На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 707
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Аз имам само един въпрос - като отидете на плаж, където след паркирането на колата се ходи 500 метра по стръмна пътечка примерно, кой носи катуна?

Иначе и ние обикновено имаме чадър, също надуваем дюшек, пояс и не знам си какви глупости на детето. Изобщо не забелязвам и не ми пречи околните как се разполагат на плажа, стига да не ми стъпват по кърпата, хеле да определям дали са градски или селски тип Grinning, но и не обичам да мъкна тежко, предвид, че обикновено седим 2-3 часа и понякога обикаляме 3 плажа на ден.

Всъщност, всички в семейството обичаме бийч баровете в Гърция и тяхната атмосфера, а не обичаме продължителното пържене на пясъка Simple Smile така че гледаме да се базираме около тях - фрапе, аперол, приятна музичка.
А когато ходим на пусти и некомерсиални плажове, в идеалния случай търсим сянка от дърво - никой чадър не пази така. На Пелион бяхме постигнали 99 от 100 процента в това отношение.

# 601
  Когато ходим на отдалечени плажове редуцираме багажа. Вместо два чадъра носим един, оставяме и порцелана! Simple Smile Simple Smile Вместо столовете- само хавлии. А ти, Параход, ако се интересуваш, ще ти пратя лично снимка от моя архив, отразяваща процеса на мъкнене. Joy

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 15:17 от Anna bel

# 602
  • София
... Изобщо не забелязвам и не ми пречи околните как се разполагат на плажа, хеле да определям дали са градски или селски тип Grinning, но и не обичам да мъкна тежко, предвид, че обикновено седим 2-3 часа...

Всъщност, всички в семейството обичаме бийч баровете в Гърция и тяхната атмосфера, а не обичаме продължителното пържене на пясъка Simple Smile така че гледаме да се базираме около тях - фрапе, аперол, приятна музичка.

+1,  и ние сме така и ни най-малко не ми пука как почиват другите, стига да не ни пречат на нас. Всеки си знае най-добре, как ще му е най-приятно лежането на плажа. Simple Smile Ние пък сме фенове на гръцките шезлонги Grinning

# 603
Аз имам само един въпрос - като отидете на плаж, където след паркирането на колата се ходи 500 метра по стръмна пътечка примерно, кой носи катуна?

Ами рядко правим такива преходи от колата до плажа, но когато се е случвало двамата с мъжа ми ссме с раници на гърбовете, където са разпределени хавлиите, мазила, телефони и други джунджурии. Чадърите ги нося аз. Хладилната чанта, която е най-тежкия елемент, се поема от мъжа, както и Nikon-a, която си е направо отделна чанта. На малката се пада честта да носи торбата с очила, маски, пояси, топки, надуваеми възглавнички и т.н. Понякога има и допълнителен товар от малка надуваема лодка, въдици прочие, но не е проблем. Simple Smile
Ето вчера например бяхме с моята приятелка и две деца, и багажа не беше по-различен. Wink

# 604
  • някъде ... тук ...
ако ще е за няколкочасов плаж - аз нося една торба с хавлии, мъжът ми - два стола и малка платнена хладилна чанта, 2 чадъра носи големия син, а торбата с плавници и шнорхели (ако са нужни) - малкия син  Crazy знаят си и не мрънкат. като не щат да носят - няма да имат пособията на плажа Crossing Arms

не сме почитатели на баровете и кафетата по принцип, пък на плажа - изобщо.
колкото хора - толкова предпочитания

# 605
  • София
Преди години и аз мъкнех доста неща на плажа, но сега като се замисля съм се променила. Слагаме банските, всеки си носи хавлията и това е. В една чанта си слагам книгата за четене, пари и една рокля за таверната. Пълен плажен минимализъм Simple Smile

# 606
  • София
Аз нося детето (в случаите когато не иска да ходи), мъжът ми носи останалия катун. Като стана 90 кила и натрупам мускули, ще почна и аз да се товаря така. Дотогава - детето, евентуално кофичката му с лопатките или някое фрапе в ръката.

Много съм лоша  Mr. Green

# 607
  • София
И ние сега като бяхме на Ситония ми направи впечатление, че гърците масово си идват със столчетата на плажа. Запалих се и аз. Тия малките, дето ЕлиТ ги е показала ги имаше много. Искам и аз да си купя, чакам да кажете от къде са.  Grinning
Иначе и ние не ходим с малко багаж - два чадъра, чанта с играчки разни и плувни принадлежности, чанта с хавлии, чанта с води и разни похапвания. Сега като сложим и две столчета ... примерно.  Rolling Eyes  Mr. Green Аз чадъра, единия за децата, съм го забивала и във водата даже, е на плиткото ама все пак.  Joy

# 608
Такива столчета съм виждала в големите хипермаркети, дори и хранителни. В Карфур мисля, че са на промоция в момента.

