На море в Гърция 2013 - VIII

• 57 677
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
70-80e за джуниър суит от 15 септември, в сезона от 100 нагоре. В Рейма гледам са приблизително същите цени като в букинга.

# 691
  • София
Халал да им е  Wink
Но пък плажа изглежда добре  Simple Smile

# 692
  • София
Таис...разби ме с тези оси/пчели септември месец. Shocked  ooooh!
Тъкмо съм се стегнала по почивните дни да ходим пак към района на плажа Трини амуди. А тези оси викаш и по плажа ги има..ужас! Аз единствено забелязах единичен брой да се върти около терасата на студиото в Ормос Панагиас сега юли месец. Но по плажа не съм срещала.
За сметка на скакълците. Имаше в изобилие и в различни размери.

А моят мъж тая нощ ми пусна една муха и сега само ми бръмчи в главата...да ходим на съботно-неделен плаж до Гърция.  Laughing С едно преспиване, където си намерим. Въпросът е къде да отидем най-близко.  Rolling Eyes

# 693
Тузла и Аспровалта са най-най-близките.
Можеш да видиш и това.
Също, технически, районът след Солун - от Переа до Неа Каликратия, но там уикенда е пълно с гърци, та аз не бих.

# 694
  • с/у ОколоМръсТното
Лично на мен осите са ми единствения неприятен момент в Гърция. Други оплаквания нямам,

Хъх, много си права. И за мен това е единственият минус.
М.г. от 1-10.09 беше ад на Ситония. Задължително по едно парче от филето оставяхме и за тях.  Laughing
Жалко, че снимките не са на този комп, та да ви покажа кръвопийците.

Някой в района да се включи и да сподели сега как е? Rolling Eyes

# 695
А моят мъж тая нощ ми пусна една муха и сега само ми бръмчи в главата...да ходим на съботно-неделен плаж до Гърция.  Laughing
Що ли и моят няма такива мисли в главата  Crossing Arms
Даже септемврийското ми гръцко море виси на тъъъъъънък косъм  Twisted Evil

# 696
  • София
М.г. от 1-10.09 беше ад на Ситония. Задължително по едно парче от филето оставяхме и за тях.  Laughing
Направо ме отчая...Нали се гласим за септември пак там да ходим.
М.г. по това време бяхме на Паралия катерини, но малко по-нагоре на плажа и нямаше такова чудо. Или поне не толкова, че да ми се набият на очи.

Параход, благодаря ти.  Hug И аз горе-долу тия райони гледам на мапа като най-удобни за 2 дни.
Иначе аз мислех за след Солун но и аз предположих, че ще е гъч и вероятно за една нощ пък и кой знае каква цена ще ни искат.
Иначе пък района на офриниу ме притеснява заради тия комари и разните трески дето разнасят.  Whistling
Плажът на Керамоти също ме привлича. Голям е и може и да не е такава навалица... Rolling Eyes То и нямам много време да мисля де, добре че много багаж не ни трябва, че лесно ще го събера утре вечер ако решим да ръгнем.  Mr. Green
Що ли и моят няма такива мисли в главата  Crossing Arms
Даже септемврийското ми гръцко море виси на тъъъъъънък косъм  Twisted Evil
Ами ние бяхме скоро наистина но определено всички ни влече. Малкия през ден все пита "Нали спим и утре пак тръгваме на морето."  Mr. Green
А дано не ти се размине септемврийското...мнооого е хубаво.  Simple Smile

# 697
  • София
dama, не сме искали да те плашим  Hug Просто е добре човек да е подготвен - първия път на Сарти (беше август) изпаднах в дива истерия от количеството оси на плажа и в самото село. А ако някой ме беше предупредил, щях доста по-спокойно да ги приема.

Та мисълта ми е, имай си едно наум, но и в никакъв случай не се отказвай от веселото изкарване. Още повече, че тази година май са доста по-малко като популация и този път на Трани Амуда може да е съвсем чисто.

Повярвай ми, тук всички не ги долюбваме осите, но всяко лято пак в гръцко си ходим на море. Безброй плюсове и само един минус, това е. Освен това се свиква, просто трябва малко време. Аз самата съм и алергична и изпитвам ужас от пчели и оси, и ето - пак ходя само в Гърция на море, че вече и по два пъти на година  Simple Smile

Отидете и този уикенд, ще ти е супер, ще видиш  Peace

Всъщност някой има ли представа как е ситуацията на Евбея...дали са много гадинките  newsm78

# 698
  • София
Иначе пък района на офриниу ме притеснява заради тия комари и разните трески дето разнасят.  Whistling

Купи си един Аутан и не го мисли. Все една вечер ще я преживеете.  Wink 

Скрит текст:
Аз си купих за Лимнос, но не ми се наложи нито веднъж да го използвам. За сметка на това снощи ходихме в софийска кръчма на открито и се напръсках. Няма такъв кеф - другите се побъркаха да се почесват, а аз си стоях спокойно. А преди това мъжът ми ми се подиграваше, че се мажа.  Laughing С доста висока телесна температура съм и винаги събирам комарите около мен.

# 699
  • София
Дам, и аз се пръскам с Аутан и съм много доволна, тук вечер също си слагам, че из парка са доста кръвопийците.
М/у другото - това лято взех от Ремедиум машинка и течност на Чико специално за дребосъци, някаква био май се водеше...абе доста струваха. Идеята ни беше, следобед включваме в контакта, и така цяла нощ без комари, а м/у временно детето не диша химия.

Да, ама не. Чико могат да си заврат течността...сещате се къде  Close
Неос Мармараските комари само ехидно ни се усмихнаха и щурмуваха на рояци...все едно нямаше ни машинка включена, ни гявол  ooooh!

# 700
  • София
Vivi Плажа във Фурка пред хотел Royal се стопанисва от хотела. Формулата е консумираш-ползваш. Лошото е, че няма ограничения за никой наоколо. Има моменти в които е фул, зависи от сезона и часа. Има и свободна зона. За хотела съм с противоречиво мнение, стояхме няколко дена, после се преместихме тук:
http://www.elani-resort.gr/uk/

Наоколо няма развлечения, но е много спокойно, идеална почивка.

За него цените сега са високи, ние сме били на 55 евро..............

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 14:36 от Bled

# 701
  • София
Благодаря ти, Блед.

# 702
  • София
И аз ползвам Аутан, сега като бяхме пръсках децата вечер, и машинка слагахме от тия на Райд нови уж, с едни капсули с течност, и машинка с таблетки на хазяите и пак малкия беше наяден. А той като го хапне, като се подуе, като стане твърдо като камък...страшно. Даже го гледам още му стоят едни такива тъмни петна на местата където са били ухапванията.
По едно време се наложи и си купихме от Лидл в Никити и от тези палещите се.

А между другото някой назад беше писал, но нещо не го намирам в момента, за таксата на магистралата за Атина. До Катерини нали само на едно място се плаща, колко?

# 703
Против комари използвахме свещ с масло от цитронела
Аз си носех такава, но се оказа, че в магазинчетата на Торони се продават
Отделно носех шишенце с маслото и капвах по няколко капки в стаята, на балкона и около масата в ресторанта
Отделно има и гривнички с цитронела, но с тях нямам опит

# 704
Вече броим часовете до вторник Simple SmileРешихме се да тръгнем без предварителна резервация и да търсим на място в райнона на Кавала.Като започнем от Палио-Неа Ираклица-Неа Перамос....Все ще намерим нещо за двама Wink

Общи условия

Активация на акаунт