Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява гестационният диабет и как се диагностицира?
Какво представлява феталната морфология и защо е важна?
Как се измерва количеството околоплодна течност и какво означава излишъкът й?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява гестационният диабет и как се диагностицира?
-
Какво представлява феталната морфология и защо е важна?
Феталната морфология е специализиран ултразвук, проведен между 20-та и 24-та седмица от бременността. Той предоставя цялостен преглед на развитието на бебето, включително оценка на органите, костите, мускулите и други структури. Това изследване е важно, защото може да помогне за идентифициране на потенциални аномалии или проблеми в развитието на плода.
-
Как се измерва количеството околоплодна течност и какво означава излишъкът й?
-
Какви са причините за излишък на амниотична течност и какви могат да бъдат последствията?
-
Какво представлява голямо бебе и какви са потенциалните последици?
Аз съм в 8мия месец,на 24 септември ми е термина, първа бременност.Избрах гинеколога си по слухове,че е добър и защото беше завеждащ отделението в болницата.В последствие силно съжалих избора си, тъй като не ми отделя повече от 10 мин на месец , а на всеки мой въпрос отговаря с " ще видим" или "много се ровиш в интернет".. Питах го в 4тия месец да започна ли да пия витамини и фолиева киселина,а той ми отговори,че "нямало смисъл тъй като вече съм бременна
". / аз все пак си купих на прегнакеър макс / . За 4 Д-то - "нямало смисъл да им пълня джоба" .. същото за изследванията за даун и кръвните,да не говорим ,че цял ден го убеждавах,че имам гъбички,за да ми пусне изследвания и да ми предпише нещо. От вчера съм на таблетки,заради нисък хемуглобин..От седмия месец корема ми е като в 9тия !! Всеки път като ида до болницата ме питат дали не съм за приемане за секцио ! Качила съм 14 килограма за цялата бременност, но самият плод е страшно голям..
Та, днес една стажантка ми обърна доста внимание да гледа бебчо / по принцип гледахме пола,че всеки е на различно мнение/ и направо ме шашна като взе да ми обяснява,че плода е прекалено голям,че имало страшно много вода,че жени с преносени имат по-малък корем и т.н....Четох,че свръх големите бебета се раждат в следствие на диабет, но аз нямам.Също четох,че големите бебета имали дефекти
..знам,че е доста глупаво, но първа бременност и като никой не ми обръща внимание си пълня главата със статий от интернет.. Някой имал ли е опит в такова полойение или с голям плод? Седалищно сме,ако има значение.. И също да попитам, една майка ми каза,че се пиели разни хапчета против контракций в 7мия и осмия месец?
. Доста относително е това с големината.