На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 751
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, колкото и странно да ви прозвучи, ще ви кажа относно кредитните карти. Когато няма начин да се плати през каквото и да било, а отсреща имат терминал на разположение и им трябва номера на картата за да си вземат парите, аз винаги го давам. Дори самата аз питам, дали нямат такъв терминал за да си вземат парите, това е най-лесният начин. В някои случай те дори не ги теглят, а използват картата като гарант. Това го правя непрекъснато, а и то се случва много често. Не мога да разбера какъв е проблема, при положение, че тези пари не са ваши, а са на банката. Дори да стане нещо, това е най-лесното за доказване, че не вие сте похарчили парите.
Преди няколко дена направих същото за един круиз резервиран през Истанбул, изпратих им всички данни от картата без да ми пука, те си взеха парите и толкова.
Въпреки, че такива терминали са малко, защото банката взима голяма комисионна на този който тегли парите по този начин.
Друг е въпроса ако картата е дебитна и в нея има повечко пари, но тези неща не се правят през дебитна карта. Ако все пак решите да го направите и така, дръжте в картата толкова пари, колкото ви трябват за случая.

AQUА Не бях обърнала внимание на последната цена, която споменаваш 25 евро, но дали на човек или на стая?
Явно ми се струва, че нещата опират до бюджета. С оглед на това, което ти казах, просто иди и виж...ти давам едно настаняване не за 25, а за 15 евро за септември. С цел ако не ти хареса Гърция, поне да не съжаляваш. Въпреки, че от самото настаняване в повечето случай са негативите.
Ето го, Халкидики:

http://sidihotel.gohalkidiki.com/

Ето и плажа там:

http://halkidiki.bg360.net/nea-flogita-beach.php

Нали ти трябва свободен плаж, взимате си чадърчето и постелките, това е.....
Има и уредена част, ако желаете, вижда се в сайта.....

# 571
  • Пловдив
Аз точно такива местенца търся Simple Smile не ми поняся шум от заведения и да слушам минаващи коли , струпване на хора които правят "дъра-бъра" Simple Smile) изчетох всички мнения назад и твоите ми бяха много полезни и наклониха везната така да се каже. Искам тишината или шума на морето да речем  да ми пречи да спя Simple Smile)) .  Много е полезен този архив .   bouquet

# 572
AQUА , гледам хвърляш някакви въпроси може ли това и онова? Там има ли друго? Ама колко струва?
Гледай сега всичко може. Те хората и на луната безплатно ходят, че даже им плащат. Ако се напънеш и пуснеш търсачката във форума ще намериш отговори на всичките  въпроси, че и отгоре. Дали може без пари? Сигурно може ако те вземат да поработиш малко за тях. Дали може по-евтинко? Разбира се и това го обсъдихме. Иди малко по-встрани от силно посещаваните от българи места или на къмпинг. Колкото до безплатните плажове или така наречените неорганизирани, в Гърция има бол. Взимате си чадърче и хавлийки и си стоите цял ден без никой нищо да ви иска. Тук в темата пуснаха няколко брокерки, които работят в Гърция. Последната оферта беше за 7 евра на човек в село близо до Керамоти. Със сигурност ще е типично гръцко но колко ще е оживено не мога да кажа. Та като гледам май ще е най-добре да се обърнеш към някой на местна почва и той най-добре ще те ориентира и може би ще успее да ти предложи желаното от теб местенце. Успех!

# 573
  • София
AQUА, в Гърция и в частност Халкидики е пълно с плажове където нищо не плащаш. Не знам защо си решила, че се иска такса някаква.. Плащаш ако искаш чадър и щезлонги - тогава обикновено си поръчвам нещо, ние обикновено взимаме 2 фрапета. И след това си лежиш по цял ден.
Някой беше споменал за Афитос на Касандра за някакви космически цени на плажа, но това е по-скоро изключение.

На един от любимите ми плажове на Ситония, Калогрия, има голяяма зона за лични чадъри (безплатна, разбира се), има зона с чадъри и шезлонги, които ползваш с/у малка консумация, и сега това лято за първи път уцелихме някакви чадъри и шезлони, за които човекът ни поиска 5 евро без никаква консумация. Изненадах се, но ни мързеше да се местим и платихме. Иначе и миналата година колко пъти сме ходили на този плаж, винаги сме си ползвали или наш чадър и кърпи, или сме си взимали някаква консумация ако сме били без тях на плажа.

Мога поименно да ти изброявам плажовете на Ситония където ти трябва само чадър и кърпа. М/у другото това там е масова практика - няма нищо страшно или бедняшко да си със собствен чадър и кърпи/столчета.
Не знам защо тук като кажа на наши познати, които все в БГ ходят на море, че си носим доста често чадъра и го разпъваме, и ме гледат с някакъв ужас и неразбиране - ''Ама как така ваш чадър...това е селяния''  Shocked Отказала съм се да споря с тях, да си плащат тук космическите цени на чадърите и да са живи и здрави  Simple Smile

# 574
Здравейте
Въпреки че приключихме с морето тази година, продължавам да ви чета и събирам идеи за догодина
Сега ни се върти еретичната мисъл да опитаме да отидем с наши столове и чадър, за да сме по-независими, а и да останем повечко време
Само че остава проблемът с тоалетната, къде ходите, ако обикаляте плажовете и няма заведение?
В морето ли?  Embarassed

И още едно въпросче, идеи от къде да се снабдим със сгъваеми столове, три бр, и голям чадър, ама да влизат в нормално голяма кола и да оставят място за два куфара?
Не живеем в БГ и ми се ще предварително да знам къде да отидем, вместо да утрепем дни в търсене на нещо толкова елементарно, но все пак важно.

# 575
  • София
''Ама как така ваш чадър...това е селяния''  Shocked

ooooh!   божкеее аз съм била голяма селянка бе    Joy

Ние от години ходим само с наш чадър. Твърдо отказвам да плащам за сянка, а шезлонги не обичам.
Но всеки луд с номера си, някои с цяла програма.

# 576
  • София
WASP, търсим тоалетна в близко заведение, особено за малката, че тя ака по най-странно време на деня. Нали не мислиш, че и копая дупка в пясъка, само защото сме с наш чадър  Joy

Във въпросното заведение винаги предлагам да си платя. Понякога ми взимат някакви стотинки или едно евро, а когато съм с дребната само казват ОК, няма проблем. Винаги са усмихнати и любезни. Всъщност много пъти ми се е случвало на излизане от ресторанта/бара да реша, че ми се пие фрапе, и си взимам. За тях няма разлика  Simple Smile

Всичките си чадъри сме си ги купували от Гърция, десетина евро май бяха...трябва да питам мъжа ми. Продават чадъри, кърпи и шезлонги навсякъде, все пак са курорти.

Шезлонги имаме два - един за ММ, пак купен в гръцко, и един много сладък детски, тук от Джъмбо. Малката много му се радва, само си го мести насам-натам  Simple Smile Аз шезлонг нямам, всъщност откакто на Златни навремето паднах от един, хич не ги долюбвам  Rolling Eyes

Ще съберете багажа, просто трябва да си поиграе човек  Peace

Теди, веднъж на майтап им бях казала, че те като са големи граждани да си седят тук, ние предпочитаме селско-морската почивка на гръцкото моренце  hahaha Не мисля, че ми разбраха иронията тогава..

# 577
Не знам защо тук като кажа на наши познати, които все в БГ ходят на море, че си носим доста често чадъра и го разпъваме, и ме гледат с някакъв ужас и неразбиране - ''Ама как така ваш чадър...това е селяния''
Да ти имам познатите!  Mr. Green
То не, че и около мен няма разни "гъзари", които на плажа са по шезлонгите, а вечер в някое бунгало-душегубка, където издишат от теснотия и жега, ама важното е какво ще си помислят другите хора за тях като са на обществено място...  Mr. Green Обичам ги!  Heart Eyes Joy
Мен примерно не мож ме накара да легна на шезлонг и около мен да има много хора. Предпочитам по-самотните места, по-отдалечените части на плажа и ми е супер кефско да си опна кърпите, да си опъна чадъра и под него да си ситуирам столчетата (от тези дето ги има в гръцко, нисичките).. И аз Теди явно съм голяма селянка!  Mr. Green
Друго си е на ахтополския плаж, на шезлонг.. Егати престижа!  Sick
Но хора - всякакви...

