Румъния - близка и непозната

• 74 907
  • 390
  •   1
Отговори
# 195
Аз да попитам - има ли оферти за пътувания до Румъния по маршрут различен от Букурещ-Синая  newsm78
Или аз не намирам?
Бохемия предлагат малко по-разширен вариант +Сигишоара,Биертан,Сибиу- а там според мен е много по-красиво.

# 196
Има,например:
Скрит текст:
Замъкът Хунедоара Peace

# 197
това бе миналогодишния ни маршрут -бяхме отседнали в Сибиу-много различен за нашите представи град -определено си носи немския дух... и оттам в рамките на 100-150км освен изброените в горните постове са и Дева , Алба Юлия, Турда / това на запад/ - на север са Сигишоара /освен всичко с родната къща на Дракула /  , Биертан ,но пътьом се минава през http://www.erodtemplomok.ro/locations/slimnic___szelindek/87/  и още 2-3 укрепени църкви - м/у другото 09.2015 Биертан бе в ремонт и не можеше да се влиза в кулите . От Сигишиора пътя е прекрасен към Брашов - минава се през Рупя ,има още укрепени църква  , много манастири ... но с риск да досадя ..това не бе организирана екскурзия

# 198
Чудесна тема, ще ви следя и аз. Ние сме планирали пътуване от 9 юни за 3-4 дни. Да попитам ходилите с кола-на път за Синая как най-удачно  да минем Букурещ/не искаме да спираме там/- през града или по околовръстното ?

# 199
за асансьорите се чака. особено ако са почивни дни. ние бяхме с 3 деца, съответно на по 1,3 и 5г и използвахме стълбите. имахме кенгуру и въобще не ни беше проблем. сланик на мен не ми хареса кой знае колко. нямаше никакво осветление и беше по студено отколкото в турда. следващата ще е праид, но това септември като си идем до румъния.
относно кухнята.... всички "манджи" са като нашите. в кебапчетата слагат и чесън даже. нашият качамак си е много по- хубав. тяхната мамалига ми идва малко суха. ако настоявате обаче да опитате я поръчвайте със сметана и сирене. ако ще ядете гевреци, нека бъдат тези на  GIGI, най- вкусни са. с каквото и да вземете няма да сбъркате. има и една друга пекарна, но не знам дали я има на всякъде- cuptorul de aur, или в превод златната пекарна. в брашов я има, но дали екскурзиите обикалят по местата, където има не мога да кажа.

приятно пътешестване

# 200
За Букурещ ,ако няма да разглеждате града-по околовръсното-третия най-отдалечен кръг.По възможност не в пикови часове Peace

# 201
За Букурещ ,ако няма да разглеждате града-по околовръсното-третия най-отдалечен кръг.По възможност не в пикови часове Peace
Благодаря за съвета, но на Гугъл-мапс ми излиза само един кръг на околовръсното newsm78?

# 202
Ако идвате от Русе на Жилава се включвате в околовръсното.

# 203
otkrivatel  не видях  датите делнични дни ли са или не . Ако са делнични КАТЕГОРИЧНО НЕ препоръчвам преминаването през околовръстното - там е насочен потока от всички камиони + служебни и лични коли става кошмар - минете си през центъра на Букурещ- ако са събота , неделя  околовръстното е празно

# 204
  • Разпиляна във въображението
Изчетох темите и голямо благодаря на всички споделили опит и информация. Събрала съм я във файл за всеки случай. Планираме да ходим с още едно семейство до Румъния. Първоначално маршрутът беше Букурещ-Синая-Брашов, но след като влязох тук станах  #Crazy Навсякъде ми се ходи и по мините, и по замъците, и по онзи страшен път 9 в света, и по язовирни стени ми се кара Crossing Arms

# 205
  • София
Здравейте! Преди няколко дни се върнахме от Румъния, ето какво видяхме и какво направихме за да запазим живи спомените и емоциите от посещението на Синая, Бран, Брашов и Букурещ. В Букурещ не бяхме много време.
http://vbox7.com/play:0d857e5401

# 206
Здравейте! Преди няколко дни се върнахме от Румъния, ето какво видяхме и какво направихме за да запазим живи спомените и емоциите от посещението на Синая, Бран, Брашов и Букурещ. В Букурещ не бяхме много време.
http://vbox7.com/play:0d857e5401
Страхотно клипче, изживях отново прекрасните моменти из Трансилвания. Били сме по едно и също време на едни и същи места-много ни хареса...

# 207
Страхотно клипче.
И ние ще ходим другия уикенд по същия маршрут.
Там времето как е ? По-хладно ли е от България?
В нашия град не можем да си намерим румънска валута, казаха че ще спираме в Русе да обменим.

# 208
Времето беше много хубаво и не ми се стори по-хладно от България. Учудих се, че в Синая навсякъде продаваха горски ягоди и малини, които по нашите планини все още не бяха узрели. Румънска валута и ние си купихме от Русе-там има във всички чеинч-бюра. С карти от банкомат на място в Румъния също става. В магазините също пазарувахме с карти.

# 209
Някой ходил ли е в Констанца, Мамая, делтата на Дунав?

Общи условия

Активация на акаунт