В очакване на първи клас! - 3

• 37 048
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
  • София
И според мен статията е измислена.
Децата въобще не се замислят за такива неща в 90%... Същото са писали за една майка, която е потънала в дълговете за една абитуриенска рокля за 5000 лева... Тъпи хора...

Знам какво е нямане...

# 706
Здравейте! Да се запиша и аз тук като майка на първокласник. Вече съм почти готова с покупките, чакам само да видя дали на родителската среща, която ще е на 4 септември, ще ми кажат нещо ново. Ходих днес за униформа, но се оказа, че нямат малки номера, та докато заредят, могло да водя детето с бяла тениска и тъмен панталон (дънки), но с условието да е без емблеми, капси и т.н. Това ми се видя дота кофти - синът ми доста се цапа и бялото не е неговият цвят, а оттук нататък е ясно, че ще се съобразявам какво облекло носи, но да изхвърля толкова дрехи, които му стават все още, само защото са с някаква емблемка  Rolling Eyes
За логопед си говорите - по-миналата година логопедът в градината  се занимаваше с него и имаше известен напредък (не казва р). Миналата година обаче бяха във филиал и логопедът рядко идваше, а и почти всички деца имат проблем с поне един звук. Та проблемът си остана. А аз като че неглижирах проблема - работа, по-малко дете, извънградински занимания на баткото, не остана време (не че е извинение). Сега съм решила, ако има подходящо време и възможност,  да го включа в програмата на преподавателите в университета (като си водят практическите занимания със студентите). Ако не - ще търся логопед, и без това съм решила да водя малкия, че нещо се забавя с говора.

# 707
  • София
И моят син не казва Р, в градината логопед нямаше и уж чакахме да го израсте. Сега ще видя дали има в училището (за каката не се е налагало да търся и не знам). И ако няма...ще се започне голямото вадене на $, като знам какви са цените.

# 708
  • София
Тази статия "Раница за сто лева" е супер измислена. Майката специално е завела детето в мола, за да й покаже раница за 100 лева и после да й обясни, че не може, докато не дадат помощите ooooh!  А храната от Макдоналдс символ на богатство......
 По-скоро трябва да се напише статия как 15 артикула /от които гумички, острилки Laughing/ за училище се избират с месеци и за тоталната вещомания, побъркала родителите преди началото на учебната година. Аз изобщо не искам детето ми да расте в среда, в която предметите са някаква супер ценност.
Ми на мене лично вчера ми се дорева с тия тетрадки. Не толкова заради тях, колкото че пак прозрях с какви вятърни мелници ми предстои да се боря, отглеждайки дете. Точно вещоманията се възпитава с натрапчивото предлагане на продукти с картинки и подсъзнателно приучаване към "разпознаваемост" на марки.
Поне имам някакъв късмет (засега Grinning) с дете абсолютен некомформист по отношение на вещи.

# 709
Аз се замислям дали има много деца, които никога не се научават да казват Р. В обкръжението си май нямам човек, който не го казва... Thinking

# 710
Има. Аз Simple Smile И затова съм притеснена за сина си.
Разбира се, може това да не му е от съществено значение в живота, но знае ли човек... На мен ми пречи  - изкарвам си хляба с говорене и писане и въпреки че дефектът не е кой знае какъв, оказва влияние.

# 711
  • София
Аз познавам такива хора.  Laughing Не смятам, че е дефект, даже е симпатично, но ако може да се оправи бих предпочела да го оправим.

# 712
Аз познавам доста хора, които не произнасят правилно Р. А за правилно Л, а не Уъ, да не говорим  Wink

# 713
Red, има ли дете, което да знае колко струва раницата му и на коя марка е? Синът ми и приятелите му никак не са наясно, само констатират -а твоята е с човече, а твоята с кола, а на еди кой си с мечка гризли.
 Това се питам тези дни, покрай това вманиачаване в детайлите. Страх ме е какво му предстои, ще си позная ли детето след година, две. Имаме ли достатъчно механизми, за да противодействаме?
Даже се сетих, че за предучилищната дори и не си спомням какви марки моливи, острилки, несесери взех, не съм и поглеждала. Отидох в кварталната книжарница и каквото имаше. Не знаех, че е от такава важност. Пък детето пак си пишеше, правеше си домашните, че и учителката го хвалеше.

# 714
Аз познавам доста хора, които не произнасят правилно Р. А за правилно Л, а не Уъ, да не говорим  Wink
Там е повече от масово. Има голям риск този звук да изчезне от българския език.

# 715
  • София
Днес получих раницата от ибей... Няма твърдо дъно и не е ортопедична, та ще купуваме нова, и на каката също не е ортопедична, ама си я грабна и казва, че за нищо на света няма да я сменя - с мустак и очила... Laughing Laughing Laughing

# 716
  • София
Дъщеря ми ще бъде в трети клас и веднъж ме попита може ли да й купим маратонки Nike и дали са много скъпи. Попитах я защо, отговорът стандартен - ами някои деца имат. Обясних й, че е важно обувките да са естествена кожа и удобни, марката е без значение. Има "маркови" от изкуствена кожа и неудобни, има и "немаркови", които са перфектни. След това обясних за sportdirect  Mr. Green и за това, че от там не са чак толкова скъпи, че да не може да ги получи. Не знам колко добре ме разбра, не е питала повече. Но съвсем скоро ще започнат да си мерят марките и възможностите, надявам се да успеем да тушираме неизбежното.

# 717
Винаги ще има някои от обкръжението на децата, които ще се изтъкват какво имат. Като се започне от сега, та през средното, висшето и после в службата. Няма отърване, дребнави хора има навсякъсе и във всички възрасти. Въпросът е да се научат да не се влияят толкова от хорските приказки, защото понякога "данък обществено мнение" ти стъпва доста скъп - и пряко, и косвено  Wink

# 718
  • София
Не знам как ще е с малкия...

Моята рибка(зодия) на 15,5... Тези дни й казвам, айде да вземем нещо... И тя ми казва - не ме интересува какво пише - искам да ми удобно, да ме кефи и да не е изкуственяк... Не мога да разбера каква е разликата от готино яке от 1000 лева и от 100... да не би ще стана по-умна, по-готина, или 6-ци ще ми се слагат сами в бележника... Laughing Laughing Laughing

Баща й е същия...

# 719
Днес получих раницата от ибей... Няма твърдо дъно и не е ортопедична, та ще купуваме нова, и на каката също не е ортопедична, ама си я грабна и казва, че за нищо на света няма да я сменя - с мустак и очила... Laughing Laughing Laughing

Съжалявам за несполучливите покупки, наистина, знам какво е да чакаш поръчка...аз затова онлайн не пазарувам.
Все пак ще ги снимаш ли?  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт