Румъния - близка и непозната

• 74 895
  • 390
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря

# 211
  • Варна
Някой ходил ли е в Констанца, Мамая, делтата на Дунав?
Ходила съм в Мамая, но преди 9 години сигурно.
Всички хотели бяха стари и нереновирани. Соц до козирката.
Дали все още е така не знам.
Не ни хареса. Нищо общо с нашите курорти, но може би вече се е развило, обновило.

# 212
  • Пловдив
Здравейте. Гледах опциите за закупуване онлайн на винетка. Не ми става ясно обаче какво представлява самата винетка? Лепи ли се нищо някъде или само си в системата и си имаш фактура за плащането?

# 213
Не се лепи нищо-имаш фактура за плащане. Обаче ние се опитахме да си закупим електронна винетка 1-2 дни по-рано, може би поради краткия срок, но парите не ни бяха взети от сметката и съответно не получихме винетка. Купихме си на бензиностанцията веднага след границата-става бързо и лесно.

# 214
  • Пловдив
Купих Simple Smile Стана в реално време на практика.
Разпечатах си фактурата. Друго няма, нали правилно разбрах?

# 215
Няма друго.

# 216
Някой ходил ли е в Констанца, Мамая, делтата на Дунав?

Препълнено е , те нямат толкова много плажове като нас. Само тези южните курорти са им май и няма къде да стъпиш лятото. Ина4е е интересно.

# 217
  • Пловдив
Пак аз Simple Smile Ще пътуваме от Видин за Хунедоара и Алба Юлия. Via michelin дава най-бърз път не през Дунав мост (Видин), а през Сърбия (Железни Врата). Някой да е минавал този път?

# 218
  • Варна
Ще се радвам, ако пишеш за Хунедоара и Алба Юлия, след като се върнеш.
Този замък много ме влече  Mr. Green

# 219
  • Пловдив
Никой ли не е минавал през това ГКПП? Изглежда много красива тази част на Дунава.
missNoir, ще пиша задължително. Ще правим обиколно трасе - влизаме откъм Железни Врата (или Калафат) - Хунедоара - Алба Юлия - Турда (евентуално) - Трансфагарашан - Брашов - Русе. Надявам се да съм предвидила достатъчно нощувки и да не се разбием от път  Laughing

# 220
Аз съм минавала покрай Железни врата/на връщане от Унгария/ - мястото е красиво откъм природа, съоръжението е интересно. Иначе за мен южна Румъния е застинала в соц-а и е беден район. Нагоре е по-красиво.

# 221
  • В центъра на моретата
Ще се радвам, ако пишеш за Хунедоара и Алба Юлия, след като се върнеш.
Този замък много ме влече  Mr. Green
[/quote
В Хунедоара предстои да ходим, а в Алба Юлия ходихме миналото лято. От всичко, които разгледах в Румъния, това място ми стана любимо. Крепостта е звестообразна, с множество порти и всъщност стария град се намира там. Има макети и схеми на крепостта, тъй като пешеходно е трудно са се обхване, поради това, че е доста голяма. Много е завладяваща, осеяна с множество скулптори. Мястото е невероятно. Има две катедрали една до друга - католическа и православна - смайващо красиви. Препоръчвам да се посети.

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 09:14 от zaek

# 222
В Хунедоара е прекрасно ....не го пропускайте, а пътьом минавате и през Дева -миналата година вървеше ремонт предполагам вече е завършен също не е за пропускане....

# 223
  • Варна
Момичета, помогнете с информация:
- колко време отнема разглеждане на забележителности в Сибиу?
- двореца Хунедоара?
- Дева?
- Турда?
- Алба Юлия?

Обмисляме разходка в тази част и ми се иска да преценя къде да спим.
Мисля Варна-Сибиу да го направим за един ден. Виа мишелин го дава 9 часа.
Някой пътувал ли е за Сибиу от Русе, да кажем?

Другите нощувки мисля само в Алба Юлия и от там да обикаляме и вечер да се връщаме.

# 224
 missNoir не смея да те ориентирам с време защото аз например обичам  по подробно да разглеждам, да не говорим за снимките....но тук доста подробно съм обяснила  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=732077.105;topicrefid=20
В Турда не отидохме , защото след като стигнахме до Алба Юлия заваля дъжд - общо взето видяхме само една порта от крепостта / търсихме 3тата мисля си че точно тя беше/ но дъжда се усили почакахме към 15-20 мин и се отказахме...
относно пътя - в линка / това всъщност е 10тина страници по напред в темата / виж нашия маршрут - ние тръгнахме от Бургас - Русе .......- Сибиу  и като време и като забележителности съм го описала препоръчвам го с две ръце и ... два крака и каквото още ти дойде на ум  Grinning

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 08:07 от tky

Общи условия

Активация на акаунт