На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 704
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Bled, няма да споря с теб. Репликата ми беше предназначена за другите , а не за теб. И беше изцяло провокирана от факта, че могат съвсем лекомислено да приемат за 100% - ва истина това което пишеш.  За разлика от теб познавам законодателството и правилата на банките касаещи банковите карти. Истината е много далеч от това което казваш.
Само за пример ще кажа , че ми бяха нужни 2 г. да си възстановя загуби по дебитна карта по съдебен ред след като бях опитала всички останали канали (БНБ, КЗП).

П.с. Това че ти си практикуваш подобно нещо не означава че е нормално и редно. Ти си си поела отговорността за твоите пари, но не подтиквай другите да правят подобни глупости. И най- малко всеки да си прочете договора или общите условия. Там всичко си пише - какви данни не следва да се предоставят и кога банката не носи отговорност.

# 586
  • София
Без чадър в колата не става, защото обикаляйки всички тези красиви плажове, не навсякъде има. Дори да знаеш, че в хотела имаш всички необходимо, трябва подобна резерва, нали всеки ден си говорим за закътани местенца, а слънцето и там е силно.

Скрит текст:
Bliss Без мен в този разговор, никога не е ставало въпрос за дебитни карти, напротив аз предупредих за това, да не се използват...Приятен ден...

# 587
  • София
Блисс, но ти говориш за възстановяване на сума в дебитна карта, а Блед - за кредитна карта. При кредитната карта винаги може да се оспори сумата, която е поискана от банката. Не сме имали проблеми досега, а това ни е най-честия начин за разплащане. Включително няколко пъти сме имали дублиране на исканата сума и едното плащане го нулират без проблем.

# 588
  • София
Тaня Да така е, но нека не коментираме повече тази тема, тя е ясна, написах го и аз горе в скрития текст. Нека всеки да плаща така както пожелае, извинявайте момичета ако съм подвела някой.
Само искам да ви кажа, че по този начин съм спестила доста пари от разни преводи, такси и прочие и ще продължавам да го правя.
Да се върнем на плажа, шезлонгите, които купихме в Гърция струваха 38 евро, тук подобни са около 100 лв.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 13:46 от Bled

# 589
  • София
Момичета, някой отсядъл ли е в Afrodite Rooms в Паралия Врасна? http://www.afroditerooms.gr/en_start.html Ако, може някой да ми даде лични отзиви за мястото, моля.
Bled, сърдечно благодаря за детайлната информация, която ми изпрати!  bouquet

# 590
  • някъде ... тук ...
и ние сме с чадърите и столчетата Simple Smile още повече, че обикновено сме на палатка Crazy
ама и на черно море си ходим така. не обичам гъчканицата и пластмасовите шезлонги.
такива са последните, които взехме. можеш да си го цопнеш и във водата. за 25 лв от някакъв магазин от типа на Практикер, но не знам кой точно.
столове и шезлонги има много. ние сме гледали нашите да заемат най-малко място.
обичайното място на столовете, чадърите, масата и тентата са в багажника отгоре на колата. все пак сме четирима, а и децата са големи вече Simple Smile

П.С. Чета ви редовно, но не съм писала от много отдавна тук.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 14:12 от ЕлиТ

# 591
  • София
М/у другото, има си и хора, които редовно почиват в Гърция, и въпреки това изпитват ужас от разпъването на собствен чадър...все едно е белег на нецивилизованост, знам ли.

Миналата година, помня, станах неволен свидетел на разговор близо до мен - две майки в парка обсъждаха Гърция и морето там. Едната заяви с много възмутен тон, че винаги ходели единствено и само на Тасос, щото навсякъде имало чадъри и шезлонги. Един-единствен път били пробвали Ситония (чувала била, че там било красиво) и тя много се разочаровала, защото там на всички плажове, чадърите били крайно недостатъчни. Повечето място било свободна зона.

Много се издразних тогава, и за малко да и рекна нещо, но се отказах...то няма много смисъл, надали щеше и да ме чуе..  Rolling Eyes

Та хора всякакви  Peace

# 592
  И ние сме от селяните със столовете, в по-тежък вариант. Чадъри-два броя за двама души. Хладилна чанта с бири, води и  плодове. Термос-кана с 6 кафета, чаши - порцеланови. Щото аз може да съм от село и въпреки че съм без реализация, съм графиня по призвание - кафе не пия в пластмаса  Simple Smile Simple Smile Книги- 3-4 броя за двама души, да има избор. Въдици и плавници, които никой не ползва. Пропускам сигурно...Та в този катун  ми е кеф да се замъкна на най-самотния плаж, на най-забутания гръцки остров и да си изкарам деня далеч от света. Преди два дни на Миродато бийч се наложи да плажувам на шезлонги в съседство със сънародници - почитатели на Веско Маринов, чиито парчета  както знаете впечатляват с дълбоките си и смислени текстове. Надуваха го на плажа до дупка и мърдане нямаше! Никога вече!

