На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 785
  • 756
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Dechy, благодаря   bouquet
 Значи определено можем да се пробваме и наведнъж да вземем пътя. Ако тръгнем рано сутринта, късния следобед би трябвало да сме на плажа. Доколкото видях, в гръцката част от пътя е основно магистрала, така че няма да се бавим  Simple Smile

# 346
  • София
Заваляха въпроси и за остров Евбея/старо/, Евия/ново/, пиша тук, защото не само Таис се е запътила за там.
Главно въпросите се въртят около моста, по точно мостовете, защото са два. Старият, той не е мост, а мостче в самия град. Новият, гениално творение с много по-голяма дължина. Честно казано и аз предпочитам моста, нищо че съм фен на кораби и фериботи, защото обикаляш повече и съответно виждаш повече.
А и самата Халкида си заслужава, града не е малък, прекрасна крайбрежна улица, заведения каквито пожелаеш. Има доста неща, които заслужават да се видят в най-големият град на острова, част от него дори не е на Евия.
Питате ме и за порта  Agios Konstantinos, ползваме го, защото обичаме да спираме в Kamena Vourla, а то е съвсем близо. Има линии както за Евия, така и за Скиатос и Скопелос. Много спокойно и приятно, по-дълго и по-скъпо до Евия/Loutra и Limni/.

# 347
  • София
Ей, как ще се радвам ако повлечем крак натам  Simple Smile Аз вече започнах да чета, оказва се, че това е един много гръцки остров, встрани от масовия туризъм (все още). Съответно си е запазил гръцката атмосфера, слави се с изключително добра кухня и много красиви ръчно изработени неща.

Четох, че има 60 плажа - и с камъчета, и пясъчни, всякакви... Втория по големина след Крит, та е много голям, трудно се обхожда целия. Има си всичко - и плажове, и малки закътани селца, и големи градове като Халкида и Кими, и планини дори - имало много красиви гори и съответно ставало и за планински туризъм  Simple Smile

Аз лично много се кефя, че ще ходим там, но борбата вкъщи продължава  Close

Ето линк за плажовете:

http://www.eviavillas.co.uk/Beaches-evia-greece.html#rovies

И още един линк за плажовете, кара ги по азбучен ред:

http://www.evia-guide.gr/en/taxonomy/term/1

# 348
  • Варна
dechy, и аз си мисля, че можем да вземем наведнъж всичко. Ще тръгнем сутринта, после в Глифа хапване и почивка, с ферито за 25 мин дори няма да се усети. После...не знам  Mr. Green Не съм проверила до хотела колко км са.

Опита показва , че разтакаването по феритата и като цена и като време е 2 часа и 30 евро , с 250 км обикаляне по магистралата и моста.Както ви препоръчва Блед поне единия път  минете от там.

# 349
  • София
Taис, ето още един сайт за плажовете в северна Евиа http://www.northeviaguide.gr/BEACH/general%20beach.html
Събуди ми интереса към този остров. Винаги съм го подминавала, като мислех, че няма нищо особено на него. Дано да има хубави плажове и живописни местенца.

# 350
  • София
peterky, още в началото Параход посъветва да се отиде до пристанището и от там да се хване ферибот. За да не се заобикаля още стотина и повече км до моста.

Значи, прост план: София - Глифа (Glyfa) са 550 км. Ферита има начесто, цена на една голяма кола и двама възрастни е 20 евро. Пътят с ферито е 25 минути. После, както Dechy писа, от съоветното пристанище Агиокампос на Евия, хващаме пътя до Ровиес - 30 км са.

Ровиес е в северната част на острова, навсякъде проверих и се препоръчва за тази част на острова, особено за хора идващи от Солун (като нас), да хванат ферито, а не да заобикалят  Peace

Иначе, че Халкида бил много красив град с уникален мост - абсолютно е така, и Блед разказа. И много ще се радвам ако убедя останалите навръщане на минем по този маршрут и да разгледаме. Аз когато се връщаме към БГ хич не бързам  Joy

dechy, много благодаря, сега ще го разгледам   bouquet

# 351
Таис, браво чак сега видях, че си резервирала нещо извън Халкидики. Явно жегата не ми действа добре. Супер и поздравления. Дано всички се навият и да тръгнете на там а и да са доволни от почивката. Иначе ще е доста тъпо и ще ти скапят настроението по време на престоя. Голяма отговорност поемаш и ти стискам палци само твоя да е мрънкалото в групата.  После ще чакаме отзиви и снимки.

# 352
  • На земята, която е всъщност звезда.

Звучи много добре и си го отбелязвам като дестинация, пожелавам хубава ваканция и ще чакам отзивите след връщането.   Simple Smile

# 353
  • София
Точно така Tаис, на връщане да не ти пука, прекарай ги през планината, после Nea Artaki, на Халкида ги завърти и през двата моста, така ще видиш много/няма и 100км./. И да има недоволни, вече се прибираш.

# 354

Точно така Tаис, на връщане да не ти пука, прекарай ги през планината, после Nea Artaki, на Халкида ги завърти и през двата моста, така ще видиш много/няма и 100км./. И да има недоволни, вече се прибираш.
newsm10

# 355
  • София
Sisi73, Вселена,  Hug Със сигурност ще разказвам, само да се доберем до там  Simple Smile

Блед, тъкмо ще им върна за мрънкането и похабените нерви. А след този маршрут, догодина и до Перник няма да искат да пътуват с мен  Mr. Green  Joy

Ако някой проявява интерес към селцето в което ние ще ходим - ето тук имат свободни студиа, 40 евро ми дадоха като цена. Питала съм за дата първи септември. На мен лично много ми харесва мястото, на плажа е, и има красива градина:

http://georgiou-rovies.gr/default_eg.asp

# 356
Извинете, че се повтарям, но темата стана протяжна, макар да я следя. Резервирах за Криопиги, та ако на някой му се пише, да сподели хубави плажове, има ли забавления за деца, нещо интересно за изследователи Simple Smile? Благодаря предварително!

# 357
  • София
Tаис Сигурно знаеш, че съвсем близо до твоето място се намира един от най-известните минерални извори не само в Гърция, Edipsos. Това е и едно от местата, където трябва да се разходите. Водата е много лековита с изобилие от метални соли.
В кръга на майтапа, лекува силен стрес при мъжете………ако има такъв веднага в баните.
Там е и луксозния хотел Thermae Sylla Spa, убежище на много звезди.

# 358
  • София
левскарката, ние минахме през Крипиги на път за Полихроно този юли. Съвсем набързо поразгледахме - имаше много хора, иначе симпатично селце...доста малко ми се видя.
Плажа беше с пясък, ако правилно си спомням, но тесен, и си имаше и хора. Накратко - хареса ми повече от Неа Фокеа, и по-малко от съседното Полихроно.
Но това са си моите впечатления  Peace

Блед, четох аз нещо за някакво известно спа, обаче не можах много добре да си го представя...къде са тези извори, какво представляват...  Thinking Иначе разбрах за Едипсос, че ни е близо там.

# 359
  • София
Таис Точно в Едипсос са, ще минете от там още като отивате. Уникални са, още от времето на римските императори. Да не говорим, че са лекували Онасис и Чърчил. Градчето става все по-хубаво.

левскарката Един от плажовете до Криопиги:

Ако търсите атракции и забележителности ще трябва малко да се разходите, писали сме за тях. В селището има хубава църква Свети Георги:

Общи условия

Активация на акаунт