На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 761
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
AQUА Да, може да се каже. Единствено в Афитос е малко по-различно, другите си приличат, Ханиоти е най-населено с туристи, магазини и заведения.

Ето с dechy сме писали едновременно едно и също......

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 18:57 от Bled

# 541
  • София
Блед, не е одисея, важното е, че ще сме на Евбея..от там насетне нямам грижи да сменяме хотели и прочие. Важното е да не сменяме дестинацията  Mr. Green

Благодаря за линка, чудесно изглежда  Simple Smile Аз съм харесала вече 2 селца (Neos Pyrgos и Ellinika) с пясъчни плажове, пак в северната част и довечера ще пратя мейли на два-три хотела. Особено Неос Пиргос ни е по-удобно и като транспорт, че е много по-близо до пристанището от Ровиес.

Има си пясъчни плажове в северната част, нали поименно ги изброявах заради Теди  Simple Smile

Ето плажа в Неос Пиргос:

http://www.flickr.com/photos/eviagreece/2650969866/in/set-72157605593598802

Таис, хубаво изглежда наистина, аз ще ги огледам също за по-нататъшното местене, но съм решила да търся и по-евтино настаняване, за да можем да останем колкото се може повече. Имам три седмици отпуска и смятам да ги запълня плътно, ама да видим. Хареса ми и Agia Anna. Вие от кога щяхте да идвате, може и да се засечем.
А догодина те взимаме с нас на почивка, щом толкова те ядосват твоите хора    Hug

ПП: Току що получих и мейл от хотелчето с молба да потвърдя резервацията и я потвърдих с най-голямо удоволствие. Сигурно се притесняват, защото не са ми чарджвали нищо при резервацията, даже и данни за кредитна карта не съм давала.

# 542
Ок, мерси, ще погледна за оферти за Афитос, както и за повече информация Simple Smile
Последно да питам за остров Амулиани - наши познати са ходили там и са много доволни, гледах снимки и плажа много ми хареса, но наистина ли е толкова забутано? Ето този хотел ни препоръчват те:

http://hotel-sarandos.com/home.html

Може ли с няколко думи да ми опише някой, който има желание, какво представлява този остров Simple Smile Има ли места, където да се продават неща за закуска, както и други неща, които може да си вземе човек и да си яде, без да сяда по ресторанти? Има ли къде да се разхождаш? Нещо като Ханиоти ли представлява като стил? Ясно ми е, че ще е по-слабо населено от Ханиоти. Има ли да речем крайбрежна алея - както е в Мармарис?

# 543
  • София
АQUA, все повече се убеждавам, че Гърция не е твоето място.
Да, Амулиани е много забутан остров и изобщо не прилича на Мармарис. (Предполагам, че имаш предвид турския Мармарис, а не Неа Мармарас.) На море в Гърция се ходи, за да се насладиш на спокойствие и безлюдни, чисти плажове. Аз например не мога да си представя да отида на плаж в голям град, като зад гърба ми минава голяма крайбрежна оживена улица.
И естествено, че на Амулиани има и магазини и пекарни и сладкарница и заведения за бързо хранене, както и таверни и всичко необходимо. Само бензиностанция няма.

# 544
  • София
AQUA, защо не пробвате Парга и района? Не е толкова далече, има си и нова магистрала. Парга е много красиво, цените на студиата са нормални, и хем е автентично гръцко градче, с красиви къщи и пейзаж, хем си има магазини, заведения...ходят и доста немци, англичани, с една дума е по-космополитно от Халкидики напоследък  Simple Smile

А хубави плажове там в района - много, ще си обикаляте на воля. Пробвай в букинг-а с твоите дати за Парга, може и да харесаш нещо  Peace

Теди, ние ще сме от първи септември, до осми.
А разискванията относно местоположението и плажа са ми само с ММ. Другото семейство са ОК, те в момента изобщо не се и занимават с резервациите, на почивка са  Simple Smile

# 545
  • София

Теди, ние ще сме от първи септември, до осми.

Чудесно, значи все пак може и да се засечем. Ние ако ни стигнат силиците (разбирай финансите   Mr. Green ) мислим да откараме до 8-ми Септември също. Пускам, пускам лееекииинко и мухичката за Скирос, за сега срещам едно такова неопределено мълчание, но аз ще нахалствам и за там, докато не ме отрежат тотално.

# 546
Таис,
другата година връчваш на мъжа си организацията на морето и кръстосваш крака... да видиш как ще дойде да се моли  Mr. Green

Относно Aqua - само за бензина до Парга и обратно ще й иде голяма част от бюджета (прочетох го по-назад в постовете й, защото се опитах да си изясня картинката какво иска). Там малко е хем боли, хем сърби, но да - Афитос е единственото място в Северна Гърция, което отговаря приблизително на изискванията, както вече са отговорили няколко души преди мен. В този район (Халкидики, поне по крайбрежието) няма "типично гръцко", защото е заселен по-масово през 20-те  на XX век след Гръцко-турската война, а и преди това не е бил обитаван основно от гърци. А доколкото има нещо типично (Кавала, Ксанти и т.н.), то е по-скоро турско.

