На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 683
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета,бихте ли споделили,какво е положението с осите тази година ooooh!

# 661
да се включа към темата за столовете  Simple Smile
http://grabo.bg/kamping-stol-07bmwds?affid=6540&affid2=7

# 662
  • София
Блед, плажът пред Хотел Royal частен ли е - за гости на хотела, или е достъпен за всички?

# 663
  • София
K@ли, юли месец в района на Неос Мармарас, Никити, както и Касандра - от страната на Ханиоти и Полихроно, оси нямаше  Simple Smile
В това отношение, това бяха най-спокойните 2 седмици, които някога съм изкарвала в Гърция. Пълен кефф, постоянно хапвахме на терасата, нито веднъж не се появи някоя малка гад.

А миналата година септември месец беше някакъв ужас, особено в района на Агиос Николаос когато бяхме. На Вурвуру бяха най-малко. 

# 664
  • с/у ОколоМръсТното
Момичета,бихте ли споделили,какво е положението с осите тази година ooooh!

и аз се интересувам, по-специално по Ситония, около Н. Мармарас. Опс, виждам, че Тайс е писала...
Мерси. Но ме интересува в момента как е?

# 665
Здравейте, може ли да се присъединя към вас? С въпрос, разбира се. Simple Smile
След дълго умуване, чудене и избиране, най-накрая избрахме място в Гърция, където ще почиваме в началото на септември. В интерес на истината, досега сме посещавали Гърция само за екскурзия и доста неща не са ми ясни, но разчитам на вашето търпение (четейки назад, виждам че го имате в излишък Mr. Green), за да си ги изясня.
Та да се върнем на въпроса: говори ли ви нещо Палио и дали имате представа какъв е плажа, какво има в селото, шумно ли е и т.н. Всъщност  вече е решено, че ще бъдем там, но предпочитам, ако има нещо неприятно, да съм предварително подготвена, а не неприятно изненадана. Благодаря предварително, момичета!

# 666
  • Пловдив
Такс, какво значи много оси да попитам аз? Докато си лежа на плажа и си пия биричка да ме обикаля някое ято от 20-30 оси ли?  

# 667
  • София
, чак ято от 20-30 не, но непрекъснато поне 2-3-4 ти се навират най-нахално в лицето, кацат по каквото там държиш в ръката и се опитваш да пиеш/ядеш.
Забелязали сме, че за разлика от бг осите, гръцките сякаш са някакъв месояден вид - не налитат толкова на сладки работи, но на неща с месо.. Както обича да казва мъжа ми, "В Гърция дори с осите сме от една партия'' (той е голям любител на месото)  Simple Smile

Съвети от сорта ''не им обръщай внимание и те ще си отидат'' са смешни и не действат, от опит го казвам. Кацат си, лазят си и хич не им дреме дали ги гледаш или не. После идват още и така. Абе не е приятно. Чела съм из разни английски форуми за Корфу, че септевмри и октомври и там ставало страшно...

Юни и юли оси няма, доколкото знам, никъде в Гърция. Началото на август започват да се увеличават, септември не е добре положението.

Но си зависи и от мястото...миналия септември ходихме няколко пъти на плаж в Никити - нямаше нито една. По същото време, на Трани Амуда вреше и кипеше, дори мъжете взеха да гледат притеснено  Rolling Eyes

# 668
  • Пловдив
Дали не могат да се пръскат с нещо за да се прогонят, или нещо като онези неща , които горят против комарите -виждала съм ги под разни маси запалени и излиза пушек . Наистина много неприяген момент е това и ме притеснява повече от комарите Simple Smile) .

Тук в Бг съм чувала много страшни истории за бум от змии ( тузлата например ) на непосещаеми и неохраняеми плажове , в Гърция има ли такъв момент?

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 11:07 от aH~

# 669
  • София
По ресторантите слагат в чинийка малко гръцко кафе и го палят, пушека и миризмата уж ги прогонват. Не навсякъде обаче го правят.

Абе няма отърване. Все някакъв минус трябва да има, не може само и единствено хубавини. Лично на мен осите са ми единствения неприятен момент в Гърция. Други оплаквания нямам, чудесна страна е, със страхотни плажове, къщи и храна  Heart Eyes

М/у другото, както казах, си зависи и от района - напр. едно време в Катерини нямаше оси, а доколкото знам от момичетата, които ходят на Керамоти, Ставрос, Аспровалта и прочие, там оси също няма.

Има на Халкидики, по повечето острови...но и на тези места пък е много по-красиво отколкото на гореспоменатите курорти.

Аз не бих сменила Ситония за Керамоти или Неа Врасна само заради осите. Просто се свиква, и по възможност се ходи юни/юли и тогава си е супер, няма ги гадовете  Simple Smile

# 670
Дали не могат да се пръскат с нещо за да се прогонят, или нещо като онези неща , които горят против комарите -виждала съм ги под разни маси запалени и излиза пушек . Наистина много неприяген момент е това и ме притеснява повече от комарите Simple Smile) .
не мисля, че може да се пръска срещу пчели и оси...те все пак са полезен вид за разлика от комарите....дори непрекъснато се чудят вече как да опазват пчелите в световен мащаб  Peace
а че е досадно като са повечко спор няма и мен ме побиват тръпки и подскачам като децата понякога  Mr. Green

# 671
  • София
Сигурно ще прозвуча глупаво, но съм длъжна да попитам  Simple Smile. Имаме резервация за студио, с кухненски бокс, но не ми стана ясно как стои въпроса с посудата ... Вероятно има някакво оборудване, а не се предполага, че трябва да се носи. И дори да е така, дали е достатъчно  newsm78? За приготвяне на елементарни неща - купи, чинии, прибори ... 

# 672
  • София
За пчелите съм съгласна,но за осите Naughty
ние винаги почиваме Септември и само една година беше ад от оси на Корфу-2009г.от тогава насам има,но бледнеят Mr. Green
Elika ,би трябвало да има посуда Peace

# 673
За пчелите съм съгласна,но за осите Naughty...
то ясно, че става въпрос за пчелите, но доколкото знам няма как да се делят едните от другите и да се бориш поотделно  Rolling Eyes

# 674
  • София
Всъщност те пчелите произлизат от осите, еволюирали са. И най-забавното е, че все още осите хранят ларвите си с месо. Не го знаех, преди малко го прочетох. Т.е. осите идват, откъсват си малки парченца месце и го отнасят на ларвите  Shocked

Теди, ето снимка на още един голям плаж (Ахлади) в северната част, можеш да видиш и на сайта къде точно се позиционира  Peace

http://www.panoramio.com/photo/24184405

Общи условия

Активация на акаунт