На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 768
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Искам да ви попитам всички пътуващи тази година до Гърция - извадихте ли сертификат Зелена карта? Знам, че според Директива 2009/103/ЕО на Европеейския парламент отпада задължителното сключване на сертификат Зелена карта. Но все още се препоръчва от застрахователните брокери да се извади. Застраховките ГО са на кирилица и предполагам затова препоръчват издаването на Зелената карта. Но ми е дразнещ факта, да се дават отстъпки, които да се налага да върнеш, ако искаш Зелена карта. Е как постъпихте вие?

# 526
  • София
Искам да ви попитам всички пътуващи тази година до Гърция - извадихте ли сертификат Зелена карта? Знам, че според Директива 2009/103/ЕО на Европеейския парламент отпада задължителното сключване на сертификат Зелена карта. Но все още се препоръчва от застрахователните брокери да се извади. Застраховките ГО са на кирилица и предполагам затова препоръчват издаването на Зелената карта. Но ми е дразнещ факта, да се дават отстъпки, които да се налага да върнеш, ако искаш Зелена карта. Е как постъпихте вие?

Не, не сме вадили откакто ЕС призна нашата ГО. Българският език е официален в ЕС и не се налага да има превод. Само си погледни в условията, че за по-ниска цена някои застрахователи са сложили условие, че застраховката е само за България.  Wink

# 527
  • София

Не, не сме вадили откакто ЕС призна нашата ГО. Българският език е официален в ЕС и не се налага да има превод. Само си погледни в условията, че за по-ниска цена някои застрахователи са сложили условие, че застраховката е само за България.  Wink
[/quote]

Благодаря Simple Smile

# 528
  • София
Нашата ГО е към Булстрад и е с по-ниската цена за шофиране само на територията на Р България, но имаме право без да доплащаме отстъпката на 2х15 дни, в които покритието е и  за ЕС. Та утре ще ходя да си взема за 15 дни.

# 529
  • София
трябва по внимателно да избираме застрахователя.... А някой знае ли дали в Армеец може да се извади такава застраховка за 15 дни?

# 530
  • София
Мисля, че Армеец имаха опция да платиш Зелена карта за 30 дни, ако полицата ти е при тях. Поне преди 2 години имаха, с цена около 20 лв, тогава последно се застраховахме при тях, после минаха към Булстрад. Звънни в Армеец и ги питай.

# 531
  • София
Благодаря, Тодоричка, веднага звъня.

# 532
  • София
Теди, нали каза, че след 5-те дни в Едипсос, ще пообиколите острова. Виж какво намерих в Канатадика - на плажа е, имат оферта студио за 35 евро, намалена от 45/50. Цената ви включва чадър и шезлонги на плажа.
А от Едипсос е само на 24 км  Peace

http://www.kanatadika.gr/site/index.php?option=com_content&v … =76&Itemid=79

# 533
  • София
Чудесно изглежда, мерси. Мисля да се местим и оглеждам и аз, на място също ще обиколим, но май ми се иска да пуснем на югоизток, но пак ще видим какво ще намеря.  И аз цял следобед зяпам плажове, хотелчета и нищо не съм свършила от обяд насам.

# 534
  • София
Tаис Виж ние как ще стигнем "по-бързо" до Пирея. Увеличи и Чукни върху показалците на острова за видиш хотелите. По за 30-40 евро, всички на плажа...Обиколка, отново, само за по-една вечер, преди или след круиза. Възможни са промени, зависи от времето.
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … .249741,12.491455

# 535
  • София
Аз разглеждам сайтове защото най-вероятно ще отменим резервацията за Ровиес и ще търсим нещо с пясък. Последните два дни има разисквания и колкото и красив да е там плажа, фактът си остава, че е много каменист. А много ми се ходеше там... Rolling Eyes

Някое от момичетата по-назад в темата също потвърди за камъните. И сега трябва да намеря нещо с по-приемлив плаж  Sunglasses

Догодина зарязвам всички, хващам си багажеца и си отивам сама на почивка  Crossing Arms

Ехх, Блед, вие сте си най-добре... Благодаря  Hug

# 536
  • София
Tаис Хайде стига де, твоята одисея започва отново, нали знаеш че хотелите с пясък отпред са рядкост......
Виж този, гледах го за почивка 40 евро, септември.......
http://www.grandbleu-hotel.com/

# 537
  • София
Блед, не е одисея, важното е, че ще сме на Евбея..от там насетне нямам грижи да сменяме хотели и прочие. Важното е да не сменяме дестинацията  Mr. Green

Благодаря за линка, чудесно изглежда  Simple Smile Аз съм харесала вече 2 селца (Neos Pyrgos и Ellinika) с пясъчни плажове, пак в северната част и довечера ще пратя мейли на два-три хотела. Особено Неос Пиргос ни е по-удобно и като транспорт, че е много по-близо до пристанището от Ровиес.

Има си пясъчни плажове в северната част, нали поименно ги изброявах заради Теди  Simple Smile

Ето плажа в Неос Пиргос:

http://www.flickr.com/photos/eviagreece/2650969866/in/set-72157605593598802

# 538
AQUA , погледни хотел Lucy в Кавала
Благодаря ти много за конкретното предложение   bouquet Simple Smile Страхотен е хотела, но ни е скъп - 5 звезди е. Иначе гледах оферти за там, но е скъпо.

Bled , мерси отново Simple Smile Явно не можем да се разберем или аз не обяснявам добре Simple Smile Не да разглеждаме забележителности, а просто самата обстановка да е по-гръцко изглеждаща. Например не като Ханиоти - за там гледах клипчета и не ми хареса - прекалено е като за туристи направено. Щом познаваш добре Сус, значи знаеш какво имам предвид - обичам като отида някъде, да се потопя в типична обстановка и мястото да ми подсказва, че е точно там, където сме отишли. Сус например не е толкова направено като за туристи, освен на места в Медината, но иначе си се разбира, че си в Тунис. Докато Ханиоти... видях някакви сергийки по улиците с джунджурии, както в Китен, Несебър новия и т.н. самите сгради на местата, които видях от клиповете, самите заведения... не е особено гръцко. Кавала например си е съвсем гръцко. Остров Сими - също. нещо такова търсим.
Да разбирам ли тогава, че и на двата ръкава, по-големите селища са тип като Ханиоти, Пефкохори всичките?

# 539
  • София
Да разбирам ли тогава, че и на двата ръкава, по-големите селища са тип като Ханиоти, Пефкохори всичките?
Mоже би Афитос на Касандра прави изключение. Там има типични каменни гръцки къщи. Обсъждахме го преди няколко страници и предлагахме хотели там.

Общи условия

Активация на акаунт