Hug Изневиделица направих резервация в Афродита  Crazy за началото на септември. Имахме други планове, но като ви чета, и ей така реших и пратих запитвания до няколко хотела като мислех, че няма никакъв шанс нещо да е още свободно. Е, от 4 хотела 3 ми отговориха, че имат на разположение един или повече апартаменти!! Shocked Та за няколко часа се договорихме с Афродита, че даже и капаро не ни искат!
Таис, честита ви резервация! Голямо ровене падна. Simple Smile
Блед, спиращи дъха снимки от Закинтос!!

# 323
  • София
Tаис Радвам се, че най-после откри твоето местенце. Някъде след 1-09 съм планувала да минем и ние през един от най-големите гръцки острови, преди или след круиза.

лято! Ако те интересува още нещо относно мястото и хотела, питай......

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 07:40 от Bled

# 324
  • София
Деси, виж разписанието на Софийската автогара http://www.centralnaavtogara.bg/index.php?mod=06a943c59f33a34bb5 … f72cd2995&d=l    Карат С имат сряда и петък автобус в 20.15- 47 лв е еднопосочният билет, но ще пристигнете в много неподходящо време- посред нощите. Най-добре е да си тръгнете в 9 сутринта и към 15 .00 сте там http://www.vaskonitravel.com/bus_tickets.php?p=search&extern … ;src=1&dst=92. Ако пък има вариант да ви организират, ще е идеално.

# 325
Деси, виж разписанието на Софийската автогара http://www.centralnaavtogara.bg/index.php?mod=06a943c59f33a34bb5 … f72cd2995&d=l    Карат С имат сряда и петък автобус в 20.15- 47 лв е еднопосочният билет, но ще пристигнете в много неподходящо време- посред нощите. Най-добре е да си тръгнете в 9 сутринта и към 15 .00 сте там http://www.vaskonitravel.com/bus_tickets.php?p=search&extern … ;src=1&dst=92. Ако пък има вариант да ви организират, ще е идеално.
това го видях и аз   Tired  Ще видим какво ще стане като дойде ваучера.А паспортите за колко време излизат?

# 326
  • София
Нормалната за около месец, мисля че има и бърза за 3 дни. Мисля, че тук можеш да провериш, когато са готови https://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification    Ето това са дали като информация в сайта   

В случай, че заявеният от Вас документ е издаден, в зависимост от заплатената от Вас услуга, може да го получите, както следва:
Експресна услуга - на същия ден, в който е издаден документът;
Бърза услуга:
      -   на същия ден, ако заявлението е подадено в ОДМВР и само в случай, че е изминал срокът, регламентиран в Тарифа № 4, за издаване на документ със заплатена такса за експресна услуга;
      -   след 14:00 ч. на следващия работен ден, ако заявлвнието е подадено в РУ на МВР.
      Обикновена услуга - на датата, посочена в регистрационния талон, който Ви е предоставен при подаване на заявлението.

# 327
  • София
.А паспортите за колко време излизат?

Официално бавната поръчка е 20 дни, неофициално - за по-малко. Правихме паспорти в края на март тази година.  Wink

Таис, браво! Сега ще ги поставиш пред свършен факт и няма къде да ходят - ще се съгласят.  Laughing

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 20:42 от Тaня67

# 328
  • София
Здравейте,спечелих от бисквити Милка почивка  в Гърция,на Катерини
http://www.booking.com/hotel/gr/mediterranean-resort.en-gb.html? … 732e110cf667b7cX1

Ще заведа дете на 4г. и дете,което преди 10 дни ще е навършило 6г.
Интересува ме също и превозът до там.Ще искаме да сме там сутринта до обяд,а повечето предлагат вечерно или нощно пристигане .Интересувам се от автобус и влак,защото ще платя и на свекито билета ако изобщо се съгласи .Ще сме там през септември

`Деси` , най-добре е да попиташ дали предлагат транспорт срещу допълнително заплащане до хотела, защото има туроператори и агенции, които предлагат в пакет с организиран транспорт точно този хотел в Паралия Катерини.
Друг вариант е с автобус на Юнион Ивкони до Солун, който спира на автогара Македония и от тази същата автогара се прекачваш на автобус до Катерини.

http://ktelmacedonia.gr/en/routes/list/tid=42#routes

http://ktelmacedonia.gr/en/routes/tid=30#routes

От Катерини до Паралия Катерини мисля, че има автобус. Разстоянието е около 7-8 км между двете.
Може да се хване и такси от автогарата на Катерини до хотела. По-скъпо ще ви излезе, но е много по-удобно с малки деца и багаж.  
На другите транспотни фирми са по-неудобни разписанията, а тези, които са преминаващи до Атина, преди години не се отбиваха в Катерини, а оставяха пътниците, някъде на отбивката за Катерини на магистралата. Thinking
Преди имаше влак София - Атина, който спираше посред нощ на гара Катерини, сега не знам... Peace
----------------------
За излизането на децата в чужбина с единия родител, освен задължителните паспорти за тях, трябва и нотариално заверено пълномощно или декларация, че другият родител е съгласен децата му да пътуват в чужбина. Момичетата скоро писаха в темата, че се изисква и нотариално заверено копие от акта за раждане на децата в определени случаи.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 10:27 от bibi_2

# 329
  • София
Момичета, благодаря ви  Hug Преди малко отнесох яко цупене от страна на мъжа ми - защо чак там, какво му било на Тасос, той вече се бил навил, ама хайде като не е Тасос, тогава да е Вурвуру...баси и мрънкането, все едно го карам до Марс да отиде  Close
Извинявайте, ама още съм афектирана  Peace

На другите им писах мейл, с линк към хотела. Утре ще се чуем по телефона и ще говорим. Но аз си мислех, че ако мъжът ми приеме промяната с леко сърце, ще мога по-лесно да ги убедя. А сега той се размрънкоти. Преди винаги казваше, Не ме питай, където ти решиш, а какво се оказа...като реших да избягаме от схемата Халкидики, и нещо много бързо му мина ентусиазма...

Таня, била ли си на Евия? Дори да е било отдавна, какви са ти впечатленията? Пожелавам ти скоро да се върнеш там, ако ние все пак заминем, после с кеф ще разказвам  Simple Smile

Изобщо никой ли от форума не е ходил там? Все се надявах на някакви мнения, препоръки..  Защо ми се върти в главата, че миналото лято някое от момичетата искаше да ходи там...но дали е отишла...ще трябва да преровя старите теми утре  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт