На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 749
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте! Някой да има пресни впечатления от Орфани (споменавано по-напред в темите и като Орфини, Орфанио и не знам какво още) и хотелчето Одисея Елит (мисля, че го държи българин)?
Gerinka, аз не харесвам плажа на Офринио. Миналата година бяхме за няколко дни там и всеки ден изминавахме по 30-40км до плажа Амолофи. Иначе градчето е приятно, има заведения, оживено е, но нищо особено.

# 421
Здравейте на всички! От 2 септември отиваме в къмпинг Талата, Каламици. За пръв път ще сме в района. Има ли някой инфо от къде се купува прясна риба около къмпинга  - рибари, борса, магазин? И същия въпрос за зеленчуци? Предварително благодаря! Весело лято - в духа на интрото! Параход - уникална книга, ще си я взема да я препрочета задължително, филма също е класика, благодарности за емоциите, които предизвика в мен!

# 422
Здравейте! Някой да има пресни впечатления от Орфани (споменавано по-напред в темите и като Орфини, Орфанио и не знам какво още) и хотелчето Одисея Елит (мисля, че го държи българин)?
Gerinka, аз не харесвам плажа на Офринио. Миналата година бяхме за няколко дни там и всеки ден изминавахме по 30-40км до плажа Амолофи. Иначе градчето е приятно, има заведения, оживено е, но нищо особено.

Доколкото виждам от снимките в страничката на хотела, плажът е пясъчен. На теб какво точно не ти хареса? Hug

# 423
  • София
Поне там, където беше нашия апартамент, морето бързо ставаше дълбоко, във водата имаше камъни на някои места, духаше доста и имаше вълни. На някои хора им харесва този плаж. Може в други участъци да е и по-хубав. Но аз го сравнявам с други гръцки плажове, които го превъзхождат многократно.

# 424
  • София
AQUА  Не знам от къде да започна, за добро или за лошо познавам всички хотели. Или сме били в тях, или до тях. Повечето въобще не отговарят на това, което си написала в първия пост.
Последно спахме една вечер през май в Calypso, Ханиоти. Нямахме никакви проблеми, но не става за почивка на плажа, далече е и е много претоварен, остаряла база, има басейн, но някакси няма въздух около него. Градчето е супер за разходка, заведения много, магазини също.
Pashos, отпада заради плажа, хотела е разположен високо, лесно слизаш, трудно се качваш. Не сме нощували в него.
Iris, Siviri отхвърлям го, заради думите на една германка, „Едно пътуване в ада”. Външно на снимките изглежда супер, да ама не.
Elea Village, стигаме до уж по-хубавите. Тръгнахме си на вторият ден, лошо разположение спрямо морето, износена база, незнайни миризми и т.н.
Porfi Beach, били сме в съседство в Danai Beach Resort. Това ти е единствения хотел със собствен плаж/макар и не много хубав/. Малко е стар, дано да е реновиран. Селото е малко далече.
Остана Possidi Paradise, мястото е доста невзрачно. Това е най-хубавия хотел там, плажа е пред него. Но и аз като antea мразя хотели, които се мъчат да изкарат с мошеничество колкото може повече.
Имам снимки, ако решиш за някои от тях ще ти ги покажа, да не ги търся сега.
И каква стана тя, аз не мога с чиста съвест да препоръчам нито един от тях. Или се изплаших от многото изисквания, които беше поставила.

# 425
  • София

Кой е хотела, има ли линк? Нещо не мога да го намеря? Иначе плажът е 7-10 км, има всякакви места. Пуснала съм снимки от юни месец.

# 426
bibi_2,
Много кокетно, хареса ми от пръв поглед.А този плаж Bella Vraka е чудесен. Размечтах се. Досега рових и гледах снимки от там. Даже попаднах на списък с плажове в околността, който си записах, пускам го и тук, може да свърши работа.
     Bella Vraka is one of the most beautiful and sensational beaches in Sivota. Two exquisite islands, Agios Nikolaos and Mourtemeno, are being united while access is undertaken both by land and sea.
    Gallikos: A sandy beach with clear waters and a picturesque tavern.
    Zeri: A beach with water slides, perfect for children.
    DEI:Pebble beach, overlooking Agios Nikolaos island.
    Bella Vraka: One of the most beautiful and sensational beaches in Sivota. It unites Sivota and Mourtemeno island. while access is undertaken both by land and sea.
    Zavia: Organized beach with cool waters.
    Mega Ammos and Mikri Ammos(Bakola): The most cosmopolitan beaches with lots of restaurants and cafe-bars. Pebble beaches with crystal-clear waters.
    Mega Drafo: Beautiful, pebble and organized beach.
    Pissina: Located on Agios NIkolaos island with incredibly clear and calm waters. Accessible only by sea.
    Agia Paraskevi: An exotic beach overlooking a small island.