Тодоричка,
страхотно ще е, ако изкарате три седмици! Боже, никога в живота си не съм била три седмици на море!

# 547
Бе хора, чета ви и не мога да разбера какво толкова не ви харесва на каменистите плажове, при условие, че едни обувки за сърф решават всичко. Струва ли си заради 10-15 лв да се лишавам от райски кътчета? Дори, като се замисля, каменистите плажове си имат предимствата пред пясъчните - не ти се лепят по цялото тяло камъни за разлика от пясъка, не ти влизат под банските като има по-силни вълни, не се чудиш как да измиеш пясъка от главата си... Ако някой не е ходил на каменист плаж, ще ви кажа, че и да легнеш на хавлията на камъните изобщо не убива, напротив, приятно е. И, не, изолацията ми не е голяма, т.е. не съм 120 кила, които да омекотяват положението...
За мен каменистите плажове, освен всичко изброено, са интересни, различни и има милиони красиви камъчета, които ровиш и разглеждаш докато лежиш на плажа...

# 548
Дидка,
мен не ми пречат - дори и хърватските отвратни камъняци са ми добре, и обувки за сърф не зная какво е Simple Smile
Но например дъщеря ми (5) яко им се мръщи, а тя не е като да не е видяла разнообразие от плажове и пейзажи през живота си.
Та - въпрос на предпочитания. А предпочитанията на българите са доминирани от преобладаващия им опит с плажовете на Черно море - изцяло пясъчни. (Ама от какво са продиктувани предпочитанията на щерка ми, като тя на Черно не е стъпвала - кажи ми...?)

Сега - спор няма, приятно е пясъкът да е толкова сейшелски ситен, че да скърца под краката и петите ти да вдигат облачета пясъчен прах...

# 549
...и обувки за сърф не зная какво е Simple Smile
Ами не знам в България как се наричат масово, но тези които имаме и които се използват основно по плажовете са surfing shoes. Пише го и на опаковките на повечето. Simple Smile
А иначе за каменистите плажове... само първият път подходих към тях предпазливо, сега ми харесват повече, а живея на морето с пясъчни. Simple Smile

# 550

Сега - спор няма, приятно е пясъкът да е толкова сейшелски ситен, че да скърца под краката и петите ти да вдигат облачета пясъчен прах...

Приятно, приятно, колко да е приятно - когато духне вятър и облачетата ситен пясък ти се насочват предимно към устата и носа.... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 551
  • София
Бе камъни да ви кажа честно, и аз не обичам, не е проблема само в мъжа ми. Всъщност не ми е толкова неприятно да лежа в/у камъни, колкото да стъпвам по тях  Rolling Eyes
Странна работа, имам малко излишни килца, но са малко, чак възглавница не са. Явно стъпалата са ми по-чувствителни от дупето  Joy

Параход, той преди малко небрежно подхвърли, че ако ни хареса на Евбея, можем вече само там да си ходим всяко лято. Нямало нужда да търсим други дестинации...  Crazy

Теди, ехаа, ще си починете здраво  Hug Аз за Скирос дори не съм отворила дума. Днес обаче за първи път споменах Лихадонисиа-та. Първа реакция - Тва пък сега какво е, с леко драматично изпъшкване.

УжасТ, ако повечето мъже бяха като моя, великите географски открития изобщо нямаше да се състоят  Joy

# 552
УжасТ, ако повечето мъже бяха като моя, великите географски открития изобщо нямаше да се състоят  Joy

hahaha

Ана Бел, не очаквах от теб такъв удар под кръста Grinning
С камъните е горе-долу както Таис казва - за лежане са ОК (а съм хърбава по всякакъв критерий), за ходене - особено ако е повече от 20-30 метра - хич.

Eто два примера за плажове с камъни, които страшно много са ми харесали, но и на двата не бих ходила повече от 1-2 пъти в рамките на почивката си.

С една дума разбирам ги хората Grinning

# 553
  Ама е красиво, та красиво! Плажовете с камъните на снимките на Параход имам предвид. Търся отговор на въпроса как са подредени камъните един върху друг до този артистичен вид на първата снимка.

# 554
  • Пловдив
Аз днес се зарекох, че трябва да резервирам и точно, когато се бях отчаяла на монитора изскочи изневиделица хотел KROTIRI RESORT и вече имам имейл с прикачен файл и данни за превеждане на депозит.   Party Time  ( Ще помоля момичетата, които са плащали с карта да споделят през онлайн резервационна система ли са го правили или...? Защото от хотела ми казаха, че мога да платя с карта, но не мога да разбера по какъв начин искат да стане.... в прикачения файл са ми оставили място за попълване на всички данни от картата ми  Crazy обаче не ми е толкова акъла... , че да им ги предоставя )

Параход, той преди малко небрежно подхвърли, че ако ни хареса на Евбея, можем вече само там да си ходим всяко лято. Нямало нужда да търсим други дестинации...  Crazy
   Joy Joy Joy Само така!

Общи условия

Активация на акаунт