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 14:54 от Anna bel

# 593
  • София
 И ние сме от селяните със столовете, в по-тежък вариант. Чадъри-два броя за двама души. Хладилна чанта с бири, води и  плодове. Термос-кана с 6 кафета, чаши - порцеланови. Щото аз може да съм от село и въпреки, че съм без реализация, съм графиня по призвание - кафе не пия в пластмаса  Simple Smile Simple Smile Книги- 3-4 броя за двама души, да има избор. Въдици и плавници, които никой не ползва. Пропускам сигурно...Та в този катун  ми е кеф да се замъкна на най-самотния плаж, на най-забутания гръцки остров и да си изкарам деня далеч от света. Преди два дни на Миродато бийч се наложи да плажувам в съседство със сънародници - почитатели на Веско Маринов, чиито песни както знаете впечатляват с дълбоките си и смислени текстове. Надуваха го на плажа до дупка и мърдане нямаше! Никога вече!
Лелеее, благодаря ти newsm44  - все едно ме описа мен, но без въдиците и плавниците. Всички ми се смеят как колата ми е заприличала на дамска чанта  Embarassed - има си всичко, включително и стъклени и порцеланови чаши в една кутия.   bouquet В катуна включвам детето и кучето и всичките им пособия.  Laughing

# 594
  • София
и ние сме с чадърите и столчетата Simple Smile още повече, че обикновено сме на палатка Crazy
ама и на черно море си ходим така. не обичам гъчканицата и пластмасовите шезлонги.
такива са последните, които взехме. можеш да си го цопнеш и във водата. за 25 лв от някакъв магазин от типа на Практикер, но не знам кой точно.
столове и шезлонги има много. ние сме гледали нашите да заемат най-малко място.
обичайното място на столовете, чадърите, масата и тентата са в багажника отгоре на колата. все пак сме четирима, а и децата са големи вече Simple Smile

П.С. Чета ви редовно, но не съм писала от много отдавна тук.

Можеш ли да си спомниш точно кой е магазина,аз също съм хвърлила око на този тип столчета.

Ние също носим чадър, дори си го разгъваме около този,който наемаме на плаж с чадъри и шезлонги,за да не се въртим постоянно.От тази година сме с хладилна чанта - едва сега разбрах защо гърците ги носят, всичко се запазва студено през целия ден.Липсват ми столчета или малки шезлонги,но възнамерявам и тях да си набавя.Ние също сме с много багаж на плажа, включая минимум 5 кърпи за трима, плавници, очила за плуване, очила за гмуркане,шнорхили, обувки за вода и въобще всичко,което ни е нужно,за да си почиваме пълноценно и никак не се притеснявам какво мислят околните за това,а честно казано в Гърция никой не те отразява!

# 595
  • някъде ... тук ...
ааа, това с музиката не е само от нашенците.
миналата седмица до нас се подвизаваха тумба гръцки младежи с палатки, генератор и големи тонколони, от които дъни почти до сутринта хаус и техно. и това на един див залив, нерегламентиран къмпинг, между Офринио и Неа Перамос.
на нас ни стига шума на вълните Crazy

veka, ще питам мъжа ми - той ги купува преди два месеца.

# 596
Хайде и аз да се включа за темата с чадърите... Simple Smile В колата ми откакто градусите са над 28 по целзий чадърите са константно вътре, то и няма как да е, защото цяло лято почивам и района от Болата (до Калиакра) и Иракли (близо нос Емине) е наш. Естествено е оправдано от мястото където живеем, но дори и като отскачаме до Турция и Гърция са с нас, както и хладилната чанта заредена с бира, кола, вода и сок. Предимствата са, че където ти хареса място си бодваш чадъра, не се съобразяваш дали наблизо ще има лавка или бийч бар. Що се отнася до тоалетна... ами на самотните плажове в Гърция в храсталаците имаше импровизирани тоалетни... кой знае колко иностранни дупета са се белнали там...  Joy Това все пак е екологичен продукт за растенията и почвата, който се разгражда за около година, не са химически отпадъци.  Joy Друго предимство е, че плажът и водата не са пълни с хора, което неминуемо става при една купчина от шезлонги и чадъри.
Може да сме големи "селяни", но такива подредени почивки не са за нас. Явно зависи от хората и представата им за почивка, и до каква степен имат приключенски дух.
Верно че моят случай и на тези живеещи покрай морето е по-различен. Който идва на почивка, горе-долу ситуацията е: "2 седмици Иху, после ТихУ", да, обаче при нас е ежедневие и си представете 3 месеца да плащаме за чадър, шезлонги и да си купуваме бирата... После остава навика като си протегнеш ръката да стигаш студената бира, кола и каквото е там разхладителна напитка. В Гърция фрапето си взимаме по пътя с колата ако сме се запътили към самотен плаж, или ако има на плажа още по-добре. Wink

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 14:54 от didkapan

# 597
  • София
А аз си мислех, че само ние сме катун. Ние шезлонги не мъкнем, но влачим едни надуваеми фотьойли, които после едвам напъхваме обратно в колата на задните седалки в надуто състояние, да не се морим да ги надуваме всеки ден(ако и децата са случайно с нас седят и пъшкат тежко под тях по пътя  Simple Smile ) и мъж ми на плажа по половин час се мъчи да седне на единия ама във водата с бира в ръка и просто целия плаж ако има хора падат от смях. Днес си е подготвил такъми и отиде при един приятел да му върже въдиците, зарган щял да лови, да се изхранваме   Mr. Green

# 598
  • някъде ... тук ...
ооо, зарган си има, не му се подигравай на човека Laughing
да си вземе бомбарди и бели червеи Crazy
и октоподи, ама за тях си трябва поне тризъбец

# 599
  ЕлиТ,не че съм фен на техно и хаус, но Веско Маринов на гръцки плаж е апокалипсис! Не ми се говори направо!

Общи условия

Активация на акаунт