Хотел Бела Виста се подигра с нас!

• 3 682
  • 30
  •   1
Отговори
Здравейте,пиша ви да споделя разочарованието си от този хотел,както и да поискам съвет какво да направя. През януари тази година си направихме резервация за две двойни стаи в този хотел, за началото на септември. Всичко беше наред,потвърдиха ми резервацията,аз съответно си платих авансово и съм спокойна,че семейната ми почивка е уредена.С  голямо нетърпение чаках септември,до преди 3 дни,когато от тур операторската агенция ми се обадиха да ми кажат,че от Бела Виста ми отменят резервацията за тези дати.Предлагат ми или други дати/което е невъзможно защото хората си имат пусната отпуска и не става толкова лесно,плюс това съм с бебе и не искам отивайки на море да му обличам дълги ръкави или да седим в хотела/, или други хотели/които отново не искам,защото ако исках там щях да си направя резервация /. Обадих се в хотела да ги питам как стават така нещата,те ми обясниха,че чартърните полети на чужденците били променени и затова ми анулират резервацията тогава. Безкрайно съм ядосана,ако щете излъгана, измамена/въпреки,че ми предложиха възстановяване на сумата/. Имаме приятели,които имат резервация за същите дати,но с 4 нощувки повече и са им казали,че още не е сигурно за тях. И какво се получи,човек иска предварително да си планува нещата,а накрая остава с пръст в устата. Колкото и да исках да посетя този хотел,никога повече и през ума няма да ми мине,да почивам там.

# 1
  • В.Търново
За съжаление нищо не можеш да направиш.В тяхно право  е да анулират когато си искат и на когото си искат резервацията.Единственото е,че оставате с негативно мнение за хотела.

# 2
  • Sofia
Не съм запозната с условията по резервационния договор, ще е жалко, ако Роси е права, но постъпката им е изключително нагла и възмутителна.
Дано намериш по-добра алтернатива, има време и ласт минети, а Бела Виста ненавиждам от много години, откакто "цъфна" като грозно еклектично чудовище, първото от този си вид на Бутамята и положи началото на съсипването на Синеморец.
Сложи ги и в черния списък, за да знаят хората какви практики имат, разнеси ги където можеш по форумите, хората трябва да са информирани за методите им на работа. Аз също с удоволствие ще споделям, за съжаление, лошият ти опит.

# 3
Да, наистина е възмутително това - биха могли да се опитат поне да предложат някаква компенсация за неудобството, включително и финансова, за да не остава клиентът с усещането, че е представен пред свършен факт от по-силната страна. И аз си го отмятам в черния списък този хотел, въпреки че отдавна като четях отзивите за него ми стана ясно, че таргетира изключително чужди туристи и неглижира българските. Още тогава ми светна червената лампичка и явно не е било напразно.

# 4
За съжаление,май наистина няма какво да се направи  Sad . Не вярвам,че това е причината за анулиране на резервацията ми,просто групата от чужденци се е увеличила и са решили да ни резнат. Мислех да пусна жалба до КЗП,но в договора пише,че може да анулират резервацията. Никъде обаче,не пише срок в който могат да го направят.

# 5
Ето още един пример за неизгодна клауза в Общи условия на туроператор - писала съм и друг път по този повод във форума - четете и възразявайте докато е време. С така написани условия по анулация може да анулират докато сте на път за хотела и да ви очаква неприятна изненада. Аз така си изтеглих едно капаро от Емералд травел с подобни уловки в договора, който ми предложиха. Да знаете, че "Общи условия" в договор не са закон, и нищо че са "Общи", подлежат на ревизия между двете равноправни страни. Като им се опънат стотина клиенти и откажат да са такива, туроператорите ще се съобразят с обстановката и ще станат по-сговорчиви. Защото в моя случай аз си изтеглих капарото, но зад мен стояха нетърпеливи клиенти с парите в ръка, които съм сигурна че не бяха прочели за какво става въпрос, записвайки се за екскурзия.

# 6
milittana, изключително си права. Голяма вина имам и аз,следващия път,когато правя резервация ще го имам предвид.

# 7
milittana, изключително си права. Голяма вина имам и аз,следващия път,когато правя резервация ще го имам предвид.
Желая ти прекрасно лято, може да е било за добро, че се отменя ваканцията ви точно там!

# 8
  • Пловдив
А би ли споделила директно през хотела ли резервира или чрез тур. агенция?

# 9
Желая ти прекрасно лято, може да е било за добро, че се отменя ваканцията ви точно там!
Благодаря ти,дано си права!  bouquet

# 10
А би ли споделила директно през хотела ли резервира или чрез тур. агенция?
Резервацията я направих, чрез Съни турс,те ми се обадиха да ми кажат,аз от своя страна звънях и в хотела и те ми потвърдиха анулирането.

# 11
  • София
Ами и аз ще ти кажа - всяко зло за добро Hug
Още преди много години осъзнах, че българския турист не е желан на нашето си море - нищо че плащаме по-скъпо от чужденците, нищо че оставяме бакшиши, нищо че нямаме претенции. И откакто го разбрах съм си по-добре, ходя на море където ме харесват, всяка година съм с нови приятели, за които ще е радост да ги посетим отново през следващата година, а не просто да ни вземат парите за тази Wink
Вярвам, че ще изкарате чудесна почивка, не се ядосвай, и е хубаво че си пуснала тема, та да няма скрито-покрито.

# 12
Ами и аз ще ти кажа - всяко зло за добро Hug
Още преди много години осъзнах, че българския турист не е желан на нашето си море - нищо че плащаме по-скъпо от чужденците, нищо че оставяме бакшиши, нищо че нямаме претенции. И откакто го разбрах съм си по-добре, ходя на море където ме харесват, всяка година съм с нови приятели, за които ще е радост да ги посетим отново през следващата година, а не просто да ни вземат парите за тази Wink
Вярвам, че ще изкарате чудесна почивка, не се ядосвай, и е хубаво че си пуснала тема, та да няма скрито-покрито.
Hug Благодаря! И за мен е потресаващо,но наистина чужденците плащат по-ниски цени от нас.  Вече не се ядосвам,наистина е трябвало така да стане,в крайна сметка те ще изгубят много повече от мен. Нашите приятели всяка година ходят на този хотел,около 30 човека и те са много разочаровани и повече няма да стъпят там. Те избраха,като дестинация Турция,но аз понеже съм с бебе и затова не ми се занимава на толкова далечна дестинация. Благодаря ви за милите думи!  Hug

# 13
  • СОФИЯ
Чета и се чудех дали да пиша, з впечатленията ми от там са от преди доста години. Почивахме през 2006 г., когато детето беше на 2 г. Голяма компания българи, с малки деца. Въпреки преобладаващото немскоговорящо присъствие останахме доволни. Следващото лято 8 семейства отново резервираха там и платиха още пролетта, но в началото на лятото, по описания начин ги отсвириха, те решиха да приемат офертата за друг х-л, не в Синеморец. За съжаление явно нищо не се е променило оттогава. Та Mi6ina, и по мое мнение "всяко зло за добро"!

а това, че за нашето черноморие може да се резервира по-изгодно през сайтове и агенции в други д-ви си е факт, за съжаление

# 14
  • Beyond the Frontiers
Много неприятно. Получава се при дублажи - хотелът е продал повече стаи, от колкото има. Съответно прецакват туроператорите/ клиентите с договори без неустойки. В случая и най-често българите.

Общи условия

Активация на акаунт