Румъния - близка и непозната

• 74 846
  • 390
  •   1
Отговори
# 30
Препоръчайте ми хотел за нощувка там, как са цените?
Колебаем се дали сами да си организираме или с ваучери

# 31
С ваучер-поне за мен беше по лесно и изгодно Wink

# 32
  • Варна
Къде хотел по-точно?

Ние не си падаме по екскурзии с ваучери, защото нямаме доверие на фирмите - организаторки.
Сами се организирахме.

# 33
Били сме в Пояна Брашов и Букурещ за нощувки и нямам забележки.

# 34
  • Луната
Аз съм била в Румъния организирано: Букурещ, Синая, Пелеш, Бран, Брашов.
От Букурещ не останах много очарована, но Синая много ми хареса както и замъка Пелеш. Брашов е малко градче, а в Бран най-забележителното е замъка на граф Дракула, привличаш много туристи... мен лично не ме впечатли.

# 35
Къде хотел по-точно?

Ние не си падаме по екскурзии с ваучери, защото нямаме доверие на фирмите - организаторки.
Сами се организирахме.

В Брашов  Peace

Почивали сме много пъти в Б-я с ваучери, никога не сме имали забележки.

# 36
  • Варна
О, Брашов много ми хареса, страхотно градче, но бяхме там само за разходка. Нощувахме в Бран.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 18:25 от missNoir

# 37
  • Луната
В Брашов се разходихме на центъра. Не съм нощувала. Много приятно градче. Предполагам, че в резервационните сайтове ще може за намериш интересни предложения за там.
Аз бих препоръчала хотела ни в Синая Palace Hotel . Градчето много ми хареса Simple Smile... природата, Карпатите Simple Smile, Замъкът Пелеш, който е наблизо.

# 38
Записвам се и аз да ви следя.
Докато са ми пресни спомените мога да помогна с някое и друго впечатление от обиколката ни.
Букурещ-Кампина-Синая-Брашов-Бран-Сибиу-Питещ-Букурещ.
Като цяло прекарването, времето и настроението по време на пътуването ни беше хубаво.
Сибиу е от най-красивите места, на които съм била.
Трансфагараш е проход, "краста" за повечето шофьори.
Това, че е достъпен едва два-три месеца в годината го прави още по-съблазнителен.
Като цяло всички сте изписали доста, няма да се повтарям.
Но Румъния е близка, красива, достъпна и интересна дестинация.
Ние си оставихме и за следващият път:)

P.S. Някой по-напред попита за сравнение с ваучери или самостоятелно.
Нашето трип-че беше с кола, трима души, три нощувки и пътя ни се пада на същата стойност на организираните екскурзии от ваучерите.
Но успяхме да видим доста повече места! И то едни от най- хубавите от цялото преживяване.

# 39
  • Варна
Аз така и не успявам да убедя мъжа ми да видим и вътрешността на страната. Сигурна съм, че има много хубави места, но за него Бран-Брашов-Синая-Букурещ са му достатъчни Simple Smile

Ако отправната точка е Разград и са 3-4 души или едно семейство, изобщо не виждам смисъл и голяма далавера да си с ваучер.

# 40
А като цяло колко км се навъртат до Брашов, Бран, Синая .. ориентировъчно..

# 41
  • Варна
СпоредVia Michelin са към 450км - Варна - Брашов. Сложи още толкова на връщане.

Бран го няма във Виа Мишелин, за да го включа, но той е по пътя от Букурещ, през Питещи за Брашов/ магистрала/, ако минете през живописния път през планината. Май съм слагала снимки в началото на темата.

На връщане през Синая за Букурещ.

Така направихме ние. Пътят от Питещи за Бран, наистина си заслужава. Много красиво.

# 42
  • Луната
А като цяло колко км се навъртат до Брашов, Бран, Синая .. ориентировъчно..

Русе – Брашов е някъде към 250 км. Пътя до там минава покрай Синая. А разстоянието от Брашов до Бран е не повече от 20 км.

# 43
Благодаря много!

# 44
Здравейте мами
Лятото почти отмина ...... почивката на морето също. Но през септември , че дори и през октомври времето дори и да не става за плаж, е прекрасно за екскурзии. При моето единствено посещение досега в Румъния - писала съм за него в старата тема / линка по-горе/   - бях очарована  и все търсех малко време  и възможност отново да "отскоча" до там . Живот и здраве да е , смятам по време на идващите септемврийски празници да стане.  И понеже не съм фен на организираните екскурзии , започнах да планирам своя... но не само до  Синая и Бран - това  всяка тур. агенция предлага , а до други непознати за мен места.Именно затова и пускам тази тема - моля да споделите вашите впечатления от Сибиу, Сегишоара -родното място на граф Дракула , Алба Юлия  , калните вулкани ... и други непознати  и интересни места

Общи условия

Активация на акаунт