На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 870
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • София
mariyka , online през сайта на хотела ли резервира или по имейл/телефон, аз съм им изпратила запитване, но не са ми отговорили за наличности... иначе гледам наистина са сменяли обзавеждане, поне в сайта им са такива снимките. 
Намерих още едно място за настаняване на острова доста близко до плажа http://www.demistudios.gr/en/find_us.html
Писах през формата за резервации на сайта, но ми отговори български посредник. Бяха доста бързи. Днес внесох вече капарото от 30% за нощувките, плюс 20 лв. за посредника в ДСК. Сега чакам за документ удостоверяващ резервацията.
обърках се, резервирах от тук:  http://www.greek-hotels.ltd.bg/16-Ammouliani.htm

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 11:32 от mariyka

# 121
  • София
aH, от Деми студиос на Амулиани ми дадоха 45 евро за приземен етаж, и 55 евро за първи и втори етаж, на студио. Това от първи септември.

Milah, как 5 евро за фрапе на плажа  Shocked И 8 евро един смешен клубен сандвич  Shocked

Че ние в Солун в разни готини заведения сме сядали за по фрапе, и е било най-много 3-3.50, тези от Афитос съвсем са се уляли...
Cry Cry Ами и аз това се учудих и шокирах  newsm78. Вярно, че фрапето беше придружено с кроасан, вода, вафла и мини сладолед, но честно казано на мен ми дойде в повече. Детето ми е капризно и не яде всичко и аз правя сандвичи за плажа, а и минавахме през една страхотна пекарна, където си взимахме топли банички. Направиха ми проблем, че  нося храна, но аз се озъбих, че няма да ми казват с какво да се храни детето ми.  Sad

# 122
Афитос е очарователно селце и си заслужава да се види, но според мен не е подходящо за почивка. За еднодневен плаж и да се разгледа няма да съжалявате. Ние направихме точно така - избрахме си пуст плаж, нямахме проблем с храна и напитки, водата беше кристална и топла, но имаше доста морски таралежи. В селото накъдето и да се обърнеш и снимаш, няма да съжаляваш.

# 123
  • В полето, под тепето.
През юли много исках да разгледам Афитос, но се набутахме в едни тесни улички и не успяхме да паркираме. Слязохме до плажа, обяд и това беше. Все се каня да попитам къде може да се паркира в селото newsm78
Също  да попитам някой отсядал ли е в самостоятелна малка вила за 3-4 човека в близост до плаж в Северната част и на юг максимум до Волос примерно!?

# 124
Параход  Hug прекрасна лятна, морска, гръцка тема, както винаги   bouquet
Личи си, че сме още в сезона за море, докато обикалям Родопите вие сте врътнали N-странички на старата ...та и цели 9 от новата  Hug
Да ви кажа голям кеф беше из планината, особено в тези софийски асфалтови жеги  Rolling Eyes ....обаче като ви чета все повече ми се ходи пак на море ....ама нъц засега  Mr. Green

# 125
  • София

днес си харесах Афитос от поста на Milah, после намерих и други пътеписи - определено е красиво, обаче научавайки цените по бийч-баровете [като за 8 звезди категория] там ентусиазмът ми се смаза тотално, и отписвам моментално места, където е забранено да си нося кока-колата в хладилна чанта - т.е. определено търся плаж, където да си платя за чадъра и шезлонгите, и да не ме занимават повече, освен ако не искам
За съжаление е така.  Cry Cry Цените поразяват на плажа : фрапе 5евро, кола -4 евро, малка бира - 6 евро, клуб сандвич 8 евро. Не даваха и да си носим нищо наше в хладилна чанта.

На плажа ли е забранено да се носят храна и напитки?  Shocked  Или това е само ако се използват шезлонги и чадъри на бара? И какво, багажа ли проверяват?   ooooh!  Започва да ми прилича на България.  Laughing

# 126
  • София
Да, това с "проблема" за храната и напитките е отврат. Кризата си каза думата и гърците започнаха да искат с трици маймуни да ловят. Такова нещо би ме вбесило сериозно Rolling Eyes

# 127
  • София

днес си харесах Афитос от поста на Milah, после намерих и други пътеписи - определено е красиво, обаче научавайки цените по бийч-баровете [като за 8 звезди категория] там ентусиазмът ми се смаза тотално, и отписвам моментално места, където е забранено да си нося кока-колата в хладилна чанта - т.е. определено търся плаж, където да си платя за чадъра и шезлонгите, и да не ме занимават повече, освен ако не искам
За съжаление е така.  Cry Cry Цените поразяват на плажа : фрапе 5евро, кола -4 евро, малка бира - 6 евро, клуб сандвич 8 евро. Не даваха и да си носим нищо наше в хладилна чанта.

