На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 781
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
тази година за първи път ще почиваме в Гърция, за 4 дни, през септември. Praynig
В понеделник плащаме капарото и, живот и здраве, след месец отиваме.
Запазихме в Ормос Панагиас, студио.
И понеже ми е за първи път да ходим там, се притеснявам за пътя и дали ще го намерим лесно. Blush
Някоя от вас има ли впечатления от градчето и околностите?
Казаха ми, че ние ще влезем само с лични карти, а детето с паспорт и да му носим акта за раждане, защото аз и татко и сме с различни фамилии. newsm78
И последен въпрос, има ли такса на магистрала?
  bouquet

# 361
  • София
Only God can... Няма никакъв проблем с пътя, ето го, кое те притеснява:
https://maps.google.com/maps?saddr=Sofia,+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0% … mp;mra=ls&z=8

Може и така:

https://maps.google.com/maps?saddr=Sofia,+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0% … amp;via=1&z=8

За сега такси на този път няма.

# 362
Only God can... Няма никакъв проблем с пътя, ето го, кое те притеснява:
https://maps.google.com/maps?saddr=Sofia,+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0% … mp;mra=ls&z=8

Може и така:

https://maps.google.com/maps?saddr=Sofia,+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0% … amp;via=1&z=8

За сега такси на този път няма.

Много благодаря за информацията!  bouquet
А някой от скоро пътувалите, може ли да каже дали много се чака на границата? newsm78

# 363
  • София
Only God can.., честита първа резервация в Гърция  Simple Smile Пътя е супер лесен, както и Блед е показала. В Гърция всичко си е отабелено.
Принципно за Ормос Панагиас/Агиос Николаос доста се обсъждаше по-назад в темите, посещавани дестинации са. Самото Ормос Панагиас не е точно градче, а село-пристанище  Simple Smile Хубави таверни, и няколко къщи. За плаж по-добре ходете на Трани Амуда, както и на околните чудесни плажове - в съседното градче Никити, плажовете около съседното Вурвуру, може и до Агиос Йоанис, Ковиу, Калогрия и Лагомандра да се поразходите с колата - те са по пътя към Неос Мармарас, на 20-30-тина км.  Абе в този район около вас плажове да искаш  Heart Eyes

За пътуването - както и момичета писаха по-назад, ако имате заверено при нотариус копие, не ви трябва оригинала от акта за раждане  Peace

Блед, обезателно ще посетим Едипсос, звучи примамливо. Аристотел и Сократ също много обичали да ходят там  Simple Smile

# 364
Много благодаря за информацията отново!  bouquet
Ние тръгваме с компания, която доста често ходят в Гърция, та те ще ни разхождат насам и натам. Blush
Вече нямам търпение. Heart Eyes

# 365
# 366
  • София
Only God can Това с чакането на границата е отживелица, освен ако не е някакъв празник /BG се изнася/ или стачка........В такъв момент, ние например не минаваме.

# 367
Only God can Това с чакането на границата е отживелица, освен ако не е някакъв празник /BG се изнася/ или стачка........В такъв момент, ние например не минаваме.
Точно заради това мислим да тръгнем към 16-17 часа от София, на 04,09 живот и здраве.
Все се надявам, че няма да е гмеч. Praynig ooooh!

# 368
  • София
Таис, тиииии подстрекателко такава, нямаш си идея как ми подпали фитила с Евия, вече почти съм на път да резервирам, даже и мъжо ще преглътне пътя, още повече, че има резервен вариант за измъкване от острова ако почне стачка на фериботите (което обичайно му е аргумент против ходенето на остров Simple Smile  ). Но аз май се спирам на Лутра, където са и термалните извори, доколкото разбирам. А и цените които намирам са направо смешни сравнено с това, което ми искат на Халкидики.

# 369
  • София
Теди, много съм лоша нали  Mr. Green  Hug
Ми то форума е за това - от време на време да си палим фитилите и да отскачаме до разни по-далечни местенца...иначе и на 65 г. пак ще се питаме как сме изкарали това лято в Никити  Joy

Аз също първоначално се бях залетяла към Лутра (особено предвид цените), но после поразтърсих и се спрях на Ровиес, че е по-спокойно и някак не толкова туристическо. И плажа бил много красив, нищо че е с камъчета.
Странно, вчера когато за първи път гледах снимки от Ровиес, плажа силно ми напомни на някакъв плаж на Скопелос - пак така беше с камъчета, мноого красив  Heart Eyes

Чакаме да се похвалиш с резервация, и хич не го мисли мъжа ти - ще се навие  Simple Smile

# 370
  • София
Почти твърдо сме го решили, но още се чудим дали изобщо да резервираме, май ще избираме на място, иначе виждам в Букинга цени от порядъка на 30 евро за студио, което за Август на Халкидики мога само да го сънувам като цена.

# 371
  • София
То май вече почти навсякъде е по-евтино от Халкидики...е, освен може би на Миконос, там нали е малко по-тузарска дестинация (някъде четох, че Ким К. и компания все там ходят)  Simple Smile

Направи ми впечатление, че в букинг-а има най-много предложения за Лутра Едипсос, а островът е много, много голям и има десетки селца и плажове, планини също... Ние със сигурност няма да успеем да го обиколим целия и да видим всичко, но нищо, тъкмо ще остане за домашно.

Теди, ей тук искам да доведа моите хора - буквално на върха на острова, т.нар. Лихада:
Красота  Heart Eyes

http://www.panoramio.com/photo/59548470

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 18:27 от Tаис

# 372
  • София
...иначе и на 65 г. пак ще се питаме как сме изкарали това лято в Никити  Joy

Joy Joy Joy
Вие майтап си правите, ама аз познавам такива хора - почиват само на бунгала в Ахтопол, на принципа "от Витоша по-високо нЕма". Веднъж ги навихме и ги заведохме на Халкидики, на Касандра, в многозвезден хотел /Симантро ама на "майски" цени/ - бяхме със закуска и вечеря - мега измислена шведска маса, която им се струваше неземна, а ние тъкмо се бяхме върнали от Турция, та не можех да приема, че 3 вида сирене са достатъчни за избор  Crazy   и си носиха всякакви провизии за сандвичи, в една таверна не влезоха, едно кафе не изпиха навън - носиха си пакетчета разтворимо, както и тостер, сандвич-мейкър и подобни, а проблема изобщо не е финансов явно е в главата. Тази година - пак на Ахтопол, екстра си е там  Crazy

Извинявайте за лирическото отклонение, исках да попитам друго - мъжа ми иска да минем през Гоце Делчев и Аспроварта за Сарти - да споря ли да си минаваме през Солун, или има някакъв замисъл в това му желание? Искал да избегне пътя към Кулата, от българска страна...много ли ще ни се удължи пътя като часове?

# 373
  • София
Здравейте момичета,
Имам нужда от помощ за избор на студио или хотел за 7 нощувки на двама възрастни с дете на 4 години. Изискванията ни са мястото да е в близост до плажа, който да е чист, по-възможност с пясък и да е подходящ за дете (да не става веднага дълбоко). Ако, има и детска площадка, ще е чудесно. Моля за препоръки. За втори път ще ходим в Гърция и не е популярна дестинация за нас. Миналата година бяхме с приятели в Калимици и страшно много ни хареса.

# 374
  • София
мандаринка Разлика в километрите почти няма/20-30км. в повече/. Но пътя ще се увеличи минимум с час и половина. По този път няма да ползвате магистрала. Но той сигурно знае защо го прави, ние също много често минаваме така, зависи дали бързаш.

Последна редакция: сб, 10 авг 2013, 19:40 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт