На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 879
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
# 331
  • София
Taис, не мога да помогна с впечатления. Била съм само в градчето и по онова време дори не ни е минавало на ум да ходим на плаж. Но бях много впечатена и очарована. Там за пръв път видях палми на живо. И подвижен мост заради корабите. И най-вече бяхме много весела компания.  Grinning

В темата все пак има хора, които са ходили, но не си спомням кой беше. Дори хотелът беше закупен през колективните сайтове и бяха малко притеснени в началото, но се върнаха много доволни.

п.п. Енита е ходила. В този пост само разпитва, но съм 99% сигурна, че отиде.

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 23:58 от Тaня67

# 332
  • София
Параход, супер си, благодаря   bouquet Ще и пиша утре, да видим какво ще каже.

Таня, аз съм отраснала сред палми и портокалови дръвчета, и всеки път когато отида в Гърция се връщам назад в детството си  Heart Eyes Чудесно е, че имаш толкова хубави спомени от това място, дано някой ден пак да отидеш - а и на плаж  Hug

# 333
  • София
Tаис
Цитат
Изобщо никой ли от форума не е ходил там?
Tаис Ходили сме, и то няколко пъти. Винаги когато хващаме ферибот от Rafina, правим една разходка до Евбея. Така ще стане и сега, нищо че ще тръгнем от Пирея..
Максимума ни е две нощувки, но сме били на доста места. Не минавайте през моста за твоето място, ако целта е почивка и бързо на плажа, пътя ще ви е доста тежък, крайбрежен до Limni няма /казвам го за да не ти мрънкат, както казваш ти/.
Хващали сме фери до острова от Agios Konstantinos и Rafina, минавали сме и моста.

Р.Р. Само така, в къщи аз правя маршрутите, а ги изпълняваме заедно, така се разчупва статуквото.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 08:27 от Bled

# 334
  • Варна
От Катерини до Паралия Катерини мисля, че има автобус. Разстоянието е около 7-8 км между двете.
[/quote

В сезона има автобус на всеки час който prez Паралия Катерини отива до Олимпики Акти там обръща и се връща пак през Паралия Катерини и спира пред Фарос и още на 4 места.

# 335
  • Варна
Сметнете си го как е за вас най-добре, но аз 9 часа за ден не пътувам (с деца, иначе го правих преди няма и 2 седмици Simple Smile).

9 часа до средата на Евбея е доста оптимистично , аз бих заложил 12 и то особено с деца.Набелязали сме едни люлки и катерушки на Арбанаси където за 1 1/2 2 часа да каталясат и пак да заспят защото иначе не изтрайват и пикливите 460 км. до София.Разбира се зависи от децата.

# 336
  • София
Здравейте плажуващи и плануващи. Знам, че доста са ходили в Района на Вурвуру и наоколо. Някой да е мяркал тази къща http://www.booking.com/hotel/gr/maistrali-apartments-ormos-panag … 9e38fe7c68;dcid=1 ? Дават ми добри цени. Знам, че не е на плажа, това виждам по описанието, но ние ходим с кола. Ако някой има лични впечатления....ще съм благодарна...

И някой беше тук? Върна ли се... мисля, че доня Коприва...За отзиви...
Аз се отказвам от Амулияни, много са ми високи цените за септември...

# 337
  • София
Спокойна, виждали сме я тази къща, изглежда добре. Но тя си е в района на Агиос Николаос, не е Вурвуру. На-близкия плаж е Трани Амуда - голям, пясъчен, чудесна вода, само може би малко бързо става дълбоко. На мен лично ми е един от любимите плажове на Ситония. Иначе и Никити и В. са ти на няколко км, и за плаж, и за разходки, и за хапване  Simple Smile

# 338
  • София
Таис, много ти благодаря! Къщата ме интересуваше, иначе съм вечния шофьор!

# 339
  • София
Спокойна, пак да кажа - виждали сме къщата, но само отвън, помня че и градината им беше хубава. Но то и нашата къща там в района отвън изглеждаше супер, и с хубава, голяма градина, а после първите дни нямахме топла вода...докато собственичката ме убеждаваше, че не е така и че нещо бъркам  Joy

Сега ми е смешно, де, но тогава с дете на две годинки и да няма къде да се изкъпеш - хич не ми беше забавно. После се оправиха нещата, но първите дни си имахме разправии  Peace

Хубава почивка на вас  Hug

# 340
Таис, браво на теб! Въобще не се афектирай, а действай според плана  Simple Smile Мъжът ти един път да "излезе" от Ситония, ще видиш, че догодина пак на остров ще иска да го заведеш. Поне с моя така стана  Wink
Шефът му има вила в Северна Гърция и всяко лято ни канят. То хубаво, ама едно и също... Добре, че преди 3 години ей така като теб резервирах за Закинтос. Ела да го видиш сега как ми е оставил свобода на действие  Laughing Не сме ходили на Тасос, но той и не иска, ходи му се на по - далечни места.

# 341
  • София
kattrin, и аз това си мисля, че веднъж ако се разчупи стереотипа, после човек някак по-лесно започва да приема и по-дълги разстояния. Та ние с него сме говорили за пътуване и до остров Китера, както и на съседния Елафонисос, и ако сега не може да се вземат едни мижави 550 км, как след време като поотрасне детето ще пътуваме по хиляда и нещо.

Проверих пътуването с ферибот до Евия, само 25 мин е. И билетите са евтини, така че сто процента ще хващаме ферито и ще си спестим обикалянето. Сега трябва да чекна пътя от Агиокампос до нашето Ровиес  Simple Smile

# 342
  • София
Taис, мисля, че ще можете без проблем да вземете разстоянието до Евия за 1 ден. Феритата са през 1-2 часа до 20:00ч. всеки ден. Ако имаше само 1-2 ферибота на ден и трябваше да се съобразявате с часа на тръгване на ферито, тогава би било уместно да имате междинно преспиване.
Студиото изглежда много приятно. Плажовете наоколо може би са чакъл, но вероятно ще намерите и пясъчни. Успех в убеждаването на останалата част от компанията!
Само да допълня, че до Волос има доста тол такси - може би около 10-15 евро на посока.

# 343
  • София
dechy, и аз си мисля, че можем да вземем наведнъж всичко. Ще тръгнем сутринта, после в Глифа хапване и почивка, с ферито за 25 мин дори няма да се усети. После...не знам  Mr. Green Не съм проверила до хотела колко км са.

А феритата са през час някъде, дори се чудя дали да запазвам предварително билети  Thinking

Плажът Ровиес е с камъчета, знам, но ще се прежаля - четох, че е страшно красив. А има и много пясъчни плажове там, така че ще обикаляме със сигурност  Simple Smile Ето две снимки на Ровиес:

http://www.panoramio.com/photo/3104737

http://www.panoramio.com/photo/26381240

# 344
  • София
Taис, от Агиокампос до Ровиес са 30км http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31NDQ0M2ExMG … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6
Те не са проблем.

Общи условия

Активация на акаунт