На плажа ли е забранено да се носят храна и напитки?  Shocked  Или това е само ако се използват шезлонги и чадъри на бара? И какво, багажа ли проверяват?   ooooh!  Започва да ми прилича на България.  Laughing
Ние винаги си поръчвахме задължителната консумация. След това си извадихме биричката и колата от чантата и дойде едно момче и каза, че е забранено консумацията отвън. Ако искаме нещо да си го поръчаме. Да, ама аз пия бира лимон, а те нямат такава... Не ми се спореше с него. Казах ок и след като си тръгна си изсипах бирата в чашата от сока от поръчката и си я допих.  Embarassed
За мен беше изненада всичко това.  newsm78

# 128

явно е забранено при шезлонгите с консумация, има някаква смътна логика, но доста далечна, при положение, че за отскок си дал за майка, баща и хлапе - 15 евро, и си избил всякакви цени на чадър и тн; ние лично на плажа почти постоянно пием нещо - имаме си про-къмпингарска хладилна чанта [която не прилича на такава Laughing, която държи по 8 часа всичко ледено], но с такива цени по-скоро ще ми се върже да си купя частен плаж... е, поне не съм само аз потресената Grinning

# 129
  • софия
ние лично на плажа почти постоянно пием нещо - имаме си про-къмпингарска хладилна чанта [която не прилича на такава Laughing, която държи по 8 часа всичко ледено], но с такива цени по-скоро ще ми се върже да си купя частен плаж... е, поне не съм само аз потресената Grinning
Каква е тази чанта?

Ние също освен консумацията, която е за шезлонг и чадър, непрекъснато пием нещо - вода, сок и т.н. Отделно от това нося задължително плодове.
Няма да ходим в Афитос на почивка. Много мразя такива изпълнения.

# 130
  • София
ние лично на плажа почти постоянно пием нещо - имаме си про-къмпингарска хладилна чанта [която не прилича на такава Laughing, която държи по 8 часа всичко ледено], но с такива цени по-скоро ще ми се върже да си купя частен плаж... е, поне не съм само аз потресената Grinning
Каква е тази чанта?

Ние също освен консумацията, която е за шезлонг и чадър, непрекъснато пием нещо - вода, сок и т.н. Отделно от това нося задължително плодове.
Няма да ходим в Афитос на почивка. Много мразя такива изпълнения.
Привет,  Simple Smile нашата чанта е от този сорт, само че по-различен десен. След като извадя нещата от хладилника, задържа до 5-6 часа студени напитките. Не е точно истинска хладилна чанта, но ни върши работа от много време. http://buyme-bg.com/catalog/product_info.php?products_id=611

Съжалявам, че така ви отказах от Афитос.  Confused Confused Въпреки описаните недостатъци, ние харесахме този град и определено ще се върнем там, но извън сезона. Красиво е и има изключителна атмосфера.

# 131
Ако си представим шезлонгите и чадърите като част от заведението, каквато те са (все едно да седнеш на тераската на бара на маса с 4 стола, да си поръчаш кафе и да извадиш хладилната чанта с бирите и сандвичите) - няма нищо нередно в описаното.
Освен това, правят забележка само ако се вадят софри и алкохол. На мен са ми правили един-единствен път на Калогрия, защото извадихме бутилка вино по някакъв повод. Това беше преди години - за криза и "побългаряване" още не се говореше.
За Афитос нямам спомени от такива неща, честно казано. Но вода винаги носим, често и плодове - никой никога не е мрънкал никъде.

# 132
Milah, не мисля, че си отказала някого Simple Smile обратното - беше полезна, за да мога, поне аз, да направя дето се казва - информиран избор, разни такива битови подробности са важни, за да може човек да си направи сметката дали е за разходка там, или за по-дълга почивка - все пак избираме локация за спане така, че за 7 дни да не пътуваме постоянно в търсене на оптимални условия, които, разбира се за всяко отделно семейство са съвсем различни от това на друго

zvanche, ние използваме такава  - http://www.sportdepot.bg/bg/product/campingaz_hladilna_chanta_mi … 91cElkPTE0Mg.html, с охладителни пакети е, и затова първото, което питам всяко студио е имат ли фризерна част на хладилника
добре охладени кенчета с напитки, сложени в нея сутринта, наистина докъм 6 вечерта си стоят ледени
при положение, че в Гърция отивам на селски туризъм, нямам абсолютно никакви скрупули да пия на плажа кенче кока-кола за 80 стотинки, вместо за 4 евро, честно Simple Smile

# 133
Освен това абсолютно навсякъде има свободни зони на плажовете, където да побиеш собствен чадър и да си пиеш и ядеш каквото искаш.
На Касандра е по-гъчкано, но дори и там има.
Иначе цените на бийч баровете са им височки, спор няма. Ама помислете пък на нашето море какво получавате срещу подобни цени Grinning

# 134
  • софия
antea, благодаря Simple Smile Ние сме с обикновена хладилна и държи студено, но не чак така и толкова дълго, както описваш.

Общи условия

Активация на акаунт