# 427

Кой е хотела, има ли линк? Нещо не мога да го намеря? Иначе плажът е 7-10 км, има всякакви места. Пуснала съм снимки от юни месец.

https://www.facebook.com/VillaOdysseyElite?fref=ts
http://prodavalnik.com/semeen-hotel-odiseya-elit-na-byalo-more-i23662939
 Явно е съвсем ново, ако има отзиви, те ще са от това лято  Thinking

# 428
  • София
арт Ина, аз също харесах много това селце Сивота, островчетата и плажовете около него. Само преди десетина дни не знаех нищо за него. Даже се чудих, дали там да направя резервация, но мъжката част избра за база околността на Парга. На картинките всичко е прекрасно, ще видим как е и в действителност. Simple Smile
phile ,няма проблем, ще попитам за цените на наемите на лодки до островчетата и лагуната. Peace

Последна редакция: нд, 11 авг 2013, 23:18 от bibi_2

# 429
  • София
Таис, миналата година през септември бяхме на Евия, ето тук http://www.eretriavillage.gr . Много съм доволна от комплекса, ние ползвахме само нощувката, но беще в огромна стая спалня и още ве отделни легла, нормален размер. Имаше два басейна, единият от които изключително приятен, точно на брега и  пълен с морска вода.  Хранехме се в селата наоколо в таверни, това е предпочитания от нас начин за храна в Гърция, мога да кажа, че е малко по-евтино от Тасос, но по-скъпо от  Халкидики /но пък аз от 10 години май само на Тасос знам цените, така, че това е доста относително/...
Това е от южната част и има мост, много живописен по който се минава  през протока Еврип , интересното е, че и количеството и нивото на водата, която минава от двете страни на острова е различна и  6 часа и 8 минути водата тече от север на юг. След това замира за няколко минути и започва да тече със същата скорост от юг на север отново за 6 часа 8 минути, ето повече тук http://-spam185-/guide/135/plenitelniyat-ostrov-eviya
Ако има въпроси и мога да отговоря, ще надничам...
Момичета, търся  препоръки за места  за нощувка на  Скиатос и Скопелос, нещо на брега, да е чисто, да няма път между хотела  и брега и наколо да има таверни Simple Smile

# 430
  • София
Енита, ние като търсехме варианти за Скиатос много бяхме харесали това, но цената ни беше висока. Мисля, че и някой от форума беше писал положително за тези студия.

# 431
  • София
Гледам около Лутра там където харесах много неща за настаняване на Евия май няма близко пясъчни плажове. Може ли някой да ме убеди че греша?   Mr. Green Моля някой да сподели в коя част на острова има хубави пясъчни плажове?

# 432
Здравейте Simple Smile За първа година ще ходим на море в Гърция и всички теми за гръцко море са ми много интересни и полезни Simple Smile Престраших се и аз да ви пиша, тъй като виждам, че сте били на много места - резервирах студио на първия ръкав на Халкидики в селцето Сивири. Питането ми е има ли хубав плаж в околността или по-добре да обикаляме и можете ли да препоръчате къде да опитаме гръцки вкусотийки : )) Или като цяло да продължавам търсенето за студио на друго място? Благодаря ви предварително!

# 433
  • София
Здравейте Simple Smile За първа година ще ходим на море в Гърция и всички теми за гръцко море са ми много интересни и полезни Simple Smile Престраших се и аз да ви пиша, тъй като виждам, че сте били на много места - резервирах студио на първия ръкав на Халкидики в селцето Сивири. Питането ми е има ли хубав плаж в околността или по-добре да обикаляме и можете ли да препоръчате къде да опитаме гръцки вкусотийки : )) Или като цяло да продължавам търсенето за студио на друго място? Благодаря ви предварително!

За гръцки вкусотийки в района препоръчвам горещо таверна Захос в Касандрино. За плажа не знам, някой друг надявам се ще се включи, макар че ми се струва, че обсъждахме плажовете в района.

# 434
  • София
Katya S За теб, плажа в Siviri:

Ето и другите наши снимки:

http://www.album.bg/bled/albums/202377/

тодоричка Търся си снимките от плажовете на Евия, ако се затрудня ще ти ги кажа, има пясъчни плажове........

Общи условия

Активация на акаунт