# 609
  • у дома
Ааа, включете ме и мен в селския отбор - отговарям на всички изисквания. Предпочитам с мой чадър в Гърция 10-12 дни, отколкото на "златен" шезлонг на нашенското море. Чантата с хавлии, масла и разни дребни неща от дамската чанта за първа необходимост са на моето рамо; шнорхели, плавници и всички необходимо за подводен оглед са при тийнейджъра / е, с мрънкане.../, отделно - чанта с аква обувки, че не ни се стои с тях постоянно /ползваме ги само за водата/, а най-скъпата ни вещ - хладилната чанта е за "водача" на групата. Обожавам хладилната ни чанта - има-няма 20тина лева, от "Метро" - синьо с бяло - класика.... Селско, селско, но като отвориш кутията със студена бира на плажа и ... размечтах се  Hug
За плажни столчета обаче не сме мислили досега  newsm78. Досега обаче...  Wink

# 610
  • София
Оф, ненавиждам да мъкна багаж, а мъжът ми също, та също като Параход - да не повтарям. Но иначе всеки път си купуваме по един чадър - за всеки случай, на път за някой необитаем плаж.
Колко хубаво - самотен плаж и техно   Crazy

# 611
е с тия сгъваеми столчета, не ви ли остават бели гънки по коремчетата, би запитала една моя близка позната, която съм виждала във всевъзможни чупки, за да се изпече равномерно Grinning дори съм я хващала и с отворена уста, сакън и зъбите да почернеят сигурно Laughing майтап, ама не е като мен дето под брадичката все ми остава бяло, щото не ми идва на акъла да си изкривя противоестествено главата назад от естетични съображения

иначе и ние като pontes - минималистично го раздаваме, банските обути, в една чанта три кърпи, три крема за слънце, два таблета и една книжка [това на мой гръб], големият мъж отговаря за хладилната чанта, а малкият (той по-голям от мен на ръст де) подскача наоколо like a boss

а, и задължително си нося пепелник с мен, един такъв като за кола с капаче, да не правя мизерии около себе си - щото това е истинската селяния - не кой на какво лежи, а след и около него какво остава

Колко хубаво - самотен плаж и техно   Crazy

одобрявам много аз такава комбинация Simple Smile гърците принципно имат добри артисти в стила, а също и традиции с един много приятен техно-фестивал, така че по бийч-баровете из къмпингите на мен ми идва чудесно изборът на музика

# 612
Преди години и аз мъкнех доста неща на плажа, но сега като се замисля съм се променила. Слагаме банските, всеки си носи хавлията и това е. В една чанта си слагам книгата за четене, пари и една рокля за таверната. Пълен плажен минимализъм Simple Smile
Не знам с възрастта ли или е от друго, но и аз забелязвам, че все повече минавам в този вариант...засега все още половинката и детето мрънкат и ме компенсират с някоя и друга "екстра" ...но това лято забелязах, че и мъжа ми започна да редуцира доста от допълненията  Mr. Green ...стигнаха с малкия до + надуваемия дюшек, фризбито и една мини топка  .... а другия път може и да сме и без тях даже  Peace
Вярно е, че си е друго всичко да ти е под ръка, но вече нещо се разглезих май  Joy та минимализма около някой бийч бар ми идва идеално просто  Peace

# 613
Ооо, и ние много харесваме бийч баровете
Но искаме да пробваме и другия вариант
Догодина щом кацнем и вземем колата, отиваме първо за столчета и чадър и хладилна чанта, да не мъкна от тук
Пък да видим дали ще останем доволни
Все пак при 20 евро на ден за консумация, при 10 дни това са 200, т.е. поне още три нощувки

Мен не ме е страх от бели гънки, защото и без това седя само на сянка
Слънцето ме вижда само като плувам

# 614
...щото това е истинската селяния - не кой на какво лежи, а след и около него какво остава...
newsm10

И ние ходим с малко багаж на плажа, винаги със собствен чадър, който си стои в колата от разпукването на пролетта, та до късна есен  Sunglasses Не обичам да има много хора около нас на плажа. А и детето ми сега е на възраст, в която иска всичко, което види и определно ще ми развали плажуването, ако от всички страни около нас постоянно някой хрупа нещо  Mr. Green
Тази година като видях един катун, който се настани на 2 чадъра от бийч бара, заобгради ги с още 3 собствени, разхвърля наоколо 4-5 чанти и имах чувстваото, че ще векуват там тия хора. Предствах си ако сме на съседния чадър и от другата ни страна се настани още един катун, щях да се чувствам като в менгеме!

Общи условия

Активация на акаунт