Румъния - близка и непозната

• 74 881
  • 390
  •   1
Отговори
# 180
  • София
А с езика как са английският върви ли ?

# 181
съжалявам - чисто вегетариански храни не съм яла....Относно езика - аз съм полиглот - прекрасно махам с ръце, а при нужда и с крака  и до сега не е имало случай да не се разбера  Joy
Сериозно - за мен най разпространения език там е английски / не че го знаем кой знае колко/, но  сме разчитали и  на щерката/учи в немска гимназия/ и за немски  и за английски..а  точно в Бран първия път само на френско говорящи попадахме

# 182
  • София
 JoyРазсмя ме искрено.ще пиша отзиви живи и здрави.

# 183
Виж тук е го закъсаме ние сме вегетарианци. Laughing
Значи,мамалига chef

Лично на мен мамалигата никак не ми хареса. Е, може би имах твърде големи очаквания.... Но намерихме хубави пици и невероятно вкусни сладкиши /в Синая/. Кашкавал си купихме от магазин, а не от пазара. Беше добро попадение!

# 184
ами и аз нещо не бях кой знае колко очарована от качамака - ама те си го тачат много ...а когато е залят със сос става

# 185
  • София, България
Нашата екскурзоводка миналата година каза, че румънската кухня не е дала нищо на света, и не случайно в Хепито в Русе през уикенда се влиза само със задграничен паспорт  Wink Но в Букурещ ядох Уникални гевречета, няма такава вкусотия  Peace

# 186
Подкрепям за гевречетата-вкусни са и ароманто миришат-по това ще откриете и пекартата ,която ги прави Wink

# 187
Здравейте, и аз се записвам за темата!
Влюбена съм в Карпатите.Миналата година пътувахме по следният маршрут Трансфагаръш-Хунедоара-Дева-Алба Юлия -много впечатляващ град.
Тази имаме намерение да минем през Трансалпина набелязала съм една солна мина в Турда  и се чудя къде другаде си заслужава да се отбием.Някой ходил ли е в Клуж-Напока?

# 188
Преди месец се върнахме от Турда и Клуж.  От Турда всички сме много впечатлени, като слезеш от асансьора долу направо оставаш без думи.В Клуж катедралата е много впечатляваща - аз много харесвам готика и ми хареса. Иначе градът е по-голям и трафикът е много интензивен.

# 189
понеже ставаше въпрос за вечеря и обяд затова не споменах за гевреците .По принцип съм им страшен фен но такава вкусотия с маслини каквато има в Брашов и геврек пълнен с ванилов крем в Сибиу - направо като почна спиране нямам. Веднъж обърках и взех  геврек пълнен с  вишни също бе прекрасен .. Пак там ядох и нещо като поничка - ама това не е нашата поничка - тяхната се пече т.е няма олио и е с различни пълнежи  - страхотна е

kiribitka - явно сме вървели по един и същи маршрут /е ние включихме и Сигишоара и църквата в Биертан/ В Турда не влязохме, но пък си нацелих Сланик / май така се пише/ другата им солна мина и калните вулкани за тази ...че да видим -

# 190
  • В центъра на моретата
Аз бях питала по-напред в темата, ама никой не ми отговори за солната мина в Турда. Сега виждам, че е станало на въпрос.
Интересува ме, подходяща ли е ходене с малко дете в солната мина. Питам, защото някъде бях чела, но не мога вече да го намеря къде, че имало един малък асансьор и доста се чакало за него, а  стълбите били доста стръмни. Като цяло май не се препоръчваше за деца, възрастни хора и бременни. Така ли е в действителност? Ние ходихме лятото в солната мина Сланик, но там не беше така - с микробус се извозват хората до самата мина е не се налага слизане и качване с каквото и да било.

# 191
Аз бях питала по-напред в темата, ама никой не ми отговори за солната мина в Турда. Сега виждам, че е станало на въпрос.
Интересува ме, подходяща ли е ходене с малко дете в солната мина. Питам, защото някъде бях чела, но не мога вече да го намеря къде, че имало един малък асансьор и доста се чакало за него, а  стълбите били доста стръмни. Като цяло май не се препоръчваше за деца, възрастни хора и бременни. Така ли е в действителност? Ние ходихме лятото в солната мина Сланик, но там не беше така - с микробус се извозват хората до самата мина е не се налага слизане и качване с каквото и да било.
За асансьорите не сме чакали въобще. За деца даже е полезно -  долу в голямата галерия беше пълно с деца от 2 години нагоре , за да дишат въздуха - полезно е за алергии, чести бронхити,  астма. Нещо като санаториум - стоят с часове долу с родител и си играят- има площадка, пързалка, мини голф, боулинг, виенско колело и други забавления,за да минава времето.

# 192
  • В центъра на моретата
Благодаря!
За децата знам, че е полезно - така беше и в Сланик като ходихме, имаше нещо като мини санаториум в мината. По-скоро за слизането и качването да том се чудех. Да не стане така, че да отидев и да чакаме 30-40 мин. за асансьор, поради много хора.

# 193
Благодаря!
За децата знам, че е полезно - така беше и в Сланик като ходихме, имаше нещо като мини санаториум в мината. По-скоро за слизането и качването да том се чудех. Да не стане така, че да отидев и да чакаме 30-40 мин. за асансьор, поради много хора.
Ние бяхме през седмицата, може би събота и неделя да е по натоварено, но асансьорът слиза долу за по- малко от минута, мисля, че няма да има проблеми.

# 194
Аз да попитам - има ли оферти за пътувания до Румъния по маршрут различен от Букурещ-Синая  newsm78
Или аз не намирам?

Общи условия

Активация на акаунт