*BTW - прави ми впечатление, че и гърците предпочитат да лягат на пясъка или си носят столчета със себе си. Селяни! Crazy

# 578
Таис, това за заведенията е ясно
Остава дилемата, когато няма нищо на плажа
А и да не говорим ако си плащаме за 00, то поне 10 евро на ден ще отидат за тримата, каквито сме пикльовци
Май ще търся само бунгало на плажа, за да си ходим в нашата си 00
Няма пълно щастие мдаа

# 579
W'A'S'P', толкова ли е зле положението при вас с пишкането? Ние не стоим на плажа по цял ден, а до обяд и след като сутрин минем през тоалетната общо взето, поне ние възрастните нямаме проблем с това. Виж малкото пишка по-често и ако няма тоалетна (примерно Кувио или Кастри) иска-не иска кляка зад някой камък, дърво..  Embarassed

# 580
  • София
И още едно въпросче, идеи от къде да се снабдим със сгъваеми столове, три бр, и голям чадър, ама да влизат в нормално голяма кола и да оставят място за два куфара?
Не живеем в БГ и ми се ще предварително да знам къде да отидем, вместо да утрепем дни в търсене на нещо толкова елементарно, но все пак важно.

Гледах в баумакс преди време - http://www.baumax.bg/flyer/2013/BG-Garden-2013asd/index.html#/32/ 33 страница.  Simple Smile

# 581
Milah, благодаря
Значи там ще отидем при нужда или в Практикер, видях, че и там има

да, при нас е така, посещение през час заради кафето, с което се наливаме и много вода  Embarassed

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 12:39 от Анонимен

# 582
Bled изключително некомпетентно изказване относно кредитните карти. Като бивш служител в банка и като човек осъдил голяма банка заради източване на карта съветвам никога и по никакъв начин да не оповестявате/разкривате ( изключая защитените сайтове) трицифрения код на гърба на картата .

Хубави шезлонги, които се сгъват на 3 и стават доста компактни има в Джъмбо. Същия модел се продава в Гърция. Цена- 49 лв.

# 583
  • София
Скрит текст:
Bliss Много ти благодаря за съвета, но няма как да го изпълня. Нека сама си преценявам дали е правилно или не. Използваме кредитните карти нон стоп, онлайн, телефон, факс, почти не плащаме кеш, правили сме това стотици пъти, никакъв проблем. И последните почивки в Гърция бяха платени по този начин, с даване на данните, даже едната на BG агенция. Дори да стане нещо, щом си компетентна би трябвало да знаеш, кой ще понесе загубите. Ако беше така всички тези плащания нямаше да съществуват. Трицифрения код отдавна не е последна защита.
P.P Хиляди карти се изпразват непрекъснато недобронамерено, без да са дадени данните, гаранция няма коя ще е следващата. Затова всички транзакции ние правим с кредитни карти, тоест с чужди пари.
Отново ти благодаря за съвета, но не искам да получавам повече.
Колкото до чадърите момичета, ние винаги имаме такъв със столчета и маса в колата, не се знае къде ще потрябва. И нашите са купени от Гърция, дори последният път купихме страхотни шезлонги за домашно ползване.

# 584
  • София
Какъв отбор селяни сме се събрали-и-и-! Joy Joy Joy Не понасям шезлонги! И си носим за всеки по чадър и стол /рибарски/, моят е с поставка и за краката. Понякога и масичка. И други глезотии... Имаше едни малки плажчета с чинари разперили клони над брега - там се стоварвахме с подобно снаражение и цял ден плажът е наш! Това тук не става!

Общи условия

Активация на акаунт