В очакване на първи клас! - 3

• 37 047
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Виж на Dakine  Peace

# 31
  • у дома

Проблемът при нас е ,че ще се води в събота и ако се запишем не било желателно да се отсъства. А дъщеря ми има и други странични интереси и ангажименти и това ще и дойде доста натоварващо. Но пък повечето деца от класа смятат да се записват и като че ли ,не ми се ще да се почувства изолирана. Та в голяма дилема съм  Tired

При нас също се провеждаше в събота и мисля,че това си е едно от изискванията на програмата-да е в извън учебно време  Peace
Моето също ходеше два пъти седмично на английски ,играе в ансамбъл за народни танци,посещаваше и школа по математика-засичаше му се само с школата,но говорих с госпожата и тя го прехвърли в друга група на школата и разрешихме проблема. Даже сега от 5-ти клас ще е в друго училище и не съм се сетила да проверя там работят ли по тази програма  Embarassed

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 16:51 от svetlaem

# 32
  • Варна
Не се ли изморяват много така , цял ден на училище и един куп занимания после  newsm78

# 33
Събота ще го запиша единствено на спорт.
Мисля, че за дете на 7 е предостатъчно по 8 часа дневно зда се занимава  Naughty

# 34
  • у дома
Не се ли изморяват много така , цял ден на училище и един куп занимания после  newsm78
Моето не е на целодневно обучение и не се изморява-прибира се около обяд,хапва,почива си около час и после за час-два максимум до 16ч е готов с домашните,а др занимания са му били след това,но той беше и 4 клас де.
В първи клас даже и на език не ходеше-нито в училище,нито извън него-само на танците и нищо друго.

# 35
  • Русе
Раниците на Херлитц в България са малко скъпички, същите модели в ибея са по 50/60 евро в комплект от 4/5 части. Аз купих ето тази  от този доставчик, коректен, доволна съм.
http://www.ebay.de/itm/Herlitz-Schulranzen-Set-Smart-Plus-4-Teil … sh=item1e7d692e14

# 36
  • Варна
Не се ли изморяват много така , цял ден на училище и един куп занимания после  newsm78
Моето не е на целодневно обучение и не се изморява-прибира се около обяд,хапва,почива си около час и после за час-два максимум до 16ч е готов с домашните,а др занимания са му били след това,но той беше и 4 клас де.
В първи клас даже и на език не ходеше-нито в училище,нито извън него-само на танците и нищо друго.

Мерси за доуточнението   bouquet. Можеха да поизчакат с тези записвания за извънкласни занимания , поне да видим  първия месец,  кое дете колко е издръжливо  Mr. Green и тогава да се записваме  Thinking Ще има да се чудя и мая до следващата родителска среща в началото на септември  Peace

# 37
Само запис засега.

# 38
П.П. тези ярки раници с какви дрехи ще съчетавате после?
И таз добра - дрехите с раницата да съчетавам.  Crossing Arms Дали да не купя 3-4 раници, че да има за всеки ден раница в подходящ цвят. Joy

# 39
Да се запиша и аз,че наближава тръгването в първи клас на малкия ми принц.
Наш Ивчо,не чете,пише букви.....,но освен да се подписва на рисунките си,друго трудно можеш го накара....не му се и смята.....Но,съм го оставила да почива през ваканцията.Госпожата,която ще му е класна,каза на родителската среща,да не ги караме,ако не искат...и че тя предпочита да ѝ ги предоставим в "необработен вид",вместо с "вредни навици"/като последното,каза,че е по-голям проблем отколкото незнанието/.
Раници аз купувам от Спорт Директ/за баткото купувахме с картинки,ученически...първи клас го приключихме с 4 раници скъсани и раздърпани,от влачене по коридорите,хвърляне и подритване под чина/,като основно гледам да може да се пере  и да е удобна на мен или на таткото,защото реално ние ги носим.Несесери-на Габол има едни с три ципа/и съответно три отделения/,предлагат голям избор от десени,също могат да се перат и като сложиш в едното отделение моливите,в другото флумастерите,а в третото химикалите се получава перфектно.Купувала съм и такива с ластици-не са удобни.Освен това не купувам от готовите пълни несесери,защото не съм доволна от нещата с които са заредени.Предпочитам да си купя всичко отделно/и определено предпочитам нещата на Faber-Castell,а като по-бюджетен вариант като има промоции в Лидл,защото и моливите и боичките и флумастерите са им читави Peace /.
Иначе,в нашето училище пособията за рисуване седят в шкафчетата/приготвяме им по една кутия с боички,пастели,пособията по ДБТ,постелка за рисуване/в китайските магазини и левчетата има найлонови покривки с герои от филми-струват стотинки,макс лев,за най-големия размер,гланцови блокчета и т.н./,така,че в несесера са само най-необходимите неща/т.е. това което може да потрябва и в занималнята,ако случайно са в друго помещение/.

# 40
 Доника,  Hug
Вместо запис - нещо съм се притеснила как ще се подготвя първокласника покрай брат му. Малкият развива някакви висоти на палавост, бъбривост, превземане на пространства. Не му дава нищо да прави, дърпа всичко, все и той да участва Simple Smile
В същото време като че ли все повече ми се иска да не посещава занималня. Само си споделям, надали някой може да ми помогне. Освен това дребчо заспива баш към 11.30-12.00 часа, когато би било добре да взимам баткото., ако не остава следобяд... такива работи около организацията, които много ме притесняват.
Днес взех прозрачни подвързии, защото искал да му се вижда човечето на тетрадките. И шише за вода. Торбата за  физическото я забравих, добре , че ме подсетихте. Ако имате идеи отнякъде да се поръчва, че всяко излизане по магазините с малкото нещо доста ме уморява...

# 41
  • София
Доника, мерси за темата.   bouquet

Като ви чета направо започвам да се комплексирам. Моето не чете, не пише, смята до 10. И понеже сме на морето, няма земна сила, която да го накара да се занимава с подобни неща. Дано госпожата да е от тези, които предпочитат "необработен" материал.  Laughing

# 42
Доника , мерси за темата! Сутринта се бях притеснила  Embarassed
Хареса ми ".. компютърът с цвят на камък " , много е важно да се измъкнеш от ситуация. Харесвам деца с въображение. Макар понякога да държат на стереотипите (на нашият батко в 1 клас не му признаха отговори като "противоположното на "стар" - отг. "мек" - мислел си за хляб), за мен това е въображение, фантазия, творчество.
В училището на малчо има логопед и ресурсен учител. Надявам се да нямаме необходимост от тях, но при нужда ще ги ползваме. Добре е да имаме резервен план.

Luss, на нас за дишането ни бяха препоръчали плуване. Помагало да се усвои лесно техниката на дишане.
Приятелката ми в университета заекваше при стрес. Така беше усвоила дишането, че ако не знаеш, че има проблем - няма да забележиш. Все едно си търси подходящата дума. А госпожата в 1 клас, заради заекването, искала да я праща в училище за "бавноразвиващи се". Така ги наричаха навремето. Добре, че майката не се вързала на акъла на учителката.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 00:21 от Citron

# 43
Записвам се и се връщам да чета...кога стигнахте до 3  Simple Smile

# 44
  • София
Много се надявам да сме случили на госпожата.

Общи условия

Активация на акаунт